Despre biciclisti si taximetristi in trafic

Weekend-ul asta a circulat pe net un filmulet cu un biciclist care agreseaza un taximetrist care era sa-l dea cu capul de asfalt dupa ce a virat stanga fara sa se asigure.

Nu pot sa zic ca sunt 100% de acord cu reactia biciclistului, dar intr-o oarecare masura il inteleg pentru ca am trecut si eu prin astfel de episoade. Ce-i drept eu nu m-am luat la bataie cu nimeni, in schimb am dat si eu de ghertoi prin trafic… si am ramas cu dreptatea in mana, de fata cu politistii.

Nu stiu care-a fost exact povestea, daca nu cumva cei doi protagonisti se “tatonau” chiar dinainte de a ajunge la semafor, dar din filmare se vede cum taximetristul incearca sa se incadreze pe banda din mijloc, fara a se asigura, fiind aproape de a-l darma pe biciclist.  In zona respectiva au fost desfiintate pistele pentru biciclisti de pe trotuar (de altfel peste tot s-a intamplat acest lucru), astfel ca singurul loc pe unde se poate circula acum cu bicla este pe carosabil.

Ar fi fost ideal sa avem si sonor pe filmare si sa auzim si ce spune taximetristul. Poate daca nu ii tinea usa inchisa isi lua el o bata dupa ceafa. Adevarul e undeva la mijloc, dar ce trebuie sa invatam din acest lucru este faptul ca trebuie sa fim extrem de atenti in trafic, atat ca soferi cat si ca motociclisti, scuteristi, biciclisti si mai ales pietoni.

Am dat si peste taximetristi cu bun simt care iti fac loc sa treci pe langa ei, si de taximetristi idioti care te dau cu capul de asfalt, si de biciclisti regulamentari  si evident si de biciclisti descreierati care merg pe unde-apuca fara sa se asigure. Fiecare padure are uscaturile ei, dar zic eu ca ar trebui ca astfel de evenimente sa se intample cat mai rar sau poate chiar deloc…

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.