ING Home’Bank are aplicatie de iOS si Android

Sunt client ING de 3 ani de zile si pana acum n-am fost deloc dezamagit de serviciile oferite de ei. Poate doar ca Self’Bank-urile sunt deschise doar pana la ora 11, dar compenseaza cu cateva bancomate outdoor non-stop.

Imi place ideea lor de a nu interactiona foarte mult cu fetele de la ghiseu si ca fiecare isi poate face singur tranzactiile bancare fara sa mai treaca pe la casierie.

Home’Bank, serviciul de Internet Banking al celor de la ING, mi se pare cel mai bun de la noi din tara si cel mai usor de folosit. Acum cateva luni, cei de la ING au lansat varianta mobile a site-ului Home’Bank, oferind astfel clientilor aflati “in miscare” oportunitatea de a-si verifica conturile si de a efectua tranzactii.

Aseara am avut ocazia sa testez si noua lor aplicatie pentru smartphone-urile cu sistem de operare iOS si Android. Aceasta ofera pe langa toate functionalitatile aflate in varianta de mobile a site-ului si serviciile FastPay si ATM Locator. O sa le prezint pe rand ca sa intelegeti cum functioneaza.

ING FastPay

Sa zicem ca ai o factura de utilitati (telefon, electricitate, gaze, cablu tv) care trebuie platita urgent. Si e cam greu sa ajungi la ghiseu ca sa o platesti, iar daca vrei sa o platesti online te incurci in toate datele pe care trebuie sa le completezi.

Cum ar fi sa poti doar sa scanezi factura, iar toate campurile alea sa fie deja completate? Mult mai rapid, nu?Ei bine, exact asta face FastPay – cu ajutorul camerei telefonului scanezi codul de bare al facturii si platesti.

Iata un exemplu de pasi care trebuie urmati:

[list style=”check”]

  • deschizi aplicatia ING Home’Bank de pe telefonul tau;
  • te loghezi folosind tokenul (la fel cum faci si pe PC);
  • verifici daca ai suficienti bani in cont cat sa platesti factura;
  • accesezi FastPay;
  • scanezi codul de bare al facturii cu ajutorul camerei foto a telefonului (fie de pe o factura printata, fie chiar de pe ecranul calculatorului/tabletei);
  • astepti sa se “colecteze” datele;
  • verifici sa fie totul ok (in principiu nu ar trebui sa fie probleme decat daca gresesc cei care emit factura codul de bare);
  • apesi “plateste”;
  • confirmi plata cu ajutorul aceluiasi token;

[/list]

Asta-i tot. Mie mi-a luat aseara doar 20 de secunde toata aceasta operatiune. Destul de rapid as zice eu, pentru cineva care chiar este pe fuga.

ATM Locator

Sa zicem ca esti pe drum si ai nevoie neaparat sa scoti bani si nu stii unde e cel mai apropiat bancomat ING. Ca sa aflii asta in mod normal ar trebui sa intri pe site-ul ING, sa cauti la sucursale, sa gasesti adresa… o gramada timp pierdut.

Ei bine, cu ATM Locator poti afla aproape insant care sunt cele mai apropiate unitati ING. Nu este necesar sa va logati cu tokenul pentru a folosi aceasta aplicatie.

Daca stii ca trebuie sa ajungi intr-un oras anume si nu esti sigur ca o sa gasesti bancomate ING, poti sa cauti inainte, folosind aceasta aplicatie.

Poti sa le filtrezi in functie de ce te intereseaza. Cu ocazia asta am aflat si eu unde sunt bancomantele non-stop din Bucuresti.

[divider2]

Aplicatia este disponibila deja in Android Market si este gratuita. Eu chiar am folosit-o azi dimineata pentru a transfera niste bani dintr-un cont intr-altul.

Cat de curand o sa apara si in AppStore si o sa revin cu link-ul de unde puteti downloada aplicatia.

Update: A aparut si pe AppStore si o puteti downloada de aici.

[divider2]

Cum vi se par cele doua servicii oferite de aplicatiile de mobil ING Home’Bank? Va vor face viata mai usoara sau vi se par prea mult pentru piata din Romania?

Daca aveti intrebari suplimentare, pe cei de la ING ii gasiti foarte activi pe Facebook si pe twitter.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.