Weekend-ul asta petrecem in stil irlandez

Pentru ca pe 17 martie e sarbatoare mare in fiecare an in Irlanda de St. Patrick’s Day, cei de la Ambasada Irlandei in Romania ne-au pregatit un festival de 5 zile in care sa sarbatorim in stil irlandez alaturi de multa bere Guinness si voie buna tipic irlandeza.

Asadar, in perioada 15-19 martie 2013 va avea loc St. Patrick’s Festival, iar in aceste 5 zile de sarbatoare vom reusi sa ne apropiem mai mult de cultura irlandeza si de modul lor de viata.

Ma bucur ca “am preluat” si noi aceasta sarbatoare pentru ca prea multe “sarbatori americane” strica, iar eu m-am indragostit de Irlanda acum doi ani cand am facut o vizita la Dublin pentru festivalul Oxegen.

Iata care este programul pregatit de organizatori:

[divider2]

 

 

15.03.2013 – Gala Festival Ball

Balul de Gala dedicat Sfantului Patrick se va desfasura la hotelul JW Marriott din Bucuresti pe 15 martie incepand cu ora 19.30.

Cei care-au mai prins bilete se vor delecta cu specialitati culinare specific irlandeze in timp ce ii vor urmari Ducu Berti, Felicia Filip, formatia de muzicatraditionala irlandeză Coras, talentata solista in plina ascensiune Aoife Dermody si Hayden Dean’s Big Band care vor sustine un recital memorabil de muzica romaneasca si irlandeza. Si pentru ca o petrecere nu este completa fara dans, trupa de dans traditional irlandez The Irish Way va sustine un spectacol de zile mari.

Din pacate biletele pentru aceasta Gala au fost epuizate de mult, interesul fiind foarte mare.

16.03.2013 –  Irish Music & Dance Gala

Sambata vom avea parte de un spectacol inedit de muzică si dans traditional irlandez organizat de ArCuB in parteneriat cu Ambasada Irlandei la Bucuresti. 

Vor participa peste 40 de dansatori de muzica irlandeza veniti din toata tara pentru cea mai mare reprezentatie de dans  traditional irlandez din Romania. Majoritatea dansatorilor au fost instruiti de prestigioasa antrenoare de dansuri irlandeze Anne-Marie Cunningham.

Fondul muzical va fi asigurat de  mult apreciata formatie de muzica traditionala irlandeza Córas si  de Aoife Dermody.

Bilete puteti gasi  la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro

17.03.2013 – Parada + Concerte

Parada, punctul culminant al acestei sarbatori care va porni la ora 16.00 din Piata George Enescu va strabate Calea Victoriei si se va opri apoi in Centrul Vechi al Bucureștiului.

Dupa ora 17.00 va incepe un concert in care-i vom asculta pe:

[column size=”1-2″]

[list style=”green”]

  • Córas,
  • Vyvienne Long,
  • Aoife Dermody,
  • U2 Zen Garden,
  • Antonia,
  • Vunk,
  • The Dada,
  • Mojo Band,
  • Blackbeers,
  • DJ Kormak
  • Trupa de dans trupei The Irish Way

[/list]

[/column]

[column size=”1-2″ last=”1″]

[/column]

Intrarea este libera, evident.

18.03.2013 – Concert de Muzica Clasica

Pentru iubitorii de muzica clasica organizatorii au pregatit cateva momente frumoase cu Vyvienne Long, o apreciata tanara violoncelista din Irlanda care va canta alaturi de Romanian String Quartet in cadrul Bisericii Anglicane, incepand cu ora 19.00.

La acest concert le vom putea asculta si pe cele 4 tinere ce compun Cvartetul Adagio dar si pe PetrePercuționistul.

Locurile sunt limitate. Se aplică politica “Primul venit, primul servit”. Donaţie 10RON (la intrare).

19.03.2013 – Concert de Gala

Ultima zi a Festivalului St.Patrick’s Day va fi incheiata tot pe acorduri de muzica clasica la Cercul Militar Roman alaturi de vocile remarcabile ale sopranei irlandeze Patricia Brady si a talentului tenor Florin Ormisan, totul incepand cu ora 19.00 !

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

[divider2]

Eu personal abia astept acest festival si abia astept sa-mi tin “postul negru” de St. Patrick’s Day  cu minim 3 pint-uri de Guinness in aceasta perioada pentru ca anul acesta, de St Patrick’s Day, Guinness si-a propus sa aduca spiritul petrecerilor irlandeze in cele mai mari puburi din Romania, pregatind surprize marca Guinness, in stilul „Paint the Town Black”.

Conceptul „Paint the Town Black” este promovat in Romania prin decalogul „postului negru Guinness” – 10 reguli stricte pentru adevaratul consumator de Guinness. Astfel, cei care respecta decalogul si beau minimum 3 pinturi de bere in perioada campaniei pot castiga mii de premii instant sau, prin tragere la sorti, un weekend pentru doua persoane la Dublin, cu ocazia Arthur Guinness’ Day (septembrie 2013). Premiile pregatite de Guinness constau in pinturi de bere, CD-uri cu muzica irlandeza sau celebrele palarii Guinness.

Lista completa a Irish-Pub-urilor in care e valabila promotia o gasiti pe pagina de Facebook Guinness Romania.

Voi cum aveti de gand sa petreceti de St. Patrick’s Day?

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Sunt curios daca populatia ar fi avut aceeasi reactie daca de ziua Ungariei, ambasada ungara ar fi vrut sa proiecteze mesaje similare pe Casa Poporului! Probabil ca ar fi fost revolutie :)) ))

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.