Made in China

O firma de constructii din China a reusit performanta de a construi un hotel de 30 de etaje in numai 15 zile.

Evident, totul a fost realizat cu materiale prefabricate, care se dovedesc mult mai avantajoase decat modalitatile clasice de constructie.

[list style=”check”]

  • Precizie mult mai mare de fabricatie (+/- 0.2 mm);
  • Coordonare mult mai buna la construirea propriu-zisa;
  • Timp de constructie considerabil mai mic;
  • Mult mai putine pierderi de material.

[/list]

Dupa cum se poate vedea si in filmulet cladirea poate rezista la un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter si este de 5 ori mai rezistenta la cutremure decat cladirile conventionale.

De asemenea, este de 5 ori mai eficienta din punct de vedere energetic si este foarte bine izolata termic si fonic.

Mi se pare intr-adevar remarcabil ce-au reusit chinezii si cred ca avem foarte multe de invatat de la ei. Numai cand ma gandesc cat timp le ia alor nostri sa asfalteze o strada. Suntem in urma rau din puctul asta de vedere.

Tot ei au reusit in 2010 sa construiasca un hotel de 15 etaje in doar 6 zile, dar isprava de la sfarsitul anului trecut este mult mai impresionanta.

via YouTube Trending Videos

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

 1. @ Dragos.
  Este foarte sustenabila deoarece acolo guvernul chiar nu mai are ce face cu banii din impozite si taxe. Povestea din materialul postat de tine este foarte adevarata: Guvernul investeste si construieste orase de la zero cu magazine, strazi, locuinte etc. Dupa ce termina vine cu un set de masuri speciale pentru zona respectiva (locuinta gratis, spatiu comercial gratis sau scutire de impozit primii 15 ani pentru firme), in maxim sase luni un astfel de oras devine foarte aglomerat iar guvernul este obligat sa construiasca un altul. Am vazut astfel de orase la interval de sase luni.
  Ps. chiar crezi ca este cazul sa-i plangem pe chinezi de populatie ? ha ha …

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.