Ce filme am vazut in februarie

Luna asta a fost mai saraca in vizionari, dar cu toate astea am reusit sa bifez sapte filme pe care vi le recomand si voua. Doua dintre ele au fost atat de bune incat le-am revazut.

Este vorba de “Her”, pe care l-am vazut si la cinema, si despre “Frozen”. V-am povestit despre ele luna trecuta, asa ca n-are rost sa ma mai repet.

Dallas-Buyers-Club

Dallas Buyers Club

Unul din filmele care au sanse mari sa plece cu multe premii Oscar acasa. Matthew McConaughey a jucat impecabil, iar de Jared Leto nu mai zic. Cred ca nici daca era un travestit adevarat n-ar fi jucat la fel de bine. E un subiect sensibil asa ca nu stiu daca o sa placa oricui.

Medalia de onoare

Un film romanesc mai vechi, pe care am avut ocazia sa-l vad si eu in sfarsit inainte de concertul Les Elephants Bizarres din Club Control. Concluzia dupa vizionare a fost “daca primesti vreo medalie vreodata din greseala, pastreaz-o si nu pune intrebari”. Amuzant si trist in acelasi timp.

Eroii Monumentelor

The Monuments Men

Un fel de Ocean’s Eleven de pe vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Foarte misto povestea si in acelasi timp inspirata din fapte reale. E de admirat faptul ca protagonistii au reusit sa salveze atat de multe opere de arta. Actori de nota 10, poveste misto, e de vazut la cinema.

Planes

O alta animatie pe care o ratasem de anul trecut, dar pe care voiam sa o vad. Planes merge in principiu pe aceeasi idee ca in Cars, actiunea petrecandu-se tot in lumea “cars”. Simpatic, dar ma asteptam la ceva mai mult

I Am

I Am

Acesta este un documentar foarte interesant realizat de Tom Shadyac, regizorul unor filme precum “Ace Ventura” sau “Bruce Almighty”, dar care trateaza lucurile destul de serios.

E despre lucrurile care ne fac fericiti, despre consumerism, competiei si multe alte aspecte ale naturii umane. Filmul se axeaza pe doua intrebari “Ce e neinregula cu lumea?” si “Ce putem face in aceasta privinta?”.

Dupa film, am stat la povesti cu cei de la Insitutul pentru Fericire si am dezbatut de asemenea aceasta problema. Cateva impresii despre acest documentar gasiti si la Carmen.

[divider2]

Ce filme imi recomandati sa vad in martie?

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.