Insemne traditionale romanesti pe noile tricouri ale echipei nationale de rugby

Pe 24 ianuarie 2014, la fix 155 de ani de la unirea Principatelelor Romane, Federatia Romana de Rugby a lansat noile echipamente ale echipei nationale a Romaniei de Rugby. Acestea vor avea semne cusute cu vechi simboluri traditionale romanesti.

Asadar, pe echipamentele Stejarilor vom vedea anul acesta “Coarnele Berbecului”si “Carligul Ciobanului”, doua simboluri atent alese de Ioana Corduneanu, initiatoarea comunitatii online Semne Cusute cu care FRR a ales sa faca acest parteneriat.

Noile Echipamente ale Stejarilor 2014

[note color=”#D1F26D”] ” Ne-am decis pentru un motiv stravechi, “coarnele berbecului”. Acesta simbolizeaza forta, puterea, adrenalina, impactul fizic. E un simbol de forta amestecat cu mandrie, semn de virilitate. Segmentele de pe laturi sunt prezente ca sa multiplice aceasta forta (le folosim in mod curent ca gradatii, pe centimetru, termometru, etc). La baza, semnul in forma de “S” se numește “carligul ciobanului” si nu degeaba seamana cu semnul infinitului, pentru ca reprezinta continuitatea prin regenerare. Decodificat, modelul de pe tricourile Stejarilor inseamna: “puterea sa sporeasca la nesfarsit”. – Ioana Corduneanu [/note]

coarnele berbecului  carligul ciobanului

Cred ca n-are rost sa mai zic ca berbecul din mine este incantat de noile echipamente si ca abia astept sa fie puse in vanzare pentru a-mi cumpara si eu unul. Mi se pare o idee exelenta de a avea astfel de insemene pe echipamentele sportivilor romani, pentru ca unul la mana, arata extrem de bine, iar doi la mana, ne ofera acea identitate proprie de care avem nevoie.

Mi-as dori ca acest exemplu sa fie preluat si de alte nationale si sa vedem insemne traditionale romanesti si pe alte echipamente. Sper sa le aduca noroc Stejarilor in cele 5 meciuri din campania de calificare la urmatoarea editie a  Cupei Mondiale.

Noile Echipamente ale Stejarilor 2014 - 04 Noile Echipamente ale Stejarilor 2014 - 03 Noile Echipamente ale Stejarilor 2014 - 02 Noile Echipamente ale Stejarilor 2014 - 01

Foto via FRR.ro si semne-cusute.blogspot.ro. Mai multe informatii despre noul parteneriat gasiti pe site-ul federatiei romane de rugby, dar si la Claudia.

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.