Apocalypto

In seara asta am revazut un film care mi-a placut foarte mult atunci cand l-am vazut prima data: ApocalyptoSe intampla acum aproape 5 ani si tin minte ca am fost atunci la cinema cu frati-miu si cu Dino.

Apocalypto e unul din filmele care chiar merita sa fie vazut la cinema, mai ales cu o sonorizare foarte buna.

Am zis sa-l revad in seara asta si zic ca am facut o alegere buna, chiar daca l-am vazut pe ecranul unui netbook de 10″. Chiar si-asa, s-a pastrat suspansul si farmecul filmului.

Apocalypto ne transpune in timpul perioadei de declin a civilizatiei Maya, in Yucatan, Mexic.

[spoiler title=”Spoiler”]Un trib pasnic este atacat de razboinici care cauta sclavi pentru a fi sacrificati in onoarea zeilor. Jaguar Paw (Laba de Jaguar) reuseste sa-si ascunda sotia insarcinata si fiul intr-o groapa de langa satul lor, in timp ce restul consatenilor erau capturati de atacatori. Este prins si el in cele din urma si transportat alaturi de ceilalti spre “templu”. [/spoiler]

Nu va povestesc mai multe din film pentru ca va stric placerea de a-l vedea si n-are rost. Nici macar trailerul nu v-as recomanda sa-l vedeti inainte, chiar daca este foarte misto.

Apocalypto este cel de-al patrulea film regizat de Mel Gibson (dupa Patimile lui Hristos, Braveheart, The Man Without a Face ) si a fost lansat in 2006. La noi a avut premiera pe 5 ianuarie 2007.

Mi-a placut foarte mult ca personajele au vorbit in limba maiasa, spre deosebire de alte filme “istorice” in care personajele vorbeau in engleza, chiar daca actiunea filmului se petrece inainte sa fie “inventata” aceasta limba.

Coloana sonora se potriveste de minune cu filmul si te transpune in actiune ca si cand ai fi acolo, alaturi de personajul principal, care apropo, joaca foarte bine.

Daca nu l-ati vazut inca, va recomand sa-l vedeti, iar daca l-ati vazut deja… va recomand sa-l revedeti. N-o sa regretati.

Semnat Panda Pow

 

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.