Sa topaiti cu prudenta de 1 mai – Freedom Day

Pentru multi dintre noi perioada cu 1 mai este una pe care o asteptam cu ardoare in fiecare an. Avem liber de la birou, de la scoala, de la facultate asa ca plecam la mare, la munte sau prin Belgia ca mine :)).

Cei de la Planifica Neprevazutul au declarat aceasta zi Freedom Day pentru ca sunt sanse mari sa se lase cu “topaiala” in aceasta perioada si nu trebuie insa sa uitam de prudenta, pentru ca “Unde nu e abstinenta, topaiala cu prudenta“.

Topaiala cu prudenta

Este foarte important sa nu uitam de contraceptie, daca dorim sa prevenim aparitia unei sarcini. Stim cu totii ca atunci cand ne ia valul, uneori uitam acest aspect si ne trezim peste 9 luni cu surprize “neplacute”.

Campania celor de la Planifica Neprevazutul a fost lansata pornind de la cateva date statistice care arata ca:

[list style=”red”]

  • Numarul sarcinilor nedorite este inca foarte ridicat in Romania, cu o incidenta alarmanta in randul tinerelor – anual, 10% din nasterile din Romania sunt la tinere de sub 19 ani (inseamna aproximativ 25 – 26 de mii de nasteri in fiecare an).
  • Desi 98% dintre femeile din Romania stiu despre existenta pilulelor anticoncepționale, numai 25% folosesc aceasta metoda contraceptiva.
  • Majoritatea (48%) prefera sa se bazeze pe metode cu risc crescut in ceea ce privește apariția unei sarcini nedorite – metoda retragerii (coitus interruptus), metoda calendarului sau prezervativul (care se rupe sau aluneca in multe cazuri)

[/list]

In ajutorul nostru vine iepurele, personajul principal al campaniei, care a preluat controlul asupra website-ului si paginii de Facebook Planifica Neprevazutul si posteaza zilnic mesaje educative si haioase. E o metoda interesanta prin care acesta ne face sa fim totusi mai atenti atunci cand vine vorba de “topaiala”.

Aveti grija de voi zielele-astea si nu numai… O sa topai si eu maine seara la concertul lui Timberlake, dar nu in sensul ala :D.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.