Eu credeam ca baletul inseamna altceva

Se pare ca georgienii ma urmaresc. Ma rog, mai degraba eu ii urmaresc pe ei.

Daca acum doua saptamani ii vedeam pe actorii Teatrului Muzical si Dramatic de Stat din Georgia punand in scena coreo-drama “Carmen” in cadrul festivalului Viata e Frumoasa, saptamana asta am avut ocazia sa-i vad si pe dansatorii din Baletul National Georgian Sukhishvili, intr-un spectacol foarte misto la Sala Palatului.

SUKHISHVILI - BALET GEORGIA - BUCURESTI

Eu cand ma gandeam la balet imi imaginam un spectacol cu cu multe fete imbracate cu fuste scurte care se plimba pe varfuri si care fac multe piruete. Probabil ma gandeam prea mult la “Lacul lebedelor” si la Mila Kunis.

Asadar, am fost foarte surprins de spectacolul oferit de “georgienii zburatori” miercuri seara.  A fost foarte complex si evident foarte bine gandit. Mi-a placut foarte tare ca soundtrack-ul era oferit live de catre cei din Orchestra Nationala Georgiana, oferind astfel un farmec aparte intregului show.

[divider2]

SUKHISHVILI - BALET GEORGIA - BUCURESTI

Sukhishvili reprezinta prima echipa de dans profesionist din Georgia si a fost infiintata in anul 1945. De-alungul timpului au obtinut aprecierea intregului mapamond si au castigat chiar si un premiu pe Broadway pentru cel mai bun spectacol.

La Bucuresti s-au prezentat intr-un numar foarte mare (cred ca au fost in jur de 100 de dansatori) si au demonstrat de ce sunt supranumiti “georgienii zburatori”. Foarte multe elemente ale dansurilor lor contineau sarituri foarte inalte, iar ce m-a impresionat si mai tare era ca acestia aterizau direct pe poante (adica pe varfuri).

SUKHISHVILI - BALET GEORGIA - BUCURESTI

Cel mai mult mi-a placut scena cu sabiile, care a demonstrat cat de importanta este sincronizarea intr-un spectacol. Orice pas sau miscare gresita se putea transforma intr-un accident mai mult sau mai putin dureros.

Ma bucur ca am avut ocazia sa-i vad live si le urez mult succes si pe viitor. Iar voua, daca mai aveti ocazia vreodata, va recomand sa mergeti sa-i vedeti.

[divider2]

Foto: Ovidiu Micisk 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.