Scorpions, ultimul concert in Romania

Formatia germana Scorpions a sustinut aseara la Zone Arena din Bucuresti ultimul ei concert din Romania.

Peste 20.000 de persoane s-au bucurat de un concert rock cu toate elementele de baza, care au creat efectul asteptat de public.

In deschiderea concertului Scorpions au cantat trupa Avenue & Christian Becker si formatia Trooper.

Cu o punctualitate nemteasca, Scorpions au urcat pe scena la ora 20:00, asa cum scria pe program.  Primul care si-a facut aparitia a fost tobosarul James Kottak, care a fost ridicat pe un postament la 3 metri deasupra scenei. La scurt timp au aparut si ceilalti membrii ai trupei si concertul a inceput cu piesa “Sting in the Tail”, melodia care da titlul ultimului album Scorpions.

Klaus Meine, solistul trupei a alergat pe tot parcursul concertului pe intreaga suprafata a scenei si a salutat publicul aproape dupa fiecare melodie, atata in romana, cat si in engleza.

Concertul de aseara de la Zone Arena face parte din turneul de adio al formatiei Scorpions, “Get Your Sting And Blackout World Tour”, dar membrii trupei au anuntat ca ce-i mai bun, abia acum urmeaza, dupa care au cantat piesa “The Best is Yet to Come”, de pe cel mai recent album.

Cu o cariera de 40 de ani in spate, membrii trupei Scorpions n-au parut deloc obositi si au oferit un spectacol la fel de reusit ca si cel de acum 12 ani, cand au fost prima data in Romania. Ei au ramas placuti impresionati de publicul de la noi din tara, iar in timpul melodiei “Big City Lights”, textul “Bukarest” a aparut de cateva ori in proiectiile de pe fundal.

Din show-ul de aseara n-a lipsit nici binecunoscutul “Kottak Attack”, un solo de tobe energizant al lui James Kottak, care a fost aclamat de public timp de 5 minute si care s-a incheiat cu un hohot de ras al tobosarului de la Scorpions. El s-a urcat apoi cu picioarele pe tobe si si-a aratat tatuajul de pe spate cu “Rock ‘n’ Roll Forever”.

Schenker, Matthias Jabs si Pawel Maciwoda, basistul polonez alaturat trupei germane de sapte ani, au avut si ei momentul lor: o parte instrumentala, prin care si-au salutat fanii, ridicand chitarile in aer.

Dupa o ora si jumatate de rock adevarat, membrii trupei Scorpions au parasit scena, insa nu pentru foarte mult timp.

In aplauzele si uralele celor 20.000 de spectatori, ei au revenit la bis si au cantat cele mai cunoscute piese ale formatiei.

Baladele “Still loving you” si “Wind of Change” au fost cantate la unison de toti cei prezenti. La un moment dat, publicul a cantat alaturi de trupa melodia “Happy Birthday” pentru sunetistul trupei, Achim Schulze , care si-a sarbatorit ieri ziua de nastere.

Chiar daca n-a plouat aseara, ne-am simtit ca intr-un uragan pe piesa “Rock You like a Hurricane”, inainte ca ultimul concert Scorpions din Romania sa se incheie cu piesa “When the Smoke Is Going Down”.

Concertul de joi seara a reusit sa adune in fata scenei mai multe generatii: au fost cei mai in varsta, care au crescut odata cu trupa; cei de varsta a 2-a, care au luat parte doar la jumatate din istoria Scorpions; adolescentii, cei care au descoperit mai tarziu formatia; si nu in ultimul rand, am vazut si copii, care au fost adusi de parintii si bunicii lor la un concert cu adevarat special.

Ultimul turneu al trupei Scorpions a inceput pe 10 martie 2011 si se va incheia la finele anului 2012.

Poze de la concertul Scorpions gasiti pe iConcert.ro

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.