Noutati de la Sony: Xperia Z, Xperia Tablet Z, sistemele NFC

Sony Romania a organizat saptamana trecuta unul din cele mai mari evenimente de lansare la care-am fost pana acum. Ne-au fost prezentate noile televizoare Bravia Triluminos Display, smartphone-ul Xperia Z, Xperia Tablet Z, noua gama de aparate foto Cyber-shot, cateva sisteme audio si am vazut pe viu cum functioneaza tehnologia NFC (Near Field Communication)

Cel mai mult mi-a atras atentia noul telefon Xperia Z, pe care-l vazusem cu cateva zile inainte in noul videoclip al Elenei Gheorghe si care m-a impresionat cu capacitatea sa de a functiona chiar si daca este udat.

Acesta rezista pana la o adancime de 1 m pana la 30 de minute. In plus, este rezistent si la praf si se pare ca nu se zgarie la fel de usor ca celelalte smartphone-uri.

Xperia Z vine cu noi tehnologii de imagine si cu un senzor de imagine Exmor RS, primul din lume cu HDR. Cu ajutorul acestuia, imaginile si videoclipurile filmate cu telefonul arata bine chiar si atunci cand lumina este slaba.

Este dotat cu procesorul quad-core Snapdragon™ S4 Pro de 1,5 Ghz pentru multitasking, 2 GB de RAM, spatiu de stocare de 16 GB (poate fi extins printr-un card MicroS SD de pana la 32 GB) o cameră de 13 mp si conectivitate 4G LTE (evident, functioneza si pe 3G).

Are un ecran de 5 inch Full HD “Reality Display” 1080p si este foarte subtire (7,9 mm) si foarte usor (146 g). M-am jucat un pic cu el si mi-a placut.  Ce-i drept pretul este pe masura (2.699 lei la eMag)

Xperia Tablet Z

Noua tableta de la Sony pastreaza in mare aceleasi specificatii tehnice ca si telefonul Xperia Z, singurele diferente fiind camera de 8mp si faptul ca este disponibila atat in varianta LTE, cat si in varianta doar cu Wi-fi.

Ca dimensiuni, Xperia Tablet Z vine cu un ecran de 10,1 inch si cu 6.9 mm grosime. Cantareste numai 495 g si este de asemenea rezistenta la apa si praf.

Tehnologia NFC

Folosind tehnologia NFC, atat tableta cat si telefonul Xperia Z se pot conecta printr-o singura atingere (functia One Touch) la televizoarele, boxele sau castile Sony.

Near Field Communication este o tehnologie wireless la o frecventa mare si cu o raza de actiune mica.Permite schimb de date intre doua obiectele aflate la o distanta de pana la 10 centimetri.

Practic, nu trebuie sa mai stai sa cauti prin meniul telefonului de fiecare data cand vrei sa conectezi un dispozitiv la telefonul sau tableta ta. Totul se face dintr-o singura atingere foarte simplu si rapid.

[divider2]

   

 [divider2]

Printre produsele lansate miercurea trecuta s-au aflat si noile televizoare Bravia cu tehnologia de extindere a paletei de culori „Triluminos Display” si sunet clar prin Magnetic Fluid Speakers, Noua gama Cyber-shot cu senzor Xmor R, procesor de imagine Bionz si obiectiv G, noile sisteme de sunet BTX500 si BTX300, precum si castile MDR-1, toate cu tehnologie de conectare prin NFC.

Mai multe informatii despre noile produse de la Sony gasiti pe sony.ro sau pe pagina de facebook Sony Romania

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.