Stiti ca va povesteam vineri de turul inedit pe care il vom face maine alaturi de cei de la Enel – City of EnergyEi bine am aflat intre timp si programul si traseul complet al evenimentului.

In primul rand ar trebui sa nu va panicati din cauza vremii pentru ca n-o sa mergem pe jos, ci vom avea la dispozitie un autobuz RATB, energizat de Bass Turbat la platane.

Titan (2)

Turul incepe la ora 19:00 din fata Ateneului Roman si va avea 3 opriri, la cele 3 posturi de transformare Enel, care vor deveni asadar puncte atractie turistica pe harta City of Energy.

Ne vom opri prima data pe Splaiul Independentei pentru a vedea opera artistul urban Allan Dalla – primul anamorphic din Romania. Lucrarea, privita dintr-un anumit punct fix, dezvaluie unul dintre personajele deja cunoscute ale acestuia.

Cea de-a doua oprire va fi la postul de transformare Enel din Titan, acolo unde artistul urban Boeme a realizat portretele a trei personalitati marcante din istoria electricitatii:

[list style=”green”]

  • Benjamin Franklin, diplomat, filozof, profesor si om politic, ce si i-a uimit pe oamenii de stiinta din toata lumea cu experimentele sale din domeniul electricitatii;
  • Andre Marie Ampere, fizician si matematician francez, considerat unul dintre principalii fondatori ai electromagnetismului;
  • Michael Faraday, fizician si chimist englez, realizatorul unor cercetari importante privind cunoasterea electromagnetismului si dezvoltarea aplicatiilor acestuia.

[/list]

Ultima oprire din cadrul evenimentului este la postul de transformare Enel din Pipera. Pe peretii acestuia vor putea fi admirate portretele lui:

[list style=”blue”]

  • Graham Bell, om de stiinta cunoscut in special pentru ca a inventat telefonul;
  • Thomas Edison, unul dintre cei mai prolifici inventatori ai tuturor timpurilor, ce a inregistrat de-a lungul vietii 1903 brevete;
  • Guglielmo Marconi, inginer si fizician italian, laureat al Premiului Nobel pentru Fizica, pentru contributii la dezvoltarea telegrafiei fara fir;
  • Nikola Tesla, om de stiinta al carui nume a dat denumirea unitatatii de masura a inductiei magnetice din Sistemul International.

[/list]

O sa fie foarte misto pentru ca la fiecare oprire o sa primim vederi ce vor ilustra poza trasformatorului si vor fi puse la dispozitie si cutii postale, astfel incat sa le putem trimite persoanelor apropiate.

Nu uitati asadar ca turul incepe  maine la ora 19:00, la Ateneul Roman. Ne vedem acolo, da?

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.