Cum am invatat sa fac surfing

Saptamana trecuta am mai taiat un lucru de pe bucket list pentru ca am facut pentru prima data surfing, sau ma rog, am incercat.

N-am ajuns inca la ocean, desi sunt convins ca o sa fac si asta intr-o zi, ci toata “nebunia” a avut loc la 13 km de centrul Bucurestiului, mai exact la parcul acvatic Divertiland. Aici se afla singura piscina “cu valuri” din Romania, in care poti cu adevarat sa faci surfing.

Mereu am fost fascinat de acest sport pe care il vedeam prin filmele americane si ma ofticam intr-un fel ca la Marea Neagra n-avem parte de valuri asa mari. La noi, cel mai aproape de surfing, poate fi facut kite-surfing si l-am vazut pe Tudor foarte pasionat de acest sport.

Am fost foarte surprins sa aflu ca poti face surfing atat de aproape de Bucuresti, ce-i drept la un nivel mai mic. Cei de la Divertiland organizeaza chiar si cursuri de surf pentru cei care vor sa invete sa se dea cu placa pe valuri. Am urmat si noi un curs ultra rapid de surfing si am reusit de cateva ori sa “prind” valul perfect si sa reusesc sa ma sui pe placa in picioare.

Asta e doar una din distractiile pe care le puteti gasi pe Strada Divertismentului nr.1, acolo unde se afla Divertiland, un multi-entertainment parc aflat la iesirea din Bucuresti spre Pitesti.

Alaturi de Vlad, Bogdan si Ionut am testat aproape toate toboganele disponibile acolo. Cel mai mult mi-a placut pe Kalamboomerang, pentru ca iti ofera senzatii tari in colac. Poti sa te dai doar cu un colac dublu, alaturi de altcineva si recomandarea mea ar fi sa te dai cu o persoana mai grea un pic. Cand o sa ajungeti acolo o sa intelegeti de ce.

 Pe langa surfing si tobogane, la Divertiland poti sa te si relaxezi pe sezlonguri sau sa te lasi purtat de apa in lazy river. Dupa atata balaceala o sa te ia un pic foamea, dar asta n-o sa fie o problema pentru ca o sa ai de ales intre cele sase zone de luat masa. Se gasesc de toate, pentru toate gusturile.

In timpul verii, Divertiland se deschide in fiecare zi de la ora 10.00. Toboganele functioneaza intre orele 11.00 si 18.00, iar piscinele raman deschise pana la ora 20.00.

Biletul de intrare costa 50 lei in timpul saptamanii si 80 lei in weekend. Se pot face si abonamente de o saptamana (269 lei), o luna (799 lei) sau de sezon (1199 lei). Din cand in cand mai apar si oferte speciale, asa ca va recomand sa urmariti divertiland.ro sau pagina de Facebook Divertiland.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

  1. Eu fac surfing,am facut in Jeffreys Bay South Africa, cat de mari sunt valurile la Divertiland? … daca stie careva rog sa-mi lase un mesaj…ms :) ride the waves by Cass Collier:)

    • pt Andrei: maan J bay asta e real surfing. eu ma dau de ceva ani in Indo si tare as vrea sa cunosc surferi romani ce stii poate odata ajungem in apa.

  2. Se face surf si la Marea Neagra, crede-ma ca nu ai valuri nici pe jumatate la divertiland. Ideea e ca in timp ce la divertiland e safe sa faci surf, in mare e fix opusul. Trebuie sa ai tupeu sa intri in apa cand sunt valuri mari si bineinteles sa ai si forma fizica. Si in general valurile mari sunt toamna si iarna.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.