Indienii si prognoza meteo

Era Octombrie si indienii dintr-o rezervatie mai indepartata, l-au intrebat pe noul sef al tribului daca iarna ce va veni va fi mai blanda sau mai aspra. Pentru ca era un sef crescut intr-o societate moderna, el niciodata nu invatase vechile secrete ale interpretarii semnelor care prevesteau starea vremii. Se uita el la cer, dar habar nu avea cum o sa fie iarna care se anunta. Bineinteles, ca sa fie sigur ca nu va da gres, le spuse membrilor tribului ca se pare ca, intr-adevar, iarna va fi friguroasa si si-a sfatuit membrii tribului ca ar trebui sa inceapa sa adune lemne de foc. Fiind totusi un om practic, dupa cateva zile mergand la oras, a intrat intr-o cabina de telefon si a sunat Serviciul Meteorologic National intreband cum va fi iarna care vine. “Se pare ca va fi o iarna destul de rece” a raspuns meteorologul de serviciu. Asa ca ajuns inapoi la tribul sau, le-a spus indienilor sa caute si mai multe lemne de foc, ca sa fie pregatiti. Dupa o saptamana, a sunat iarasi Serviciul Meteorologic National: “Credeti ca intr-adevar va fi o iar rece-rece? “Da, a fost raspunsul: va fi o iarna foarte friguroasa”! Ajuns iar in rezervatie, seful i-a indemnat pe indieni sa se puna sa adune tot lemnul care putea fi gasit, nescapand din vedere chiar surcele, aschii sau crengute uscate. Doua saptamani mai tarziu, iar apeleaza Serviciul cu pricina:
“Sunteti siguri-siguri ca va fi o iarna extrem d rece”? “Absolut”! a fost raspunsul: “Pe zi
ce trece, suntem din ce in ce mai convinsi ca iarna asta va fi una din cele mai reci si mai aspre din cate am avut in ultima vreme”… “Dar cum puteti sa fiti asa de siguri?” intreba seful tribului. Raspunsul meteorologului veni imediat:
“Strang indienii la lemn de foc ca nebunii, dom’le!”

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous articleMême pas Fatigué
Next articleT-Shirt War

Related articles

1 Comment

  1. offtopic: daca iti mai schimbi tema mult, risti sa nu te mai gasesc.
    P.S. oare daca iti schimbi tema atat de des, se intampla ceva dubios in blogosfera?
    on: f tare bancul…cred ca dupa asta se ghideaza si romanii

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.