Vesnica disputa: schi vs. snowboard

Se anunta ninsori in urmatoarea perioada ceea ce inseamna ca iarna isi intra in drepturi. Era si cazul, nu? Nu pot sa zic ca sunt mare fan al zapezii prin oras, dar odata ce-ajung la munte abia astept sa ma dau pe partie. Ce bine-ar fi daca iarna ar ninge doar la munte… . 

Legat de disputa din titlu, eu pot spune ca prefer schiurile, chiar daca prima data m-am dat pe partie pe un snowboard. Trebuie sa mentionez ca n-am facut cursuri pentru niciunul din aceste sporturi si sunt probabil la fel de paralel cu ambele.

placa lu' pandutzu
Ce placa misto mi-am inchiriat

Undeva pe la sfarsitul lui 2008 am fost la munte cu o gasca de prieteni, iar la indemnul lor mi-am inchiriat o placa de snowboard. Mi-au explicat cateva lucruri de baza, iar dupa vreo cateva cazaturi am invatat si eu sa ma dau in “frunza”.

Cateva luni mai tarziu, am ajuns la Straja cu Gasca Vesela si am ramas tot la placa. Am avut mari dificultati in a urca cu teleschiul asa ca mare parte a timpului am petrecut-o la baza partiei. N-a fost chiar asa rau pentru ca era suficient de abrupta cat sa-mi mai exersez frunza :)).

pandutzu pe placaPandutzul cel viteaz fara caciula si ochelari

In 2010 am repetat figura si am ajuns tot la Straja desi initial voiam sa mergem in Vatra Dornei. De data asta am ales si eu schiurile si atunci mi-am dat seama ca am facut alegerea buna. Am invatat destul de repede miscarile de baza si am reusit de cateva ori sa ma tin dupa frati-miu care era putin mai experimentat.

Evident ca am luat si cateva cazaturi epice pe care le puteti vedea in clipul asta :))

gasca vesela la strajaGasca Vesela la Straja

Revelionul 2011-2012 m-a prins tot la Straja, tot pe shciuri, dar de data asta mult mai bine pregatit. Puteam sa cobor partia de sus pana jos fara sa cad, ceea ce era o performanta destul de mare pentru mine. A fost foarte distractiv si atunci si imi aduc aminte cu drag de perioada aia.

A fost insa ceva la care nu prea m-am priceput si anume sariturile. In incercarea de a face cateva salturi spectaculoase, am reusit doar cateva cazaturi spectaculoase spre bucuria prietenilor mei.

pandutzu pe schiuriEpic fail!

Anul asta am dat Straja pe Paltinis si Azuga, dar trebuie sa recunosc ca tot acolo m-am simtit cel mai bine. Sper sa revin cat de curand la Straja sau daca aveti sugestii de partii misto, astept sugestii in sectiunea de comentarii.

Revenind la subiect, ca vad ca m-au napadit amintirile, spuneam asadar ca in ciuda faptului ca am inceput cu snowboard-ul, pana la urma am fost cucerit de schiuri. Ma simt mult mai confortabil si reusesc sa imi pastrez mult mai bine echilibrul pe schiuri.

Voi ce preferati: schiuri sau placa?

Cei de la Rexona au lansat pe site-ul lor o aplicatie in care puteti sa va votati sportul preferat si sa castigati si cateva premii substantiale.

Mecanismul e foarte simplu:

[list style=”blue”]

  • accesezi aplicatia de pe rexona.ro;
  • votezi sportul tau preferat (schi sau snowboard);
  • te loghezi cu Facebook si dai like paginii de facebook Rexona (daca n-ai facut asta deja);
  • raspunzi corect la intrebari si primesti puncte;
  • dupa ce ai ajuns la 12 puncte (trebuie sa intri zilnic pentru intrebari noi), completezi un formular si esti inscris in cursa pentru marele premiu – un voucher de 1000 lei de la sportguru.ro si 1 set cadou Rexona la alegere.
  • exista si 15 premii mai mici, ce contin cate un set de produse de la Rexona Men sau Women (in functie de castigator);
  • poti sa primesti 3 puncte in plus daca activezi codurile speciale de pe produsele Rexona, iar dupa ce-ai adunat numarul minim de puncte (12), mai primesti o sansa la tragerea la sorti daca activezi un cod special.

[/list]

Intregul regulament este aici si puteti vedea acolo mai multe detalii despre mecanism si despre premii.

Eu zic sa participati pentru ca n-aveti nimic de pierdut. Dupa ce votati va astept si aici pe blog sa-mi spuneti care este sportul vostru de iarna preferat.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.