R.I.P. Ayrton Senna

Azi se implinesc 15 ani de cand celebrul pilot de Formula 1, Ayrton Senna, a decedat in urma unui accident pe circuitul de la San Marino. Eram prea mic pe vremea aia ca sa ma uit la Formula 1, dar mi-ar fi placut sa vad macar o cursa de-a lui. Ayrton Senna a fost intr-adevar “Simply the best”

Ayrton Senna da Silva, (născut 21 martie 1960 – decedat 1 mai 1994), a fost un pilot brazilian de Formula 1, triplu campion mondial în acest sport în 1988, 1990 şi 1991, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren Honda.

ayrton_senna_momentos033

Pentru mulţi dintre fanii Formulei 1, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial. Alain Prost spunea despre Senna ca brazilianul conducea întotdeauna peste limită.

Decesul său a survenit în urma unui accident produs în timpul Marelui Premiu al Republicii San Marino când maşina Williams Renault pe care o conducea devenise necontrolabilă în primul viraj al celui de-al şaptelea tur al cursei. A fost ultimul pilot care a decedat in timpul unui Grand Prix de Formula 1.

Cateva citate celebre ale acestuia au fost :

“Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde.”

“Învăţ mereu despre propriile mele limitări: despre limitările corpului meu, despre limitările mele psihologice. Este un mod de a trăi pentru mine.”

“În Formula 1 eşti tot timpul expus la pericole. Pericolul de a te răni, pericolul de a muri. Este parte a vieţii şi ori o accepţi într-un mod profesionist, ori o abandonezi şi nu o mai faci. Mie îmi place însă aşa de mult încât nu mai pot să o abandonez.”

Sursa: Wikipedia

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

  1. de abia azi am vazut articolu :D.
    a plecat dintre noi cu mare viteza … chiar si pentru un pilot de F1

  2. @AllexChyu: intr-adevar un mare pilot…

    P.S.: dupa ce m-ai batut atata la cap sa pun articol cu Senna… abia azi il vezi … rusinicaaa :p

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.