Despre Romania – Estonia, aproape de firul ierbii

Acum un an mergeam la meciul Romania – Olanda din preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia din 2014. Nationala noastra venea atunci dupa 3 victorii din tot atatea meciuri si deja toata presa sportiva ne vedea castigatori ai grupei.

Portocala mecanica ne-a adus atunci cu picioarele pe pamant si am spus si-atunci ca daca reusim un loc 2 sau 3 in aceste preliminarii ar trebui sa fim multumiti. Din fericire am reusit sa ne clasam pe pozitia secunda si iata-ne calificati la baraj, lucru care nu s-a mai intamplat de 12 ani.

Romania - Estonia

Poate ca de data asta o sa avem un pic de noroc si vom reusi sa ne calificam din nou la un Campionat Mondial. Generatia actuala are nevoie de asta si fotbalul romanesc are nevoie de asta pentru a merge mai departe.

Aseara am fost din nou in tribuna la un meci al nationalei. Dupa doua remize si un esec, iata ca in sfarsit am vazut si eu pe viu nationala Romaniei castigand un meci. A fost cu atat mai frumos cu cat victoria a coincis cu calificarea la baraj.

Rom - Est

Initial n-am vrut sa merg la meci, tocmai pentru ca eram superstitios si ma gandeam ca iar n-o sa castigam daca merg eu la meci, dar in cele din urma am acceptat invitatia celor de la Adidas de a merge pe National Arena. 

Am avut o mare surpriza cand am vazut ca sunt repartizat la tribuna I, foarte central si extrem de aproape de teren. Meciul se vede intr-adevar altfel aproape de firul ierbii, iar emotiile au fost mai mari. A fost si mai emotionant atunci cand am vazut ca langa mine se aseaza Emil Sandoi, fostul antrenor al nationalei de tineret a Romaniei.

Ca un “ultras”  ce sunt, prefer insa atmosfera pe care ti-o ofera peluza. Mie imi place sa cant si sa-mi incurajez echipa, iar la Tribuna I eram privit circumspect de fiecare data cand ii acompaniam pe baietii din peluze.

Apropo de asta, m-a deranjat foarte mult atitudinea unor suporteri romani care ii huiduiau pe ai nostri atunci cand pasau in propriul teren. Stiu ca tot romanul s-a nascut priceput la fotbal, dar poate ca ar fi cazul sa inteleaga si el ca nu poti sa ataci tot timpul, chiar si daca adversara ta se numeste Estonia.

In orice alta tara suporterii ar fi facut ole-uri la pasele jucatorilor sau i-ar fi incurajat indiferent de scorul de pe tabela. La noi se huiduie si se fluiera.

Ne-am dorit toti sa ne calificam la Mondial, dar n-am vazut deloc entuziasm dupa meciul de aseara din partea tribunelor. E un rezultat foarte bun obtinut de Romania care sa nu uitam ca a plecat cu sansa a 4-a la inceputul acestor preliminarii.

Nu ne-a calificat Olanda la baraj, ci ne-am calificat singuri. Noi am avut rezultate mai bune ca Ungaria si Turcia, in vreme ce olandezii au castigat aproape tot pentru ca sunt o echipa extrem de buna.

Felicitari baietilor si sa speram ca vom avea un adversar facil la baraj si ca ne vom califica la turneul final. Hai Romania!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.