After Earth (2013)

Saptamana trecuta am fost la avanpremiera filmului After Earth – 1000 post Terra, dar din pacate n-am apucat sa va zic cum a fost pana acum.

E unul din filmele pe care le asteptam inca de cand am vazut trailerul anul trecut. Mi-era dor de un film nou cu Will Smith si eram curios sa vad cum a evoluat fiul sau, Jaden Smith, de la rolurile din “The Pursuit of Happiness” si “The Karate Kid”. Pot spune ca am ramas cu o parere foarte buna despre el dupa acest film si ii prevad o cariera de succes in viitor, mai ales ca are si pe tatal sau in spate.

Actiunea se petrece la 1000 de ani dupa ce planeta Pamant a fost evacuata pentru a salva omenirea si ne prezinta un fel de drum initiatic al lui Katai Raige care trece prin mai multe incercari pentru a supravietui si pentru a-si salva tatal. Aflati intr-o misiune de rutina, naveta spatiala in care se aflau Cypher Raige si Katai este lovita de meteoriti si aterizeaza fortat pe Pamant.

Aici lucrurile s-au schimbat si totul a evoluat astfel incat sa fie impotriva oamenilor. Un fel de anticorpi pentru virusii reprezentati de omenire. Ba mai mult, odata cu ei se prabuseste si un animal extraterestru care era de asemenea programat sa omoare oameni, detectandu-i dupa frica acestora.

Per total filmul este foarte misto realizat, iar efectele speciale si cgi-ul nu deranjeaza chiar atat de mult, dar actiunea filmului putea avea loc pe orice planeta, pentru ca in ciuda faptului ca au spus ca este vorba de Pamant, nu am vazut nimic “familiar”. Will Smith a fost cam sters, dar probabil asta era si ideea, ca Jaden sa iasa in fata.

Eu l-am vazut la Romtelecom IMAX si mi-a placut tare mult, mai ales ca nu mai fusesem acolo de aproape 6 luni, cand am vazut The Hobbit. De vineri a aparut in cinematografele din toata tara, asa ca daca aveti chef de un film post-apocaliptic, After Earth e o varianta destul de buna.

Din categoria de nerecomandat este The Hangover III, care este o mare porcarie, reusind sa fie mai penibil chiar ca The Hangover 2 si The Hangover.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.