E trist…

… ca a trebuit sa se prabuseasca o bucata de tribuna de pe Dinamo, pentru ca suporterii dinamovisti sa mearga la meciuri pe un stadion civilizat (National Arena);

… ca cei care conduc Dinamo nu si-au dat seama pana acum cat conta faptul ca nu aveam un stadion decent;

… totusi ca scandarile importiva rivalei de moarte se auzeau mai tare decat cantecele de sustinere a propriei echipe;

… ca scandarile impotriva conducatorilor fotbalului romanesc (Mitica si Sandu) se auzeau mai tare decat orice alte scandari;

… ca televiziunea care a transmis meciul a ales sa lase la minim sunetul de fond, tocmai pentru ca aceste scandari sa nu se auda si la TV;

… ca un ziar de sport a ajuns sa faca manifeste impotriva acestor conducatori ai fotbalului romanesc;

… ca aceste manifeste n-au niciun rezultat, pentru ca mentinerea lor in acele functii nu este decisa de suporteri, ci de acei conducatori/patroni de echipe care i-au tinut si pana acum in functie;

Mircea Lucescu scapa basma curata dupa ce-a provocat un accident pe linia de tramvai, dar un suporter care aprinde o torta pe teren primeste 2 ani de puscarie;

… ca firmele de paza verifica acum si ce scrie pe fularele si esarfele cu care suporterii vin la stadion;

… ca un banner cu “Mitica la brutarie” trebuie imediat confiscat de firmele de paza.

[divider2]

Aseara am revenit pe National Arena, de data asta pentru meciul pe care l-am asteptat inca de cand s-a demolat fostul stadion Lia Manoliu: primul meci al lui Dinamo pe noul stadion. 

Nu mai conteaza ca am dat pe bilet de patru ori mai mult sau ca nimeni nu ii opreste pe bisnitari sa faca averi de milioane. Chiar nu conteaza asta acum.

Conteaza ca am vazut in sfarsit Dinamo pe un stadion decent, cu suporteri care au fost alaturi de echipa de la inceput, pana la sfarsit. Cu toate ca in “Groapa” am crescut, imi doresc ca Dinamo sa joace toate meciurile care au mai ramas de disputat in sezonul acesta “acasa”, pe National Arena.

Intre timp, sa se construiasca un nou stadion pe care Dinamo sa faca performanta pe care cu totii ne-o dorim. Nici nu vreau sa ma gandesc unde ar fi fost Dinamo acum, daca am fi avut un stadion decent, cu zeci de mii de suporteri in tribuna la fiecare meci. Suporterii sunt intr-adevar al 12-lea jucator, dar daca acel jucator lipseste sau este “accidentat” (a se citi in numar foarte mic), rezultatele sunt vizibile.

Liviu Ciobotariu a declarat dupa meciul de aseara ca abia acum s-a simtit intr-adevar antrenorul lui Dinamo si are dreptate, pentru ca nimic nu se compara cu jocul in fata a zeci de mii de suporteri care te sustin din toti plamanii.

Dinamo a jucat bine aseara, cel putin in prima repriza si a obtinut un rezultat bun, care o mentine pe prima pozitie a clasamentului. Sa speram ca asa vor sta lucrurile si la finalul returului.

Atmosfera creata de fanii dinamovisti a fost frumoasa, dar mai avem de “muncit” ca sa ajungem la atmosfera meciurilor de alta data….

Foto: ProSport.ro

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

  1. Şi Steaua şi Dinamo au o mare problemă: se uită întotdeauna la celălalt în curte, în loc să-şi vadă de propria echipă şi de lucrurile aferente acesteia. Pe Rapid nu-i pot pune la socoteală, acolo uitatul peste gard face parte din ADN :)

  2. Am fost pe National Arena si meciurile Romaniei (Franta si Uruguay) si pot sa-ti zic ca atmosfera a fost mult peste partidele repesctive. Sper ca data viitoare sa inchirieze minum 30K locuri iar prin ultimele etape sa ajungem sa umplem stadionul cand vom sarbatori castigarea matematica a titlului.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.