Cum sa animezi o fotografie – efectul 2,5D (tutorial)

Azi vorbim de un efect foarte misto din sfera fotografiei care mi-a atras atentia de ceva vreme. Este vorba de pozele animate sau mai exact despre efectul parallax, care aduce practic la viata orice fotografie, transformand-o intr-o animatie 2,5D foarte misto.

parallax -effect

Am observat tehnica asta prima data intr-un filmulet de prezentare pentru WWF, in care realizatorii au folosit doar fotografii din arhiva World Wildlife Foundation.. Chiar eram curios sa vad cum se realizeaza acest efect, iar cei de la The Creators Project au venit in sfarsit cu raspunsul.

Ei ne explica in mare cam despre ce este vorba si de ce tool-uri aveti nevoie ca sa faceti si voi asta.

Cam tare chestia asta, nu? Desigur e mult de munca, dar rezultatul mi se pare de efect. Mai jos, va prezint si continuarea acestui scurt tutorial, in care Joe Fellows explica un pic mai in detaliu ce si cum.

Din pacate pe mine nu ma tine laptopul sa fac astfel de animatii, dar daca sunt printre voi pasionati de astfel de lucrari, chiar as vrea sa va vad rezultatele. Puteti sa le lasati in sectiunea de comentarii, iar daca sunt intr-adevar foarte misto, facem si-un articol separat.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.