Dinozaurii au ajuns la Baneasa Shopping City

In perioada 20 noiembrie 2013 – 2 februarie 2014 aveti ocazia sa vedeti expozitia Dinozauri Giganti din Argentina, la noul centru de expozitii Grand Cosmos din Baneasa Shopping City.

Eu am fost vineri si pot spune ca am fost impresionat de ce-am vazut. In locul unor magazine si unor restaurante a aparut un centru expozitional foarte misto, iar faptul ca prima expozitie este cu dinozauri este foarte pe placul meu.

Dinozauri Giganti din Argentina

Am fost fascinat de ei inca de cand am vazut Jurassic Park si de cand am fost la Antipa la expozitia cu acelasi nume acum foarte multi ani. Eram insa prea mic ca sa-mi dau seama de perioadele in care au trait, evoultia lor si modul in care au disparut.

La Grand Cosmos atat cei mici cat si cei mari au ocazia sa vada cateva replici de scheleti in marime naturala a unor dinozauri descoperiti in Argentina, precum si sase piese autentice provenite de la schelete fosilizate ale dinozaurilor.

Dinozauri Giganti din Argentina 01

Printre cele mai fascinante se numara un femur de Argyrosoraurus Superbus, un dinozaur care a trait in epoca Cretaciuclui superior, considerat unul din primele descoperiri de dinozauri din Argentina si vertebrele originale ale lui Patagosaurus Fariasi, un animal cu gat lung si cap mic, care ar fi putut ajunge la crengile situate la 5-6 metri inaltime.

Expozitia e construita in asa fel incat ne prezinta evolutia dinozaurilor, in toate etapele existentei acestora,  de la cel mai mic dinozaur din perioada Triasica si pana la cele mai mari exemplare de la finalul Cretacicului.

Dinozauri Giganti din Argentina 02

Pe langa expozitia propriu-zisa, a fost lansata si Universitatea Cosmos, un proiect care vine in completarea expozitiilor gazduite de Grand Cosmos. Pentru “Dinozauri Giganti din Argentina”, a fost incheiate parteneriate cu Institutul Geologic al Romaniei – Muzeul National de Geologie si Discovery Channel Romania.

Specialistii institutului vor conduce tururi ghidate in expozitie, oferind informații cuprinzatoare despre exponate. De asemenea, aceatia vor sustine periodic workshop-uri care vor avea rolul de a-i introduce pe cei mici in fabuloasa lume a dinozaurilor.

Dinozauri Giganti din Argentina 04

Discovery Channel Romania completeaza experienta participantilor Universitatii Cosmos prin proiectii de documentare in cadrul Grand Cinema Digipex. “Ultimele zile ale dinozaurilor” si “Razboiul dinozaurilor: Pradatori perfecti” sunt doar doua din titlurile pe care participantii le pot viziona in aceasta perioada.

La finalul expozitiei gasiti si un mini-magazin de suveniruri de unde puteti cumpara figurine cu dinozauri, magneti, cani, tricouri precum si kituri de arheologie pentru cei mici. E perfect pentru un cadou de Mos Nicolae sau de Craciun.

[divider2]

[column size=”1-2″]

Dinozauri Giganti din Argentina 05

[/column]

[column size=”1-2″ last=”1″]

 

PRETURI BILETE

Luni – Vineri ( 10.00-17.00): 15 Ron
Luni – Vineri ( 17.00-22.00): 21 Ron
Weekend: 24 Ron

Special Tuesday: 15 Ron
*Copii sub 3 ani au intrarea libera

[/column]

[divider2]

In 2014, programul expozitional de la Grand Cosmos va continua cu alte doua evenimente de anvergura internationala: “Robot Zoo”, unde vom intalni nenumarate tipuri de roboti, urmata de „Planet Shark”, o incursiune in lumea rechinilor.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.