Friday, July 19, 2024
Homed'ale lu' PandaCel mai frumos loc din Bucuresti

Cel mai frumos loc din Bucuresti

Daca pana acum cel mai frumos loc din Bucuresti mi se parea Lacul Morii la apus, de cateva saptamani mi-am schimbat complet parerea. Am descoperit ceva si mai tare si chiar mi-as dori sa merg mai des pe-acolo.

Inca de cand era mic, iar pe Internet circula harta Bucurestiului vazuta din satelit si un loc care mi-a atras atentia a fost zona din spatele actualului Sun Plaza. Tot ce vedeam pe harta era o imensa pata verde, iar eu credeam ca e un lac dezafectat, plin cu apa murdara sau poate o zona mlastinoasa.

Parcul Natural Vacaresti

N-am avut insa curajul sa trec de cealalta parte a digului pana acum cateva saptamani cand am descoperit acolo un adevarat paradis in mijlocul orasului. Auzisem povesti despre Delta Bucurestiului, am urmarit cu mare interes reportajele care prezentau aceasta zona unica din Romania si chiar voiam sa ajung acolo intr-o buna zi.

Am acceptat din prima invitatia celor de la Asociatia Salvati Dunarea si Delta, care vor sa transforme acest loc intr-un Parc Natural Urban, avand statut de arie naturala protejata, astfel incat sa nu mai vina smecherasi sa-si arunce molozul si alte deseuri aici.

[divider2]

Initial, Lacul Vacaresti se voia a fi un lac de acumulare asemanator cu Lacul Morii, dar din pacate a picat testul atunci cand a fost umplut prima data si a inundat o parte din Popesti-Leordeni asa ca in cele din urma a fost lasat in paragina.

In ultimul 20 de ani, cele 190 de hectare s-au transformat intr-o mica delta, cu mici canale, lacuri in miniatura si vegetatie specifica zonelor umede. Printre speciile de animale care traiesc se numara: ulii, rate salbatice, fazani, vulpi, videre, iepuri, bizami, dihori, testoase de apa, serpi, pesti si peste 90 de alte specii de pasari, printre care si unele rare.

 20131121-163342.jpg 20131121-163330.jpg 20131121-163318.jpg 20131121-163306.jpg

Eu l-am vizitat pe timp de toamna acum, dar am primit informatii cum ca primavara locul arata mult mai frumos ca acum. Este mult mai animat de vietuitoare de toate felurile si cred ca daca s-ar transforma intr-un Parc Natural aici ar fi un bun prilej pentru profesorii de biologie sa-si aduca elevii pentru a vedea animalele in habitatul lor natural.

Insa pentru asta mai avem de asteptat deciziile autoritatilor, care momentan intarzie sa dea un verdict in aceasta privinta. Nu trebuie neglijati aici nici proprietarii de drept ai acestui teren care se lupta de mai bine de 20 de ani pentru a-si recapata dreptul de folosinta a acestora.

20131121-163254.jpg

Ce ar trebui sa stiti este ca nu conteaza de fapt cine este proprietar, ci ca e mai important ca aceasta zona sa nu se transforme intr-o groapa de gunoi, ci sa fie o adevarata oaza intr-un desert de beton. Parcul National Vacaresti ar putea fi cel mai frumos loc verde din Bucuresti, iar pentru a se ajunge acolo, trebuie sa ne implicam mai mult.

Dincolo de interesele unora sau a altora, ar fi pacat sa pierdem acest loc in care natura si-a reintrat in drepturi. Va invit asadar sa semnati si voi aceasta petitie si sa dati acest mesaj mai departe daca credeti in acest proiect. Doar asa putem pune presiune pe autoritati sa ia decizia corecta.

Chiar as vrea ca in viitorul apropiat sa avem un Parc Natural in mijlocul orasului.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!
RELATED ARTICLES

6 Comments

 1. Intangibilitatea dreptului de proprietate este consacrata si de Conventia europeana a
  drepturilor omului, ratificata de tara noastra prin Legea nr. 30/1994 care, in art. 1 din Primul Protocol aditional semnat la Paris la 20 martie 1952, prevede:
  “Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decit pentru cauza de utilitate publica si in conditiile prevazute de lege si de principiile generale ale dreptului international”.
  Dispozitiile art. 44 alin. 1 teza a II-a din Constitutia României prevad ca atât continutul cât si limitele dreptului de proprietate sunt stabilite de lege, iar art. 136 alin. (5) din Constitutie consacra caracterul inviolabil al proprietatii private în conditiile legii organice.

  In anul 1962 terenurile din aceasta zona au fost preluate de Gospodaria agricola colectiva Dudesti – Cioplea, devenita Cooperativa agricola de productie Popesti – Leordeni, prin deposedarea abuziva a proprietarilor de terenurile lor

  In primavara anului 1988, asa cum se arata si in “Scanteia nr.14230/20.mai.1988”, la indicatia fostului dictator Nicolae Ceausecu in zona Vacaresti a inceput demolarea. Intregul teren de 260 ha care fost preluat de Stat, in mod abuziv . Buldozerele au ”eliberat” terenul, demoland Manastirea Vacaresti, Locuintele oamenilor, iar acestia au fost “stramutati” in mod abuziv, in vederea realizarii proiectatului “Lac Vacaresti” . La 10 zile de la vizita dictatorului in zona apare Decretul Consilului de Stat nr.143/30 mai,1988 privind Obiectivul de investitii “Acumulare Lac Vacaresti” care NU A FOST NICIODATA PUBLICAT in Buletinul Oficial si in aceasta situatie cum prevedeau dispozitiile art.69 din Constitutia din 1965, in viguare in anul 1988 . – Explicatia este simpla: la data si continutul decretului evidentiau ca OCUPAREA TERENURILOR SI DEMOLAREA LOCUINTELOR AU AVUT LOC FARA VREO FORMA LEGALA!! Nepublicarea Decretului nr. 143/1988 atrage consecinta prevazuta de art. 2 alin.2 lit. f din Legea nr. 10/2001 potrivit caruia imobilele preluate de stat in baza unei legi sau a altor acte normative NEPUBLICATE , la data preluarii, in Monitorul Oficial sau in Buletinul Oficial sunt considerate imobile preluate in mod abuziv.
  Asadar, singur motivul nepublicarii Decretului nr. 143/1988 duce la calificarea de drept a imobilelor pretins preluate prin efectul acestui decret, ca imobile preluate in mod abuziv. Nicaieri in Decretul nr. 143/1988 nu se prevede trecerea in proprietatea statului a terenurilor si cu atat mai putin exproprierea” lor .- Formula “se expropriaza si se trece in proprietatea statului” nu se regaseste in acest decret, dupa cum nu se regaseste nici numele celor expropriati. Dupa ridicarea digului, lacul a fost umplut cu apa, cu consecinta inundarii terenurilor invecinate din Vitan Barzesti si a subsolurilor blocurilor din Calea Vacaresti sector 4 si s-a s-a constatat ca obiectivul era irealizabil dupa executarea lucrarilor privind cuva lacului,
  Lucrările au început în anul 1988, dar au fost sistate chiar înainte de Revoluţia din 1989. Stuf si papura. Scaieti si ciulini.Caini si sobolani.Serpi si ciori. Tantari si capuse.Oameni fara adapost. Foame si saracie azi la un sfert de veac de la revolutia din 1989, la un sfert de veac de democratie – incalcarea dreptului de proprietate
  Dupa Revolutia din 1989 cand, potrivit Constitutiei, Romania a devedint stat de drept, era de asteptat sa fie restituite imobilele preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Prin in aparitia Legii nr.18/1991(legea fondului funciar), Legea nr.169/1997 (privind modificarea si completarea Legii fondului funciar nr.18/1991) Legea nr.1/2000, O.U.G. nr.102/2001, prin Legea nr.247/17.07.2005 (privind reforma in domenile proprietatii) si prin aparitia Legii nr.165/2013 Privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România Statul are posibilitatea si obligativitatea reconstituirii dreptului de proprietate, de regula pe vechiul amplasament, iar cand nu este posibil, pe un alt amplasament, astfel cum reiese din modificarile aduse legilor enuntate mai sus.
  Lucrarea de investitie pentru care a fost preluat terenul de catre stat, respectiv Lacul Vacaresti, NU a fost finalizata, renuntandu-se la aceasta lucrare, astfel in speta sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.247/2005 care impun restituirea catre adevaratii proprietari

  La 12 ani de la abandonarea investitiei s-a hotarat schimbarea destinatiei terenului. Prin Hotararea Guvernului nr.1223/2001 Guvernul Romaniei confera Companiei Nationale “APELE ROMANE” SA, calitatea de administrator special , (Dar, calitatea de administrator a fost pierduta implicit prin aparitia Hotararii de Guvern 855/2002 trecand terenul din domeniul public in domeniul privat al statului.
  Ulterior atat de “fundamental” a fost solutia propusa si adoptata incat, numai dupa 5 luni Hotararea de Guvern nr.1223/2001 a fost abrogata prin Hotararea de Guvern nr.481/2002.
  Numai ca dupa alte 3 luni se aproba prin Hotararea de Guvern nr.855/2002 publicata in Monitorul Oficial partea I nr.621/22.08.2002 , s-a dispus concesionarea , fara ca statul sa fie proprietarul acestui teren , cu toate ca existau Notificari pentru restituirea terenurilor din zona lac Vacaresti ,
  Concesionarea terenurilor a fost in vederea realizarii unui complex cultural-sportiv. In acest caz Statul isi exercita atributele proprietatii prin Ministerul Mediului, care ulterior a incheiat in calitate de CONCENDENT, un contract de concesionare . Pe 23 ianuarie 2003 a fost incheiat Contractul nr.1/2003, semnat de ministru Petru Lificiu si incheiat pe 49 de ani pe o redeventa de 0,28 centi/$/mp . Terenul a fost concesionat unei societati comerciale SC ROYAL ROMANIAN CORPORATION SA – patron cetateanul Tony Mikhael . Concesionarea terenurilor avea ca obiect realizarea unui complex cultural-sportiv. Asa cum se arata in Certificatul de Urbanism Nr.1258/65326/09.08.2006 . Acesta urma sa cuprinda realizarea unui complex multifunctional (in special sport si agrement, un hipodrom pentru curse de cai, un teren de golf, vile, complexe comerciale, etc…
  .
  Hotararea de Guvern 855/2002 Contractul de concesionare a fost illegal incheiat , deoarece Deoarece TERENURILE NU AU INTRAT IN PROPRIETATEA STATULUI IN TEMEIUL UNUI TITLU VALABIL, ASTFEL CUM PREVAD DISPOZITIILE ART.61, ALIN.1, DIN LEGEA NR.213/1998 SI CA ATARE GUVERNUL NU PUTEA DISPUNE PRIN HOTARAREA DE GUVERN 855/2002 ASUPRA CONCESIONARII ACESTUIA

  Statul are posibilitatea si obligativitatea reconstituirii dreptului de proprietate, dupa 23 de ani Statul de drept, potrivit Constitutiei dupa aparitia legilor reparatorii ca sa fie restituite imobilele preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Numai ca, fenomenul de tergiversare, amanare sau de obstructionare a retrocedarii terenurilor preluate in mod abuziv este si astazi in 2013 pus in aplicare si datorita acestora RETROCEDAREA TERENURILOR ESTE OBSTRUCTIONATA DE CATRE Statul Roman – MINISTERUL MEDIULUI (administratorul terenului lac vacaresti) – CATRE PROPRIETARII DE DREPT –
  Desi instantele de judecata au recunostut dreptul de proprietate , prin sentinte definitive si irevocabile, sunt Titluri de proprietate , Procese Verbale de punere in posesie, pentru restituirea terenurilor, proprietarii plastesc impozitul pe teren la zi, sunt intabulati in Cartea funciara, au numar cadastral, numar postal – cu toate astea proprietarii nu pot sa-si exercite prerogrativele dreptului de proprietate! Mai nou , statul roman prin administratorul terenului, Ministerul Mediului, concepe alte incalcari ale dreptului de proprietate, Este evident ca astfel de planuri si demersuri ( arie protejata, parc natural, groapa de gunoi, focar de infectie) nu fac decat sa perpetueze incalcarea dreptului de proprietate prin permanetizarea ocuparii terenului
  Statul Roman sa cumpere terenul la valoarea de circulatie pe care terenul respectiv ar fi avut-o daca lucrarea existenta asupra sa nu ar fi efectuata! Prin Constitutia Romaniei,Statul Roman stabileste ca: – proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege ; – nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica , cu dreapta si prealabila despagubire.Dreptul de proprietate este principalul drept real şi de fapt ocupă locul central în cartea a doua „Drepturile reale”. Dreptul de proprietate de proprietate mai este considerat ca fiind cel mai complet drept real, fiindcă întruneşte în mâinile proprietarului toate atributele acestui drept şi anume dreptul de posesiune, dreptul de folosinţă şi dreptul de dispoziţie.
  Dreptul de proprietate este acel drept subiectiv ce conferă titularului exercitarea în putere proprie şi în interes propriu a atributelor de posesie, folosinţă şi dispoziţie asupra bunurilor sale
  Atribut al dreptului de proprietate, consta in posibilitatea titularului acestuia de a intrebuinta in interesul sau bunul care ii apartine si de a dobandi produsele si veniturile obtinute din utilizarea lui. Ce a facut regimul comunist in frunte cu Ceausescu se numeste Nationalizare. Ce a facut regimul democrat in frunte cu toate guvernele de la revolutie pana la azi se numeste – nerespectarea dretului de proprietate – si ce vor ce vrea sa faca guvernul de astazi si ONG-urile cred daca consultati un avocat – atunci se va numi INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
  Art. 220 Tulburarea de posesie
  Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia
  Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa???? Tu poti sa renunti la proprietatea ta?????????!!!
  La ministerul mediului zac de 7 ani si asteapta dosarele cu proprietarii de drept http://www.mmediu.ro/beta/wp-content/uploads/2012/05/2012-05-25_Legea_10_situatiedosare_apr2011.pdf

 2. Terenurile sunt concesionate si luate abuziv fara titlu de catre Statul Roman !!!
  In realitate, autoritatile refuza in mod nejusificat sa solutioneze notificarile proprietarilor prin care se solicitata restituirea a terenurilor care le-au fost preluate fara titlu valabil
  “Acumulare Lac Vacaresti” zona in care citeva sute de proprietari deposedati abuziv de regimul comunist, sint supusi incepind cu anul 1991 la nenumarate abuzuri. Cat va plati despagubiri Ministerul Mediului catre S.C. Royal Romanian Corporation S.A.” asociat Tony Michael , pentru rezilirea Contractului nr.1/2003 ???? Concesionarea Redeventa s-a facut pe suma de 0, 28 dolari/mp ????
  Contractul semnat de ministrul petre lificiu. Contractul dintre stat si firma de apartament prevedea realizarea unui asa zis complex cultural sportiv, in care erau prevazute un cartier de vile si hoteluri.Atunci s-a actionat conform principiului potrivit caruia ce nu se doreste a se retroceda catre proprietarii de drept ,in schimb ,este numai bun de concesionat catre asa zisii “baieti destepti” cu o redeventa derizorie de 1.000 mai mica decit pretul pietei pe care STATUL ROMAN NU A INCASAT-O IN NICIODATA PANA ASTAZI – concesionarea a fost si este ilegala deoarece acolo au fost si sunt proprietati si proprietari carora nu le este respectat dreptul la proprietate. Mediu incearca o smecherie – o nationalizare a proprietatilor – PROPRIETARII ACESTOR TERENURI NU MINT SI CA ASTEAPTA DE 23 DE ANI SA LE FIE RETROCEDATE TERENURILE. Ca “ NU a fost emis nici un Decret de expropriere , iar prin adresa OCOT Bucuresti nr. 471/21.02.1994 se confirma ca in lucrarea de cadastru funciar sunt inregistrati
  In realitate, autoritatile refuza in mod nejusificat sa solutioneze notificarile proprietarilor prin care se solicitata restituirea a terenurilor care le-au fost preluate fara titlu valabil

  Acum fac excursii in groapa Vacaresti!!! De aproape un sfert de veac proprietarii terenurilor din Lacului Vacaresti sunt mintiti ca vor fi pusi in posesie si ca vor primi Titlul de Proprietate pentru terenurile lor sau ca vor fi despagubiti. Minciuni. Eu unul ma simt si sunt torturat de fostii si actuali conducatori “democrati” . Cel mai ieftin si cel mai la indemana este sa semneze si sa stampileze Titlurile deProprietate. Nu costa decat hartia, cerneala si stampila. Rovana Plumb este mai ieftinta hartia, cerneala si stamplia decat sa turezi motoarele in gol. Toti cei care au fost pana acum la primaria de sector, primaria capitalei, prefectura municipiului, Ministerului Mediului, la conducerea tarii, guvernare NU AU FACUT ALTCEVA DECAT SA NE TORTUREZE CU MINCIUNI – Ca se platesc despagubiri NU AU BANI ! ASA CEL MAI SIMPLU SI EFTIN PENTRU STAT NU ESTE DECAT O SEMNATURA DE PUNERE IN POSESIE CATRE ADEVARATII PROPRIETARI DE TERENURI DIN LAC VACARESTI. CAT COSTA HARTIA CERNEALA SI SEMNATURA FATA DE DESPAGUBIRI Totul este o MINCIUNA cu arie protejata, Au gasit iar ONG-uri – l-au gasit acum pe Liviu Mihaiu, Lascu, ….care a terminat-o cu Delta Delta adevarata si a venit in vechile haznale ale proprietarilor sa gaseasca “aurul=kaka” de la caini morti, sobolani, viermi, insecte ……. Nu vor sa despagubeasca , ar plati milioane la fel ca la Rosia Montana catre cel cu care au incheiat Contractul nr.1/2003 de Concesionare pe 49 de ani, acumulare lac Vacaresti – trebuie sa-l despagubeasca pe Tony Michael asociat concesionar al terenurlui ROYAL ROMANIAN CORPORATION – Deci CEL MAI IEFTIN ESTE SA SEMNEZE TITLURILE DE PROPRIETATE catre adevartii proprietari drept ai terenurilor – va intreb si ma repet CAT COSTA CERNEALA, HARTIA SI STAMPILA??????????????? fata de despagubirile pe care le au de platit , concesionarului care are o redeventa de 0, 48 centi dolari/mp; , Totodata ma intreb cine le reda sanatatea acestor proprietari care sunt minititi, plimbati, TORTURATI VORBE MINCINOASE – de acesti noi tortionari ai statului, guvernului – RUSINE TORTIONARI MINCINOSI ATI FACUT PACT CU DIAVOLUL FATA DE CATATETII ACESTEI TARI

  Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa???? Tu poti sa renunti la proprietatea ta?????????!!!
  Pe dracu numai parcuri, parcuri, parcuri – aici se fura cei mai multi bani, si-au golit buzunarele , au papat banii de la UE pentru Delta adevarata si acum au gasit iar sa-si umple buzunarele iar de la UE Rusine ce trebuie sa vedeti si sa spuneti ce este corect bagati capul in nisip …Nu avem scoli, nu avem spitale, nu avem camine pentru batrani, copii, nu avem gradinite, nu avem fabrici si uzine, nu avem cultura, demolam muzee. cinematografe, se fura ca in condru de toti care au fost sau sunt la putere, avem minciuni, avem manipulari la tv, avem copii desculti, avem copii, batrani care nu un mancat o banana, avem tarani care nu au apa, lumina, avem persoane cu dezabilitati care nu au cine sa le urce carucioarele sa poata vedea si ei cum mai este aerul, avem analfabeti, avem batrani fara dinti in gura pentru ca nu au bani sa se ingrijeasca de sanatatea lor, avem ordonante peste ordonante, avem un leu la slarii, pensii si pe urma avem impozit inzecit de ramanem cu salariul, pensia mai mica decat am avut-o, avem caini care de foame mananca si ei copii, avem politicieni carora le imfloreste contul si le rasar proprietati ca ciupercile dupa ploaie, avem manipulatori, asa zisi mediatori care ne mint “frumos” pentru ca ne cred prosti, avem prosti care ne cred prosti, avem apa la genunchi pentru ca nu avem caldura , oprim caloriferele sa facem economie, NOI AVEM NIMIC SI NU AVEM DE TOATE !!!!!…… Au salvat cumva Ministerul mediului si Liviu Mihaiu Delta, AU SALVAT DELTA adevarata ????
  Pentru a promova, sau a face ceva cunoscut iar pentru a da un plus de siguranta si certitudine promovarii unei actiuni/activitati sectorului asociativ, trebuie sa aveti toate informatiilei din toate partile si dupa care poti promova … sau face publicitate. Dar constat ca acest scop este doar de a promova un interes si a face ceva publicitate in interesul doar unei singure parti, care au un scop de a primi niste bani de la UE sau a ascunde vina autoritatilor care timp de 23 de ani nu au gasit o solutie pentru restituirea si punere in posesie a terenurilor catre adevaratii proprietari si de a tergiversa nerespectarea Legilor proprietatii. Daca era ascultata si cealalta parte = proprietarii de drept ai acestor terenuri = ati fi constat ca proprietarilor nu le este respectat dreptul de proprietate, nu le sunt puse in aplicare sentintele definitive si irevocabile pentru punerea in posesie a terenurilor revendicate, nu pot sa-si exercite dreptul de proprietate chiar daca sunt intabulati, au rol fiscal si platesc impozitul la zi . Au Titluri de Proprietate eliberate si Procese Verbale de punere in posesie, si vine cineva peste noapte si vrea sa faca orice pe proprietate ta si “descopera apele” Amazonului” , “Nilului ” Pentru a promova trebuie sa fie clar si concins nu ceva ambigu sau cu litigii ..In Parcul Tineretului este padure. Acolo nu este zona protejata??? Proprietara terenurilor din parcul Tineretului a spus in intr-un ziar „Eu stau foarte aproape de Parcul Tineretului, copiii mei locuiesc in zona. In 2005, cand am intrat in posesia acestui teren, dupa schimbul pe care l-am facut cu Primaria Capitalei, acolo erau copaci foarte mici, puieti, care nu erau greu de mutat si m-a incantat ideea de a construi un ansamblu rezidential langa parc. Intre timp, acei copaci au crescut. Ma doare sufletul cand ma gandesc ca o sa bag drujba in ei. Desi am declarat tot timpul ca sunt dispusa sa negociez cu autoritatile, sa exproprieze terenul si sa fiu despagubita, nimeni nu a venit sa ma intrebe, nimeni nu s-a aratat interesat de aceasta solutie. Nu-mi permit sa fiu donatorul orasului, sa cedez acest teren gratuit, nu vreau insa nici o suma exorbitanta, ci vreau exact cat este pretul terenului pe piata. Daca inainte de criza, pretul terenului in zona era de 2000 de euro/mp, acum nu pot spera nici la jumatate. Piata fiind atat de jos, nu se poate spune ca autoritatile ar fi in pierdere”, a declarat Marioara Miscunescu pentru HotNews.” ………..Dar nu a spus ca schimbul de terenuri au fost pe drepturi litigioase terenurile din Vacaresti cumparate pe nimic de la amaratii de proprietari care traiau intr-o saracie lucie si care si-au pierdut speranta ca le va mai fi respectat dreptul de proprietate sau le vor fi restituite lor amaratilor proprietatile mostenite de la parinti, bunici improprietariti de insuti Regele Ferdinand pentru actele de erosim din Primul Razboi Mondial – Rusine va bateti joc si nu respectati Dreptul de proprietate
  1) -art. 16 alin. 1 -“Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”.Cine va decide si cu ce drept ca un teren este construibil iar terenul vecinilor devine implicit neconstruibil ?
  2) – art. 44 alin. 2 -“Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”.Cine si cu ce drept va multiplica valoarea unui teren prin aprobarea unor locuinte multietajate implicit reducind aproape de zero valoarea terenurilor vecine care vor fi incluse automat la spatii verzi ?
  Cine si cu ce drept are voie sa distruga destinele unor cetateni ,care dupa ce ca au asteptat sau asteapta de 23 ani sa intre in sfirsit in posesia terenurilor ce le apartin de drept, sa se vada acum obligati ca pe terenul lor sa poata pune numai o banca de pe care sa admire eventual locuintele multietajate ale “baietilor destepti ghiftuiti” al caror apetit se pare ca nu are nici o limita ?

 3. MINISTERUL MEDIULUI SA RESPECTE LEGEA SI SA TRIMITA TERENUL LA COMISIA RETROCEDARII PENTRU A FI RESTITUIT. NU ARE NIMENI DREPTUL SA INCALCE PROPRIETATEA CATE CERERI ZAC LA MINISTERUL MEDIULUI …”Solicit emiterea de urgenta a deciziei de restituire a terenului in cauza, preluat in mod abuziv, intrucat dosarul a fost completat cu toate actele solicitate de MMSC”. SI LA ASA CERERE MINSTERUL TACE NU RASPUNDE NU RESTITUIE TERENUL – SE CAUTA ALTA INGINERIE SA NU RESTITUIE TERENULUI – dupa ce a turat prea tare motoarele acum I s-au gripat si a uitat ce a promis rovana plumb – vom restitui, vom analiza, vom respecta dreptul de proprietate 50200/27.03.2008 981/13.07.2001 NEDELCU ŞTEFAN str. Şezătoarei nr. 5 (250
  mp)
  · dosar depus spre analiză
  · corespondenţă returnată –
  scrisoarea nr.
  21635/RNS/15.06.2009
  12 50201/27.03.2008 162/24.05.2001 MIERLEA IULIA str. Glădiţei nr. 52 (800 mp) · dosar depus spre analiză
  · solicitare de
  completare/clarificare cu
  scrisoarea nr.
  28678/EP/29.06.2010
  · solicitare de
  completare/clarificare cu
  scrisoarea nr.
  20490/EP/.06.2010
  · dosar complet
  · raport elaborat
  13 50203/27.03.2008 395/17.07.2001 MIHALCEA MIHAIL
  MIHALCEA FLORICA
  str. Lunca Bârzeşti nr. 16A
  (266 mp)
  · dosar depus spre analiză
  · corespondenţă returnată
  14 50204/27.03.2008 1656/2001,
  1657/2001
  (conexat la prima)
  SĂRĂŢANU VASILICA
  STĂNICĂ ALEXANDRINA
  Str. Povestei nr.49 (700 mp
  + 2300 mp)
  · dosar depus spre analiză
  · corespondenta returnată
  scrisoarea nr.
  23008/RNS/10.09.2009MINISTERUL MEDIULUI ŞI PĂDURILOR
  Comisia internă pentru analizarea notificărilor formulate în baza Legii nr.10/2001
  Bd. Libertăţii, nr.12, sector 5, 040129, Bucureşti, România
  http://www.mmediu.ro
  Telefon: 021 318 21 01/Fax: 021 316 02 82
  DAN
  DEMETRESCU MARIA
  MAGDALENA
  129 47900/18.08.2009 653/19.06.2001 COMĂNESCU IONEL,
  COMANESCU AURA
  EUGENIA
  Sos. Vitan Bărzeşti
  nr.2(14.821 mp )
  · dosar depus spre analiză
  130 48229/02.09.2009 3773/13.09.2001 BALDOVIN MARILENA
  CARMEN, PREDA
  ELISABETA, GEORGESCU
  GHE.
  Str. Glădiţei nr.49
  (5590mp)
  · dosar depus spre analiză
  131 53084/04.09.2009 602/28.06.2001 UNGUREANU ANICA Str.Ineluş nr.30 · dosar depus spre analiză
  132 53140/14.09.2009 1297/02.05.2001 NASTESCU MARIA,
  GÂLCĂ MARIA
  Str. Serg. Ilie Nicolae nr.7 · dosar depus spre analiză
  133 49041/28.09. 2009 3175/2001 PUSCACIU RADA ,
  TANASESCU EUGENIA,
  DUMITRU PETRE, TRUICA
  LUMINITA
  Splaiul Unirii nr.6
  (1675mp)
  · dosar depus spre analiză
  134 53345/15.10.2009 1133/2001 IORDACHE MIHAI Lac Văcăreşti (fără număr)
  3,27 ha
  · dosar depus spre analiză
  135 53874/24.11.2009 4970/12.11.2001 GEORGESCU ŞTEFAN
  ADRIAN
  Vatra Mânăstirii
  Văcăreşti(8275 mp)
  · dosar depus spre analiză

 4. MUNICIPIUL BUCUREŞTI
  Subcomisia Locală de fond funciar a sectorului 4

  SITUAŢIE PRIVIND CERERILE FORMULATE ÎN TEMEIUL LEGILOR FONDULUI FUNCIAR PENTRU
  TERENURILE AFECTATE DE INVESTIŢIA “LACULUI VĂCĂREŞTI”………
  BALDOVIN MARILENA CARMEN GEORGESCU MARGARETA 21061/70G/05.09.2005-L 247/2005 5590 GLĂDIŢEI 49
  BÂSU DUMITRU, ŞERBAN CHIRA, UNGUREANU ANICA BÎŞU MARIN 21030/669W/02.09.2005-L 247/2005 1488 LUNCA BÎRZEŞTI 7
  BĂLAŞA GHEORGHE BĂLAŞA POMPILIU ŞI EUGENIA 28006/182P/29.11.2005-L 247/2005 DIF. 910 PISCULUI 125 (133)
  BĂLĂNESCU ELENA 19384/49V/11.08.2005-L 247/2005 ZONA LACUL VĂCĂREŞTI
  BOERU PETRE PETRE GHEORGHE 21412/74G/08.09.2005-L 247/2005 DIF. 2800 GLĂDIŢEI 88
  CĂLIMARĂ MIHAI 20576/640W/29.08.2005-L 247/2005 5300 POVESTEI 2A, LUNCA BÎRZEŞTI F.N.
  CIUCHIŢĂ IOAN CIUCHIŢĂ CONSTANTIN ŞI ECATERINA 22885/254D/23.09.2005-L 247/2005 DIF. DRUMUL DEALUL PĂDURII 13
  CODREANU FLORICA, DUMITRESCU ALEXANDRU, DUMITRESCU PETRE JELEA ION 21034/76V/02.09.2005-L 247/2005 13813 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  COMĂNESCU IONEL ŞI COMĂNESCU AURA TORAND CONSTANŢA 25399/156V/27.10.2005-L 247/2005 13821 VITAN BÎRZEŞTI 2 x SPLAIUL UNIRII 216-218
  COTORAN MARIUS MAGDALENA COTORAN MAGDALENA 21778/98P/13.09.2005-L 247/2005 POVESTEI 41
  COZMA DORIN VALERIU ŞI JAMBOR MIHAELA ANCA 20252/622W/23.08.2005-L 247/2005 12800 LUNCA BÎRZEŞTI F.N., LIVEDEA CU DUZI 13, POVESTEI 33
  CROITORU MAIA BONU MATEI 20469/633W/25.08.2005-L 247/2005 1600
  DIACONESCU MARIA CRISTODORESCU ALEXANDRINA 21032/671W/02.09.2005-L 247/2005 19094 DUDEŞTI CIOPLEA
  DIMA FLORICA NICOLESCU MARIA 20920/74V/01.09.2005-L 247/2005 32700 VĂCĂREŞTI
  DONGO MARIA DUMITRU COSTEA 22291/67L/19.09.2005-L 247/2005 3000 LUNCA BÎRZEŞTI 24
  DUMITRACHE PETRUŢA BORŞ CAROL ŞI VERONA 28224/112L/30.11.2005-L 247/2005 1250 LUNCA BÎRZEŞTI
  DUMITRACHE PETRUŢA BORŞ CAROL ŞI VERONA 28226/113L/30.11.2005-L 247/2005 5000 LUNCA BÎRZEŞTI
  DUMITRACHE PETRUŢA BANCIU DOMNICA 28229/114L/30.11.2005-L 247/2005 15000 LUNCA BÎRZEŞTI
  DUMITRESCU GH., DUMITRESCU M., DUMITRESCU A., ETC. DUMITRU CLEOPATRA 23595/267D/04.10.2005-L 247/2005 5000 DRUMUL BERCENARULUI
  DUMITRU NICULAE GHEORGHE DUMITRU 21029/668W/02.09.2005-L 247/2005 3142
  10000
  1820
  1974
  2060 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI, POVESTEI 2, DRUMUL LUNCII 38
  DUMITRU NICULINA 26175/1046W/08.11.2005-L 247/2005
  EFTIMIE MARIA 20349/44i/24.08.2005-L 247/2005 INELUŞ
  GHEORGHE FLORICA 27890/198V/28.11.2005-L 247/2005 LACUL VĂCĂREŞTI
  GHEORGHE GEAN 22490/809W/20.09.2005-L 247/2005
  GHEORGHE MIHAIL, GHEORGHE IULIAN ŞI LUPU CONSTANTIN 20573/638W/29.09.2005-L 247/2005 3800
  4656
  400 LUNCA BÎRZEŞTI F.N. ŞI POVESTEI 30
  ION BĂCANU, ION ALEXANDRU 25995/163V/07.11.2005-L 247/2005 14218 LAC VĂCĂREŞTI
  IONESCU ALEXANDRINA IONESCU CONSTANTIN 27907/199V/28.11.2005-L 247/2005 6665 LAC VĂCĂREŞTI
  IORDACHE MIHAI IORDACHE VASILE 20917/73V/01.09.2005-L 247/2005 32700 VĂCĂREŞTI
  IORDACHE MIHAI IORDACHE VASILE 28076/210V/29.11.2005-L 247/2005 2000 LAC VĂCĂREŞTI
  IORDACHE MIHAI IORDACHE VASILE 28077/211V/29.11.2005-L 247/2005 LUNCA VĂCĂREŞTI
  JOIŢOIU TEODORA JOIŢOIU TEODORA 21308/82V/07.09.2005-L 247/2005 VITAN BÎRZEŞTI 6 ŞI 6 BIS
  JOIŢOIU CRISTIAN LIVIU JOIŢOIU MĂNDICA 28222/221V/30.11.2005-L 247/2005 5655 VITAN BÎRZEŞTI 6 ŞI 6 BIS
  LAMBRU ALEX, NEGRILĂ EUGENIA 24919/154P/20.10.2005-L 247/2005 5110 POVESTEI 16-18
  MANEA FLORICA, FLORIN ŞI ANNE MARIE 27499/322D/23.11.2005-L 247/2005 DRUMUL LUI DAVID
  MARICA DOINA ŞI MATHEON ANCA LORENA PĂTRAŞCU VASILICA ŞI DUMITRU 22103/108V/15.09.2005-L 247/2005 20500
  13000 VITAN BÎRZEŞTI 14
  MARICA DOINA, MALTIMORE ANCA 24894/969W20.10.2005-L 247/2005
  MARIN ELENA ZURINI FERINANDO 21428/701W/08.09.2005-L 247/2005 8840 VĂCĂREŞTI
  MARIN MARIANA ŞI NEDA 28018/108L/29.11.2005-L 247/2005 2500
  400 LUNCA VĂCĂREŞTI
  MARINESCU FLOREA 19839/59V/17.08.2005-L 18/1991 2026 VĂCĂREŞTI-462FF ŞI 934FF
  MARINESCU MIHAI LIVIU ŞI MARINESCU ILIE PETRE MARIN DUMITRU SIMION 223847120V/19.09.2005-L 247/2005 8812,50 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  MARINESCU MIHAIL GABRIEL MARINESCU MARIA 18177/62S/26.07.2005-L 247/2005 2747 SECEREI F.N.
  MARINESCU MIHAIL GABRIEL 22041/763W/15.09.2005-L 247/2005 GOSPODINELOR
  MARINESCU NICOLAE ŞI NUŢA GRIGORE ANASTASIA 21504/81P/09.09.2005-L 247/2005 POVESTEI 29
  MATEI ILEANA 19977/64G/18.08.2005-L 247/2005 DIF. 2950 GLĂDIŢEI 86
  MILCULESCU NICOLAE 24940/152V/20.10.2005-L 247/2005 4800 ZONA VĂCĂREŞTI
  MUNTEANU SEVASTIŢA ATANASIU NICOLAE 22164/115V/16.09.2005-L 247/2005 3938 VĂCĂREŞTI
  NICOLAIDI DANIELA ELENA NICOLAIDE ARISTOTEL ŞI VASILICHIA 28145/110L/30.11.2005-L 247/2005 3191 LUNCA BÎRZEŞTI NR. 5(1)
  NICULAE TEODOR, NICULAE ILINA, NICULAE AURICĂ, VARGA PARASCHIVA, BĂLOI ANA, LAMPERT MARIOARA, ILIESCU ELENA, ATANASIU AGA, TOMESCU LUMINIŢA, ATANASIU NICULAE, GHEORGHIŢA ANCUŢA, NICULAE VASILE, CÂRSTEA VICTORIA 22200/781W/16.09.2005-L 247/2005 27575 EREMIA POPESCU 39-51
  OLTEANU NICOLAE ŞI ZAMFIR GHEORGHIŢA 19072/73P/08.08.2005-L 247/2005 1200 POVESTEI 2
  OTĂRĂŞANU ILIE, BRASLĂ ANA, LAZĂR CONSTANŢA 22558/77L/20.09.2005-L 247/2005 3438 VĂCĂREŞTI
  PĂTRAŞCU ION 21440/48L/08.09.2005- L 18/1991 LUNCA BÎRZEŞTI 8-633FF
  PETRESCU IOSEFINA MARINESCU ILIE 22382/119V/19.09.2005-L 247/2005 4406 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  POPESCU LUCIAN 22436/91G/19.09.2005-L 247/2005 6090 GLĂDIŢEI 64
  POPESCU MIHAI ŞI TUDOR POPESCU TEODOR 28093/213V/29.11.2005-L 247/2005 5000 ZONA VĂCĂREŞTI
  RADU ELENA, ANGHELESCU ANA, BĂLĂNESCU ELENA, ANGHELESCU DANIEL DUMITRU, ANGHELESCU ELENA, ANGHELESCU TĂNASE, ANGHELESCU MARIA 19385/50V/11.08.2005-L 247/2005 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  RIZESCU FLORICA STOICA GHEORGHE ŞI CONSTANTINA 21621/717W/12.09.2005-L 247/2005 26600 SECEREI F.N., VĂCĂREŞTI
  ROŞIORU ŞTEFAN ROŞIORU ECATERINA 21392/696W/08.09.2005-L 247/2005 6015 LUNCA BÎRZEŞTI F.N., COSTACHE STAMATE 34
  SĂRĂTANU VASILICA ŞI STĂNICĂ ALEXANDRINA TUDOR GHEORGHE 19828/79BIS/17.08.2005-L 247/2005 3000 POVESTEI 49
  SĂVULESCU ELENA 21439/80S/08.09.2005-L 247/2005 10028 SPLAIUL UNIRII 198
  STOICULESCU VALERIA VASILE OPREA 28270/119L/30.11.2005-L 247/2005 2700 LUNCA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  STROE ANELA STROE GHEORGHE 21057/37L/05.09.2005-L 247/2005 28000 LUNCA BÎRZEŞTI
  SZABO ECATERINA, NIŢU MARIOARA, DUMITRU VIRGINIA NIŢĂ NUŢU GRIGORE ŞI NUŢU GHEORGHE 21033/75V/02.09.2005-L 247/2005 6348 + 21 PRĂJINI + 30 STÂNJENI VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  TĂNĂSUICĂ VASILE MICAN AUREL 20863/71V/31.08.2005-L 247/2005 5000 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  TEODORA MARINA 28238/193P/30.11.2005-L 247/2005 3000 POVESTEI 52
  TEODORESCU MARIA, BORNEANU PETRA Ş.A. GHEORGHE STROE 25575/85A/31.10.2005-L 247/2005 2782 ALEXANDRU GODIUTA 41(35)
  TEODORESCU MARIA, BORNEANU PETRA Ş.A. GHEORGHE STROE 25577/95L/31.10.2005-L 247/2005 20000 LUNCA BÎRZEŞTI F.N.
  TEODORESCU MARIA, BORNEANU PETRA Ş.A. NICOLAE TUDOR 26060/115C/07.11.2005-L 247/2005 COSTACHE STAMATE 21
  TEODORESCU MARIA, SCHANBERGER RALUCA NICOLAE TUDOR 26059/165V/07.11.2005-L 247/2005 12625 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  TEODORESCU MARIA, SCHANBERGER RALUCA NICOLAE TUDOR 26061/98L/07.11.2005-L 247/2005 4447 LIVEDEA CU DUZI 35, 37, 37A, 43
  TRAŞCĂ MARIN 21368/77P/07.09.2005-L 247/2005 1414
  1667 POVESTEI F.N.
  TUDOR DUMITRU ŞI TUDOR CĂLIN TUDOR P. ION 20645/70V/30.08.2005-L 247/2005 6896 VĂCĂREŞTI,
  LUNCA BÎRZEŞTI
  TUDOR DUMITRU CĂLIN, BERCULESCU MARIANA, EFTIMIE M. ŞI N. TUDOR PETRE ŞI ALEXANDRINA 28593/228V/06.12.2005-L 18/1991 5000 LAC VĂCĂREŞTI-85FF
  TUDOR PETRE TUDOR IOSIF 21174/679W/06.09.2005-L 247/2005 11200 METALURGIEI
  TUDORA MARIN TUDORA ILIE 20186/61V/22.08.2005-L 247/2005 2190 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  TUDORA VASILICA 28166/189P/30.11.2005-L 247/2005 2700 POVESTEI 47
  TURCU IORDACHE TURCU MARIN 20237/621W/23.08.2005-L 247/2005 8000
  1540 GLĂDIŢEI 58
  TURCU IORDACHE ŞI TOPOR ELENA TURCU AGLAIA 21433/76G/08.09.2005-L 247/2005 7500
  2500
  1625 GLĂDIŢEI 60, 47, 56
  VÂLCEANU ROSE-MARIE 24534/145V/14.10.2005-L 247/2005 3000 LAC VĂCĂREŞTI
  VANCU MARIA ŞI VASILE DUMITRA OPREA VASILE ŞI ILINCA 22158/113V/16.09.2005-L 247/2005 2400 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  VÂRBAN ILIE ZOEA FLOREA IVAN 22733/131V/22.09.2005-L 247/2005 10748 VĂCĂREŞTI
  VASILESCU GRIGORE IOAN 21384/80P/08.09.2005-L 247/2005 3356 POVESTEI 31
  VIŞAN EFTIMIA RODICA 21613/52L/12.09.2005-L 247/2005 4300 LUNCA LAC VĂCĂREŞTI
  ZOLIA CRISTIAN ALEXANDRU 21768/57L/13.09.2005-L 247/2005 LUNCA BÎRZEŞTI
  ALECU PAVEL 532/21.01.1998-L 18/1991 9000 INTR. POVESTEI 3
  ANGELESCU A., RADU E., 382/15.01.1998-L 18/1991 7800 ZONA VĂCĂREŞTI
  ANGHEL CORNELIU 86/04.12.1997-L 18/1991 5000
  ATANASIU ANGELA FLORICA 398/15.01.1998-L 18/1991 22900 POVESTEI 15
  ATANASIU MIRCEA 607/23.01.1998-L 18/1991 14458
  BLEI ELENA 1932/03.04.1998-L 18/1991 ŞEICA, VICŞANI
  BLEI PAVEL 1931/03.04.1998-L 18/1991 ŞEICA, VICŞANI
  CERCELARU VICTORIA 212/05.01.1998-L 18/1991 2000 DRUMUL LUI DAVID 7-20
  CIOLMEC MARIA ADRIANA 269/08.01.1998-L 18/1991 16700 LAC VĂCĂREŞTI
  DIACONESCU MARIA 586/22.01.1998-L 18/1991 DIF 420
  DIACONU MARIA 298/13.01.1998-L 18/1991 2500 POVESTEI
  DRAGNEA ŞTEFAN DUMITRU 1253/19.03.1998-L 18/1991 10000 ŞOS. VITAN BÎRZEŞTI
  DRAGOMIRESCU ROMULUS 428/16.01.1998-L 18/1991
  DUMITRAŞCU REMUS 852/11.02.1998-L 18/1991 3144
  DUMITRESCU FLOREA 429/16.01.1998-L 18/1991
  DUŢĂ ALEXANDRINA, PĂTRAŞCU ALEXANDRINA, PĂTRAŞCU GEORGE, PĂTRAŞCU SILVIU, PĂTRAŞCU CONSTANTIN 217/05.12.1998-L 18/1991 DIF 10000 LUNCA BÎRZEŞTI
  DUŢĂ V. MARIAN 251/08.01.1998-L 18/1991 5000 LAC VĂCĂREŞTI
  GEORGESCU ILIE 1569/30.03.1998-L 18/1991 10000
  GEORGESCU MARGARETA 897/18.02.1998-L 18/1991 8400
  GHEORGHE CONSTANTINA 1091711.03.1998-L 18/1991 5562
  GHEORGHE ELENA, MAZILU AURICA 28/25.11.1997-L 18/1991 3614
  HARALAMBIE LETIŢIA 675/28.01.1998-L 18/1991 6670
  HOJDA GHIŢĂ 512/20.01.1998-L 18/1991 3300
  IONESCU TEODORA 994/03.03.1998-L 18/1991 DIF 5000
  JELEA VASILE 495/20.01.1998-L 18/1991 1500
  LAMBE ION 599/23.01.1998-L 18/1991 10000
  LEITNER ADRIANA 676/28.01.1998-L 18/1991 8000
  MANEA NICOLAE 1270/20.03.1998-L 18/1991 4000
  MANEA ŞTEFAN, TUICĂ M. EUGEN 373/15.01.1998-L 18/1991 2100 MOŞIA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  MARIN GHEORGHE, ANDREI CONSTANŢA 253/08.01.1998-L 18/1991 3800 LUNCA VĂCĂREŞTI
  MARIN IULIAN 671/28.01.1998-L 18/1991 2340 LUNCA BÎRZEŞTI
  MERA ALEXANDRU VASILE 332/13.01.1998-L 18/1991 6200 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  MITU ANA 1526/30.03.1998-L 18/1991 10000 LUNCA BÎRZEŞTI
  NEAGU MARIN 344/14.01.1998-L 18/1991 4160 LAC VĂCĂREŞTI
  NEGRILA EUGENIA, LAMBRU 309/13.01.1998-L 18/1991 DIF 450 DRUMUL LUNCII 16
  NICULESCU DUMITRA, NEGUŢI MARIOARA, NICULESCU FLORICA, MĂCĂRESCU FLORICA, MĂCĂRESCU VASILICA, DINCĂ ALEXANDRU, DINCA VALERICA 19/25.11.1997-L 18/1991 DIF 2800 LUNCII-GHE. N. GHE. 90
  NICULESCU RUXANDRA 1991/03.04.1998-L 18/1991 LAC VĂCĂREŞTI
  NIŢULESCU NICOLAE, TUDOSE MARIA 566/22.01.1998-L 18/1991 17470 POVESTEI 46
  OLTEANU ION 147/15.12.1997-L 18/1991 65000 VITAN BÎRZEŞTI F.N.
  OTĂRĂŞANU GHEORGHE 1441/26.03.1998-L 18/1991 DIF 1300
  OTELEA ANIŞOARA 658/27.01.1998-L 18/1991 DIF 12700
  OTELEA ANIŞOARA 659/27.01.1998-L 18/1991 DIF 5600
  PANTOFARU ILIE, PANTOFARU PETRUŢA 103/08.12.1997-L 18/1991 5000 GLĂDIŢEI 41
  POPESCU NICOLAE, TEODORESCU EUGENIA 1071/09.03.1998-L 18/1991 12640
  RĂDULESCU RĂZVAN 1868/02.04.1998-L 18/1991 17845 LUNCII
  STAN PETRA 23/25.11.1997-L 18/1991 DIF 2034 POVESTEI 14
  STROE GHEORGHE, PÂSLARU FLORICA, STAMATE ELENA 625/26.01.1998-L 18/1991
  STROE MARIA 283/12.01.1998-L 18/1991 4800 AGRICOL
  STROE MARIA 1049/06.03.1998-L 18/1991 DIF 1300
  TEODORESCU MARIA 2118/03.04.1998-L 18/1991 17800 LUNCA VĂCĂREŞTI
  TEODORESCU MARIA 2120/03.04.1998-L 18/1991 10000 LUNCA VĂCĂREŞTI
  TUDOR P. PETRE 85/04.12.1997-L 18/1991 5000 LUNCA BÎRZEŞTI
  TUDORA I. ILIE 537/21.01.1998-L 18/1991 3540
  VASILIU MARIOARA 894/18.02.1998-L 18/1991 10800
  VASILIU MARIOARA 1125/16.03.1998-L 18/1991 VATRA MĂNĂSTIRII VĂCĂREŞTI
  ZANE TEODOR 1245719.03.1998-L 18/1991 15000 STR. GH. I. GHEORGHE
  ZURINI F. EMIL 328/13.01.1998-L 18/1991 10900 AGRICOL
  BRUMARU VALERIA 20233/23.08.2005-LEGEA NR. 247/2005 1598,97 LUNCA BÂRZEŞTI 11A
  RISTEA GEORGETA 20235/23.08.2005-LEGEA NR. 247/2005 1600,00 LUNCA BÂRZEŞTI F.N.

 5. .. Dreptul de proprietate este principalul drept real şi de fapt ocupă locul central în cartea a doua „Drepturile reale”. Dreptul de proprietate de proprietate mai este considerat ca fiind cel mai complet drept real, fiindcă întruneşte în mâinile proprietarului toate atributele acestui drept şi anume dreptul de posesiune, dreptul de folosinţă şi dreptul de dispoziţie.
  Dreptul de proprietate este acel drept subiectiv ce conferă titularului exercitarea în putere proprie şi în interes propriu a atributelor de posesie, folosinţă şi dispoziţie asupra bunurilor sale

  nu le este respectat nici dreptul de proprietate nici dreptul de folosinta al proprietatilor. Ce inseamna drept de folosinta: Proprietatea poate fi privată sau publică Acolo nu sunt exproprieri – exproprierea – Proprietatea în cauză trebuie să fie egală ca valoare atât pentru proprietarul bunului cât și pentru cel ce dorește să îl deposedeze Acolo este proprietate privata. Dreptul de proprietate privată este definit ca dreptul real principal care conferă titularului său atributele de posesie, folosință și dispoziție asupra bunului apropriat în formă privată, atribute care pot fi exercitate în mod absolut, exclusiv și perpetuu Nu exista nici un document de expropriere!! Proprietarilor
  Atribut al dreptului de proprietate, constand in posibilitatea titularului acestuia de a intrebuinta in interesul sau bunul care ii apartine si de a dobandi produsele si veniturile obtinute din utilizarea lui. Ce a facut regimul comunist in frunte cu Ceausescu se numeste Nationalizare. Ce au facut regimul democrat in frunte cu toate guvernele de la revolutie pana la azi se numeste – nerespectarea dretului de proprietate – si ce vor ce vrea sa faca guvernul de astazi si ONG-urile cred daca consultati un avocat – atunci se va numi INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
  Art. 220 Tulburarea de posesie
  Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii
  Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa???? Tu poti sa renunti la proprietatea ta?????????!!!
  Pe dracu numai parcuri, parcuri, parcuri – aici se fura cei mai multi bani, si-au golit buzunarele , au papat banii de la UE pentru Delta adevarata si acum au gasit iar sa-si umple buzunarele iar de la UE Rusine ce trebuie sa vedeti si sa spuneti ce este corect bagati capul in nisip …Nu avem scoli, nu avem spitale, nu avem camine pentru batrani, copii, nu avem gradinite, nu avem fabrici si uzine, nu avem cultura, demolam muzee. cinematografe, se fura ca in condru de toti care au fost sau sunt la putere, avem minciuni, avem manipulari la tv, avem copii desculti, avem copii, batrani care nu un mancat o banana, avem tarani care nu au apa, lumina, avem persoane cu dezabilitati care nu au cine sa le urce carucioarele sa poata vedea si ei cum mai este aerul, avem analfabeti, avem batrani fara dinti in gura pentru ca nu au bani sa se ingrijeasca de sanatatea lor, avem ordonante peste ordonante, avem un leu la slarii, pensii si pe urma avem impozit inzecit de ramanem cu salariul, pensia mai mica decat am avut-o, avem caini care de foame mananca si ei copii, avem politicieni carora le imfloreste contul si le rasar proprietati ca ciupercile dupa ploaie, avem manipulatori, asa zisi mediatori care ne mint “frumos” pentru ca ne cred prosti, avem prosti care ne cred prosti, avem apa la genunchi pentru ca nu avem caldura , oprim caloriferele sa facem economie, NOI AVEM NIMIC SI NU AVEM DE TOATE !!!!!…

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Black sea surfing on Cum am invatat sa fac surfing
Portocala on Facem echipa de PUBG?
Patricia Luke on Strip Tease
Grigorie Gabriel on Hai cu mine la Prima Evadare!
Cozmin Vasile on Hai la un altfel de triatlon
florin tudorache on Hai la un altfel de triatlon
gabee kayus on Invata sa imparti
Catalina on Invata sa imparti
Lavinia on Invata sa imparti
Andrei Nitu on Invata sa imparti
Georgiana on Invata sa imparti
alina diana on Invata sa imparti
Andrei Nitu on Invata sa imparti
Anamaria Puia on Invata sa imparti
Cristiana on Invata sa imparti
Han Yolo on Invata sa imparti
Alis on ISM-e
astamicu on 8 aug – blp 8
Mihai Ulmet on 8 aug – blp 8
Sebastian Pisăliţă on Pe cine trimit la Padina Fest? (concurs)
Toader Cornelia on Shareuieste fericit!
Andra on Am chef de vara
Ghenghea Gabriel Narcis Florin on Cea mai tare reclama de Valentine’s Day
Zbintu Alin on De vizitat: Tomorrowland
Zbintu Alin on De vizitat: Tomorrowland
marius greab on De vizitat: Tomorrowland
Roxana Dumitrascuta on Schi vs. snowboard (concurs)
BACOSCA ROBERT on Schi vs. snowboard (concurs)
Barbu-Savin Ramona on Schi vs. snowboard (concurs)
Nistora Ramona on Schi vs. snowboard (concurs)
DUMITRU MARCELA-MIHAELA on Schi vs. snowboard (concurs)
Diaconu Luminita on Schi vs. snowboard (concurs)
Preda Mihaela on Schi vs. snowboard (concurs)
NASTASE ANDRA LORENA on Schi vs. snowboard (concurs)
bojan claudia on Schi vs. snowboard (concurs)
Dancuta Elena on Schi vs. snowboard (concurs)
chirita gabriel on Schi vs. snowboard (concurs)
victor viziteu on Schi vs. snowboard (concurs)
Harabagiu Elena on Schi vs. snowboard (concurs)
Aluculesei Brindusa on Schi vs. snowboard (concurs)
Ranescu Roxana on Schi vs. snowboard (concurs)
grigorescu aurelia on Schi vs. snowboard (concurs)
Ciurea Dumitru Daniel on Schi vs. snowboard (concurs)
Anamaria Postolache on Schi vs. snowboard (concurs)
dobris catalina on Schi vs. snowboard (concurs)
Zamfir Ramona-Dora on Schi vs. snowboard (concurs)
Janos Levente on Schi vs. snowboard (concurs)
goleanu anisoara on Schi vs. snowboard (concurs)
Dumitrescu Ileana on Schi vs. snowboard (concurs)
crunteanu maria on Schi vs. snowboard (concurs)
Stoica Cosmin Marian on Castiga un skateboard de la AXN Spin!
Vacaresti boala grea si lunga on Cel mai frumos loc din Bucuresti
Vacaresti boala grea si lunga on Cel mai frumos loc din Bucuresti
Vacaresti boala grea si lunga on Cel mai frumos loc din Bucuresti
Vacaresti boala grea si lunga on Cel mai frumos loc din Bucuresti
Vacaresti boala grea si lunga on Cel mai frumos loc din Bucuresti
Sova Vasile Valentin on Castiga un skateboard de la AXN Spin!
Serban Cristian-Daniel on Castiga un skateboard de la AXN Spin!
Constantin Catalin C. on Castiga 14 coduri Deezer (concurs)
Murarescu Valentin on Castiga 14 coduri Deezer (concurs)
Badea Maria Gabriela on Castiga 14 coduri Deezer (concurs)
mihai militaru on La joaca cu HTC One Mini
electrician autorizat on Cu ce vine nou Windows 8.1?
Stancioiu Nicoleta Florentina on Hai sa fim activi in comunitate! (concurs)