Romanian Youth Focus 2012

Pe 13 si 14 decembrie, la Hotel Intercontinental din Bucuresti va avea loc prima editie a conferinta Romanian Youth Focus, ce se adreseaza in principal  tinerilor si brandurilor ale caror portofolii includ produse sau servicii pentru tineri.

Romanian Youth Focus 2012 abordeaza aspecte esentiale pentru profesionistii care lucreaza in marketing si comunicare pentru branduri care targeteaza tinerii, fie ca vorbim despre adolescenti (14-21 ani) sau despre adulti (21-29 ani). De altfel, acest public tinta este subiectul mai multor posibile segmentari demografice si atitudinale, datorita caracterului sau foarte eterogen.

Principalele teme care vor fi dezbatute in cadrul conferintei sunt:

[list style=”green”]

    • Profilul tinerilor: atitudini, comportamente de consum, tipologii, trenduri
    • Ce este relevant in comunicarea cu tinerii? Continut media, canale de comunicare, insight-uri
    • Studii de caz si cele mai bune practici din diferite domenii: tehnologie, servicii, moda, lifestyle, FMCG

[/list]

Evenimentul este structurat in 4 paneluri, pe durata a doua zile si reuneste profesionisti din mai multe zone de expertiza: cercetare de piata, sociologie şi psihologie, creatie publicitara, strategie de marketing, digital media, entertainment s.a.

Joi, 13 decembrie 2012

Prima zi este compusa din doua paneluri. In primul se va dezbate profilul tinerilor romani, fiind oferite raspunsuri la cateva dintre intrebarile pe care ni le punem in demersul nostru de a avea o comunicare eficienta cu ei: Cine sunt tinerii romani? Ce atitudini si comportamente de consum ii caracterizeaza? Ce valori au? In ce cred si ce ii motiveaza?

La aceste intrebari vor raspunde: Radu Bogdan (Managing Partner, Brennan Research & Consultants), Prof. Univ. Dr. Vintila Mihailescu (Seful Catedrei de Sociologie a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA), Alfred Dumitrescu (Managing Partner, Lighthouse Research & Marketing), Bogdan Theodor Olteanu (Managing Director, Bortun Olteanu), Teo (Stand Up Comedian).

Cel de-al doilea panel al conferintei continua povestea despre tineri, de data aceasta punand accent pe punctele de contact si elementele cheie in comunicarea cu acestia, fie ca vorbim despre cele mai relevante canale existente sau despre cele mai noi, despre comunitatile in care acestia traiesc si activeaza sau despre ce se face bine si ce nu in targetarea lor.

Invitatii din acest panel sunt: Dan Vatcu (Owner, Quadrant Interactive), Ana-Maria Olaru (Senior Strategic Planner, Cohn&Jansen JWT), Mihaela Alexandru (Qualitative Research Director, 360 Insights), Serban Alexandrescu (Managing Partner, Headvertising).

Vineri, 14 decembrie 2012

Cea de-a doua zi a conferintei este la randul ei structurata in doua paneluri si face trecerea de la aspectele teoretice din prima zi la studii de caz ale unor branduri care targeteaza tinerii.

Primul panel vine cu cele mai bune practici folosite de cateva branduri din diferite domenii de activitate in comunicarea cu tinerii romani, prezentate de: Adrian Preda (Creative Director, MRM Worldwide Romania), Adina Militaru (Director de Marketing Romania & Bulgaria, Puma Sports), Adina Vlad (Managing Partner, Unlock Market Research), Stefan Palarie (Head of Corporate Engagement,  Scoala de Valori), Radu Pilat (Managing Partner, Heist Industries) si Mugur Patrascu (Managing Partner, iLeo).

Ultimul panel al conferintei surprinde unele dintre cele mai interesante subiecte pentru tinerii romani, fie ca este vorba despre branduri, influentatori, locuri sau continut media si modul in care acestea pot fi folosite in comunicarea cu ei.

Vor acoperi aceste subiecte: Andrei Botescu (Pionier Pegas), Eugen Erhan si Tudor Muscalu (Co-fondatori, Fredo & Pid’jin), Adina Antonie (PR Manager, Student din provincie), Vlad Mihai (Freelancer in ilustratie si graphic design) si Sergiu Floroaia (Stand Up Comedian, Partener Sector 7).

[divider2]

Daca ai citit pana aici inseamna ca te intereseaza acest eveniment, asa ca iti ofer posibilitatea de a te inscrie la acest eveniment beneficiind de o reducere de 15%. Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti un email la events@SMARK.ro in care mentionezi ca ai citit despre Romanian Youth Focus pe pandutzu.com si sa adaugi si acest cod: RYF180.

Data limita de inscrieri este miercuri, 12 decembrie 2012, iar mai multe informatii despre eveniment gasiti pe site-ul oficial.

[divider2]

Romanian Youth Focus 2012 este un eveniment organizat sub umbrela SMARK KnowHow. Partenerii evenimentului sunt: IQads, Realitatea.net, 24 FUN, Cariere, BIZ, The Industry, TATAIA, HotNews, Piata, Modern Buyer, Zumzi, Retail-FMCG., Agrafa, Casa de Traduceri si Radio Guerrilla. Evenimentul este recomandat de IAA si UAPR si sustinut de City Grill.

 

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.