La Padina Fest are loc primul program Harm Reduction din Romania

Incepand de maine, 31 iulie, si pana duminica, 4 august, va avea loc festivalul Padina Fest, pe  platoul Padina din Muntii Bucegi, iar cu aceasta ocazie, ONG-ul ALIAT va lansat si primul program de Harm Reduction din Romania.

Acesta este primul program de reducere a efectelor consumului excesiv de alcool in spatii recreationale din Romania si este realizat cu sprijinul Ciuc Premium, berea oficiala a muzicii live.

„Muzica in exces e buna, bautura doar cu moderatie”.

Am fost la foarte multe festivaluri in ultimii 4 ani si pot spune ca la astfel de manifestari se consuma foarte mult alcool si nu de putine ori se intampla ca acesta sa fie consumat in exces. La noi in tara nu prea avem servicii specializate dedicate prevenirii si tratarii consumului abuziv de alcool asa ca interventiile de sanatate publica in acest domeniu sunt mai mult decat necesare.

Intre 31 iulie si 4 august, participantii la festival sunt invitati la “Cortul de Chill ALIAT”, amplasat in aria evenimentului, unde vor primi informatii despre cum sa consume alcool in mod responsabil, cum sa evite consumul peste masura si sa reduca posibilele efecte secundare ale consumului excesiv.

„Muzica se mixeaza bine, bauturile nu!”

Specialistii ALIAT vor fi pregatiti să ofere informatii, consiliere si sa-i indrume catre servicii medicale pe cei care ar putea avea nevoie.

Acestia  au pregatit actiuni interactive prin care sa transmita vizitatorilor mesajele unui consum responsabil. Cine vrea sa-si evalueze obicieurile de consum alcool, isi poate face testul, recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

[divider2]

Pentru ca anul acesta o sa merg si eu pentru prima data la Padina Fest, o sa va transmit mai multe direct de la fata locului.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.