La joaca cu HTC One Mini

Miercuri m-am jucat un pic cu camera foto a noului HTC One Mini la un scurt workshop de fotogafie sportiva sustinut de tovarasul Dragos Asaftei. 

Ne-am adunat cativa bloggeri si jurnalisti la skate-park-ul din Herastrau si am incercat sa-l surprindem pe Mihai Militaru, roller-ul venit special pentru acest eveniment, in cat mai multe ipostaze misto.

HTC One mini

Ce m-a surprins prima data la HTC One si HTC One Mini a fost faptul ca au camerele foto de doar 4 megapixeli, in conditiile in care competitorii se bat in megapixeli si au ajuns si la 41 de megapixeli. Probabil ca taiwanezii si-au dat seama ca oricat de performanta ar fi camera foto de pe un telefon, chiar nu ai ce sa faci cu poze la rezolutii atat de mari.

Asa ca ei au pozitionat acesti 4 megapixeli pe un senzor mult mai mare construit pe baza unei noi tehnologii numita UltraPixel. E suficient pentru fotografii facute cu smartphone-ul. Daca vrei fotografii profesionale o sa le faci cu un DSLR sau un mirrorless, nu cu telefonul.

HTC One Mini -13

In timpul workshop-ului am incercat sa ma joc cu toate functiile oferite de HTC One Mini. Una dintre ele este Sequential Shot, realizata cu asistentul HTC Zoe. Cu el poti practic sa faci o poza in care sa-ti apara subiectul de mai multe ori. Poti sa faci asta si cu un aparat foto normal, dar iti ia cateva zeci de minute de editare foto. El face asta automat si rezultatele sunt chiar misto.

HTC One Mini -9

Un alt mod interesant e cel de de fotografiat in rafala, iar pentru acesta, camera de pe HTC One Mini permite sa fotografiezi 8 cadre pe secunda. Poti apoi sa-ti selectezi cea mai buna poza, sau mai multe poze sau chiar sa le pastrezi pe toate. Pentru fotografiile in miscare e extrem de util.

HTC One Mini -10

M-am jucat un pic si cu diversele efecte si zic ca mi-au iesit cateva fotografii chiar reusite.

[divider2]

HTC One Mini -11 HTC One Mini -14 HTC One Mini -8 HTC One Mini -7

HTC One Mini -6 HTC One Mini -1 HTC One Mini -2 HTC One Mini -4

[divider2]

Per total mi-a placut cum s-a comportat la fotografiile in miscare si ma oftic un pic ca n-am apucat sa vad cat de bine se descurca si in conditii de lumina mai slaba. Diafragma de f/2.0 creste un pic asteptarile.

Personal imi place mai mult HTC One Mini decat HTC One, dar doar din prisma faptului ca este mai mic. V-am mai zis ca mie nu-mi plac telefoanele mari.

 

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.