De vazut: Resident Evil: Retribution

Cel de-al cincilea film din seria Resident Evil vine in cinematografele din Romania incepand de vineri si este disponibil si la Samsung IMAX la Cinema City Cotroceni.

Eu am avut ocazia sa-l vad in avanpremiera aseara asa ca pot sa va dau cateva detalii despre film. Chiar daca n-ai mai vazut niciun film din seria Resident Evil, poti sa-l urmaresti fara probleme, pentru ca la inceput esti introdus in poveste cu un scurt moment de genul “din episoadele anterioare” foarte misto prezentat.

Povestea nu e cine stie ce si e cat de cat previzibila. In schimb efectele sunt foarte misto realizate. Zombii chiar te sperie la un moment dat, iar lighioanele care ii urmaresc pe protagonistii nostri sunt dubioase rau. Este cam acelasi stil cu care ne-au obisnuit filmele Resident Evil si avand in vedere ca Retribution a fost regizat de  Paul W. S. Anderson adica cel responsabil si de precedentul film (Afterlife – 2010), dar si de prima parte a seriei Resident Evil (2002). Tot el a regizat si Aliens vs. Predator (2004) si Mortal Kombat (1995). Baiatu’ stie ce face si face bine.

In plus, o avem pe Milla Jovovich aceasta “Alice, spaima zombiilor” care se lupta din nou cu mortii plimbatori. Din distributie mai fac parte Michele Rodriguez, the bad-ass girl care mi se pare ca are acelasi rol in toate filmele in care joaca si Sienna Guillory pe care o stiti din precedentele filme Resident Evil si din The Time Machine (2002).

Mi-a placut si soundtrack-ul care s-a pliat foarte bine pe momentele filmului. La final am ramas cu prima piesa de la generic, Hexes, cantata de  Bassnectar feat. Chino Moreno (de la Deftones).

Toate astea, combinate cu cateva efecte 3D si cu ecranul gigantic de la IMAX, au facut ca vizionarea acestui film sa fie foarte interesanta. Pacat totusi ca a fost foarte scurt (95 de minute). la un moment dat chiar ma miram cand vedeam ca se apropie deja de sfarsitul filmului. Voiam sa vad mai multa cafteala de zombii.

Offtopic: Urmarind filmul asta, si mai ales dupa scena de la final, ma gandeam ca ar fi foarte misto un film dupa jocurile Starcraft, in care Milla Jovovich sa joace rolul lui Sarah Kerrigan, iar Robert Downey Jr. sa fie in rolul lui Jim Raynor. Doar pe ei doi i-as vedea in rolurile astea… Dar asta e doar un vis de-al meu

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.