Biciclistii inaugureaza Autostrada Bucuresti – Ploiesti

Pe 30 iunie 2012, aproximativ 10.000 de biciclisti din Bucuresti, Ploiesti si zonele limitrofe sunt asteptati la inaugurarea noii autostrazi Bucuresti-Ploiesti.

Actiunea se va desfasura cu o zi inainte de deschiderea oficiala a traficului rutier pe A3, acest gen de eveniment fiind o premiera in Romania.

Partea misto e ca biciclistii nu vor pleca toti din acelasi loc, ci vor pleca simultan de la cele doua capete ale autostrazii, Bucuresti, respectiv Ploiesti, iar locul unde se vor intalni, se va denumi Kilometrul Verde.

Prin numarul mare de biciclisti  pe care evenimentul doreste sa-i aduca in acelasi loc si prin anvergura traseului propus, organizatorii spera ca vor reusi ca in data de 30 iunie sa inregistreze un record: cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.

Actiunea se adreseaza tuturor categoriilor de biciclisti, atat amatori cat si profesionisti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care incurajeaza programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile si performantele bicicletelor utilizate.

Scopul manifestarii Kilometrul Verde este de a atrage atentia asupra principalei probleme cu care se confrunta biciclistii din Romania – siguranta scazuta in trafic – si sa demonstreze ca numarul biciclistilor poate creste exponential atunci cand conditiile de siguranta in trafic sunt indeplinite.

De altfel, Motto-ul acestei actiuni este: “Pe Autostrada utilizam automobilul, dar in oras ne deplasam mai eficient cu bicicleta”.

[divider2]

Kilometrul Verde este un eveniment inscris in campania nationala pentru siguranta rutiera si este rezultatul unui parteneriat intre Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB) , Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera (CISR), Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania (OPTAR), cu sprijinul I.G.P.R. – Directia Politiei Rutiere.
[divider2]
Sursa: optar.ro
Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

  1. Ar fi un mare noroc să pot ajunge, dar dacă se va putea, cu mare plăcere sunt acolo. Şansele, din nefericire, sunt reduse aproape de 0 :)

  2. Se poate face un antrenament si in data de 23 Iunie sau 24 Iunie?
    Stie cineva daca se poate intra cu bicicleta pe autostrada si inainte de 29 Iunie?

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.