BIAS 2012 (poze)

Sambata dimineata am fost la Bucharest International Air Show 2012, pe aeroportul Baneasa din Bucuresti pentru a vedea un spectacol aviatic de exceptie.

Chiar daca petrecusem destul de mult cu o seara in urma la #dumaparty, m-am trezit totusi de dimineata pentru a merge la BIAS si nu regret alegerea facuta.

[divider2]

[divider2]

Am prins show-ul inca de la inceput, astfel ca am asistat la exercitiul CSAR (cautare si salvare prin lupta) al Fortelor Aeriene Romane. I-am urmarit apoi pe Flying Bulls care-au pilotat doua Bombardiere Mitchell B-25 care-au fost folosite in teatrele de operatiuni din cel de-al doilea Razboi Mondial.

[divider2]

   

[divider2]

Am ramas apoi uimit de abilitatile pilotului Adrian Preda de a pilota un Boeing 737 ca pe un avion de acrobatie. Evident, totul a fost facut manual, ceea ce dovedeste si mai mult maiestria acestuia.

Ne-am amuzant si-am ramas impresionati alaturi de Turkish Stars si de prezentatorul turc care ne explica fiecare manevra facuta de piloti.

[divider2]

   

[divider2]

Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu 8 avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.

Au demonstrat acest lucru si la Bucuresti si-au reusit sa ne tina cu sufletul la gura la cateva “intersectari”.

[divider2]

   

[divider2]

Dupa show-ul turcilor am ramas fara baterie la aparat asa ca din pacate n-am si poze de la spectacolul oferit de Frecce Tricolori, formatia de acrobati italieni.

A fost un spectacol aerian foarte bine realizat si tin sa-i felicit pe cei de la BIAS pentru organizare.

[divider2]

   

   

   

   

[divider2]

Foto: Alin Pandaru si Andreea Baron | mai multe poze, in curand, pe facebook

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.