Multumesc domnule Cohen

Editia britanica a revistei Vogue scria dupa concertele de anul acesta de la Londra ca  “Daca ar fi sa vezi un singur concert in viata ta, ai grija ca acesta sa fie un concert Leonard Cohen”. 

Din fericire eu am avut ocazia sa vad chiar doua concerte Leonard Cohen. Dupa ce-am ramas super impresionat de concertul sau de acum doi ani de pe Stadionul Iolanda Balas-Soter, am zis ca anul acesta nu trebuie sa ratez reintalnirea cu el.

E incredibil ce poate face omul asta la varsta de 78 de ani. 3 ore si jumatate ne-a cantat si ne-a incantat intr-o seara magica in Piata Constitutiei. Intr-un fel stiam la ce sa ma astept, dar tot am ramas impresionat.

Asta pentru ca Romania nu este singura tara in care a facut acest spectacol. Cohen a ajuns la Bucuresti dupa 5 spectacole la Gent (Belgia), 4 spectacole la Dublin (Irlanda), doua spectacole pe un Wembley arhiplin si dupa cate doua spectacole in Norvegia, Danemarca, Olanda si Germania.

Turneul mondial Old Ideas cuprinde nu mai putin de 31 de concerte in Europa si 25 in America de Nord. In total 56 de concerte la 78 de ani, fiecare dintre ele de peste trei ore. Desigur, este ajutat si de band-ul sau care este la fel de impresionant si care reuseste sa transmita intr-un mod magic muzica artistului canadian.

Sunetul a fost impecabil sambata seara si chiar ma bucur ca n-au fost astfel de probleme. Am scris mai pe larg despre concertul Leonard Cohen de la Bucuresti pe Urban.ro, asa ca nu ma mai repet si aici.

Va las cu piesa mea preferata pe care-am apucat s-o si inregistrez – Hallelujah

Ma bucur ca il am pe Leonard Cohen de doua ori in lista artistilor pe care i-am vazut live. Nu stiu daca voi mai avea ocazia sa-l revad, dar o sa-mi ramana mereu in amintire modul in care a iesit de pe scena in “pasul strengarului” ca un pusti de 13 ani… .

Multumesc domnule Cohen pentru ca existati!

Foto: Paul Voicu pentru iConcert.ro | mai multe inregistrari video pe mahmur.info

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.