Despre #selfie si cateva scurt metraje inspaimantatoare

Dupa petrecerea HBO de joi seara a fost mai greu cu trezitul de dimineata vineri, asa ca am ratat un pic startul la TIFF. L-am ratat chiar un pic mai mult, pentru ca am mai avut destul de multa treaba si pentru birou, iar avand in vedere ca la 6 trebuia sa fiu pe baricade ca sa prind un bilet la Coldplay (si-am reusit. yey), am reusit ieri “performanta” de a vedea un singur film.

Si pentru ca am auzit atat de multe despre #selfie, am zis sa nu ratez totusi ocazia sa-l vad. La fel ca la proiectia de joi de la Cinema Florin Piersic si aseara sala de la Cinema Marasti a fost arhiplina.

Nu stiu daca asa e la toate filmele de la TIFF, dar eu zic ca e o performanta destul de buna. In sala au fost prezenti si o parte din actori, precum si regizoarea Cristina Iacob, cu care ne-am intalnit apoi la finalul proiectiei si cu care mi-am facut evident cu selfie.

#selfie

Citisem cateva recenzii inainte, unele mai bune, altele mai proaste, asa ca nu stiam exact la ce sa ma astept. A inceput destul de slab, cu replici nenaturale (poate si pentru ca actrite de 27-28 de ani joaca personaje de 18) si mi s-au parut un pic fortate rom-englezismele.

Ulterior am inceput sa ma las purtat de povestea oarecum amuzanta a filmului, iar la final am ramas cu un sentiment chiar misto. Nu stiu insa cat de multi elevi de liceu se pot empatiza cu evenimentele din acest film, asa cum o fac de exemplu urmarind seria Liceeni, cu care a fost comparat Selfie.

N-am inteles ce treaba avea J Balvin cu The Mission si nici cum un prof de istorie are un iaht la mare si e pasionat de scufundari. Avem parte de momente amuzante, in mare parte oferite de Razvan Vasilescu, Alina Chivulescu si Florin Calinescu.

Este un film lejer, de vara, care nu cred insa ca va ramane in memoria colectiva sau ca o sa ajunga film de colectie. Va las acum cu trailerul:

Seara s-a incheiat cu o serie de scurt-metraje inspaimantatoare din cadrul competitiei Shadow Shorts de scurt-metraje horror si fantasy.

Cel mai mult mi-a placut TIMOTHY, scurt metrajul regizat de spaniolul Marc Martinez Jordan, iar cel mai dubios a fost LAST TRIP, un scurt metraj de vazut cand esti fumat.

Aflam cine castiga in seara asta, in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor TIFF 2014.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.