Mi-e pofta sa fac bine

Miercuri dimineata am fost “in vizita” la casa Ronald McDonald din incinta spitalului de copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti pentru a afla mai multe detalii despre campania derulata de Mc Donald’s Romania – Mi-e pofta sa fac bine. Dar inainte sa va povestesc despre campanie, zic ca ar fi util sa stiti ce inseamna casele Ronald McDonald si care este scopul lor.

Din fericire pentru mine, pana acum n-a trebuit sa ma internez vreodata in spital. Am fost ferit de boli, apendicite, oase fracturate sau arsuri, iar in afara de cateva dureri de masea si de episodul cu gangania din ureche, n-am avut tangente cu spitalele. Eu sunt un caz norocos, pentru ca in Romania, si nu numai, sute de copii sunt internati in spitale pentru diverse probleme.


Dar cum nu toti parintii isi permit sa fie alaturi de copii lor atunci cand acestia necesita ingrijiri medicale de lunga durata, Casa Ronald McDonald vine in ajutorul acestora. In Romania sunt doua astfel de “case” (Bucuresti si Timisoara) in care familiile copiilor internati in spital pot sta gratuit pe toata durata tratamentului.

Acestea beneficiaza de conditii foarte bune (uneori chiar mult mai bune decat acasa), cei de la Fundatia Ronald McDonald asigurand cazarea si masa gratuit pentru 17 familii. In plus, tot aici au loc diverse evenimente pentru copii: scene de teatru, mima, etc.

Implicarea fundatiei Ronald McDonald in ajutarea copiilor nu se limiteaza doar la asta. De exemplu, in 2011, a strans fondurile necesare pentru infiintarea unei sectii de oncologie-hematologie pediatrica in cadrul Spitalului Clinic Judetean Mures, din Targu Mures. Proiectul a fost dus la bun sfarsit anul acesta, cand departamentul de oncologie-hematologie pediatrica a fost integral dotat cu aparatura si mobilierul necesar.

De asemenea, Fundatia a strans fondurile necesare pentru instalarea unui lift modern in cadrul sectiei de hematologie din spitalul Louis Turcanu din Timisoara. Sectia de hematologie se afla la ultimul nivel si era dificil pentru copiii bolnavi sa urce singuri etajele care ii desparteau de saloanele unde primeau ingrijiri. Constructia liftului a fost finalizata in cursul anului 2012 si contribuie semnificativ la sporirea confortului pacientilor.

Anul acesta si anul viitor, acestia si-au propus sa stranga fondurile necesare pentru a dota Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti cu un computer tomograf nou.  Cu ajutorul tomografiei computerizate, examinarea medicala a copiilor va fi precisa si detaliata. Astfel, vor fi diagnosticati pe baza unor informatii clare.

Ca un prim pas in acest demers, in perioada 19-25 noiembrie, in cadrul campaniei “Mi-e pofta sa fac bine”, Mc Donald’s Romania va dona cate un leu din valoarea fiecarui Big Mac sau McChiken cumparat (sandvis sau meniu) catre Fundatia pentru Copii Ronald McDonald. Campania se va desfasura pe durata a 12 luni, timp in care vor mai fi si alte activari de acest gen.

Asadar, daca si voi aveti pofta sa faceti bine, va invit sa mancati sandvisurile voastre preferate si sa lasati mai multi banuti in cutiile speciale din fiecare restaurant Mc Donald’s din tara.

Mai multe detalii despre aceasta campanie gasiti pe pagina de Facebook Mc Donalds Romania.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.