Alerte Trafic.ro

In luna iulie a acestui an, Trafic.ro a lansat serviciul Alerte Trafic.ro, prin care utlilizatorii sunt altertati prin SMS si e-mail daca site-urile lor au probleme tehnice.

Pentru ca atunci era prea devreme ca sa-mi dau cu parerea (in primele 30 de zile de test gratuit n-am prea avut probleme cu site-ul) am asteptat sa treaca ceva timp, pentru a urmari exact cum functioneaza.

A fost foarte usor de setat, dashboard-ul fiind destul de usor de folosit. Din cele 5 alerte disponibile, eu mi-am activat doar 3 (alerta de disponibilitate, alerta de loadtime si alerta pentru pagina de eroare), toate pentru pandutzu.com. Dupa ce am selectat ce tip de alerta vreau sa activez, a trebuit sa adaug in codul sursa al paginii un cod special de monitorizare, furnizat de cei de la Trafic.ro.

Daca vreti si notificari prin SMS, trebuie sa va setati la “Contacte” si numarul de telefon si eventual sa si testati daca merge (e un buton mic cu un telefon). La mine a mers.

Dupa ce-am terminat configurarea alertelor… am asteptat sa primesc si notificari. Din pacate, sau mai bine zis din fericire, n-am primit foarte multe notificari, semn ca site-ul meu a mers foarte bine si fara probleme in majoritatea timpului.

Ce-mi place la Alerte Trafic.ro e ca au statistici interesante si astfel aflu cand si cat timp am avut site-ul picat sau cand a avut momente cand s-a incarcat foarte greu sau numarul de aparitii al paginilor de eroare intr-un anume interval.

Astfel, pandutzu.com a fost disponibil 99.892% din timp, din iulie si pana acum (3 ore si 37 minute). Am avut un total de 18 caderi, iar durata medie de indisponibilitate a fost de 12 minute si 5 secunde. Cea mai lunga cadere a fost de  50 minute in data de 20 octombrie 2010, ora 16:20  si cea mai scurta de  1 minut in data de 3 noiembrie 2010, la ora 03:12.

De fiecare data am primit mail si SMS si am verificat care era problema si am rezolvat-o in cel mai scurt timp. Partea cu SMS-urile mi s-a parut cea mai utila, pentru ca am aflat real time cand am avut probleme. S-a intamplat sa nu am acces la internet intr-un anume moment si sa primesc notificarea ca nu-mi merge site-ul. Atunci am vorbit cu un prieten (cu net) si l-am rugat sa verifice daca imi merge site-ul cum trebuie. Din fericire era doar o scadere temporara de trafic, semn ca ar fi trebuit sa mai scriu pe blog.

In plus, poti  sa setezi sa-ti trimita rapoarte zilnice, saptamanale sau lunare referitoare la activitatea site-ului tau. Daca nu vrei sa primesti rapoarte pe mail, le ai oricum in panoul de control si poti sa verifici oricand care este starea site-ului tau (cum am facut eu un pic mai sus cand v-am prezentat statisticile de pana acum).

Eu unul ma declar multumit de serviciul Alerte Trafic.ro, singurul inconvenient pe care il vad fiind pretul de 4.99 euro pe luna (50 euro pe an) care mie unul mi se pare destul de mare. Vad acest serviciu foarte util pentru cei care au peste 1000-2000 de vizite pe zi.

Este vital pentru un site sa fie fie disponibil 24/7 si sa se incarce foarte repede, iar daca apar probleme, acestea sa fie rezolvate in cel mai scurt timp. Vizitatorii sunt pretentiosi si daca site-ul tau are probleme este foarte posibil ca pe viitor sa nu-l mai acceseze.

Mai multe detalii despre serviciul Alerte Trafic.ro, gasiti pe alerte.trafic.ro si tot de-acolo puteti sa-l si activati.

Tu cum stai cu alertele?

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Din cele 18 caderi mai mult de jumatate sunt restarturi pe care le dau eu la server sa-i golesc RAM-ul. Avand in vedere ca e primul meu server unmanaged de care ma ocup 99.892% uptime e un numar frumos :)

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.