Horia Brenciu @ Sala Palatului (poze & video)

Aseara am fost la ultimul concert din seria de 4 consecutive sustinute de Horia Brenciu luna aceasta la Sala Palatului din Bucuresti. Am reusit sa fac cateva poze reusite, iar in cele ce urmeaza va voi prezenta cateva din impresiile mele “la cald”.

Pentru mine a fost cel de-al treilea concert HB de la Sala Palatului, dupa cel din martie 2012 si cel din noiembrie 2012 (concert swing – My Way) si pot spune ca s-a vazut intr-adevar o evolutie fata de show-urile precedente si ca atat el, cat si membri orchestrei sale au invatat foarte multe din turneul national pe care l-au sustinut anul trecut.

Am preferat sa merg in ultima seara de concerte pentru ca de obicei aia este cea mai reusita atunci cand vine vorba de o serie consecutiva de show-uri de o asemenea anvergura. Intervine si oboseala evident, dar aseara nu s-a vazut deloc acest lucru si uneori ma intreb “De unde au oamenii astia atata energie?”. Probabil din partea publicului care vine sa-i vada de fiecare data. Sunt convins ca daca ar fi fost 6 seri consecutive de concerte, de fiecare data ar fi fost plina Sala Palatului.

   

La fel ca si la Robbie Williams in toamna, am incercat sa nu vad ce s-a intamplat in serile precedente (nu-mi plac spoilerele) si chiar daca stiam in mare care urmau sa fie invitatii surpriza, am vrut sa ma bucur de spectacol ca si cum n-as fi stiut nimic dinainte. Am avut ocazia saptamana trecuta sa ii iau un interviu lui Horia pentru Urban.ro in timp ce-am filmat Urban Studio si mi-a dat cateva indicii pentru ce avea sa urmeze.

Au fost aproape 4 ore de show total, in care am ascultat piese de toate genurile, de la “Party Rock”si “Andri Popa”  la “Septembrie luni” si “Kiss on my lips”. Mi-au placut foarte mult medley-urile cu cele mai populare piese romanesti de anul trecut (Vara nu dorm, Apa, Minim 2, Mi-e sete de tine, etc.) si cu cele mai populare piese straine de pe la noi (Danza kuduro, Ai se eu ti pego, etc.).

   

Printre invitatii speciali de aseara s-au aflat Corina Chiriac (care arata foarte bine pentru varsta ei), Mircea Baniciu (alaturi de care am cantat cantece de munte), Dan Bittman (prin telefon), Codrut Kegesh (Dezbracatu’) si evident “copii” sai de la Vocea Romaniei – Julie Mayaya (care a cantat superb “Je t’aime”), Iuliana Puschila, Laurian Manta (ce voce are baiatu’ asta !!! ), Vlad Simion, Maria Cojocaru si Ovidiu Lazar.

Ma oftic un pic ca n-a venit aseara si Pavel Bartos care am inteles ca a fost prezent la precedentele show-uri, dar a compensat foarte bine “Dezbracatu’ “, care m-a surprins un pic cu vocea sa.

Ii multumesc lui Horia Brenciu pentru faptul ca a ales sa-si inceapa si o cariera muzicala si ca o face atat de bine. Mi-as dori ca din ce in ce mai multi artisti romani sa fie in stare sa ofere astfel de spectacole pentru ca doar asa putem sa educam publicul sa asculte muzica de buna calitate si sa aprecieze asa cum ar trebui astfel de spectacole. Le multumesc si celor din HB Orchestra care-l suporta si care sunt intr-adevar niste profesionisti.

Sper sa-i revad in toamna la un nou spectacol swing la Sala Palatului. Pana atunci, va las cu cateva poze de aseara.

Foto: Alin Pandaru | mai multe poze pe pagina de facebook

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.