La multi ani DINAMO !!!

Clubul Sportiv DINAMO Bucuresti implineste azi 61 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie trebuie sa mai spun inca o data cat de mandru sunt ca tin cu aceasta echipa :d Am gasit pe DinamoMania.ro un articol foarte frumos referitor la aceasta zi.

Foto:DinamoMania.ro
Foto: DinamoMania.ro

60 + 1 / Mandri de a fi caine!

Sarbatorim sumele rotunde, pentru ca asa-i traditia. Dar cu ce ar fi mai putin importanta sarbatoarea de azi decat cea de anul trecut, sau decat cea de peste fix 39 de ani? Istoria isi urmeaza cursul, iar noi, efemeri in nemurirea ei, ii tinem companie pentru cateva clipe…

Dinamo, tot ce inseamna Dinamo, implineste astazi, 14 mai 2009, 61 de ani. Mai batrani cu o zi, mai maturi cu un an, mai aproape de noi performante. De-a lungul vremurilor, performantele, interesele, finantele, au cernut prin sita alb rosie pasiunea dinamovistilor. Poate ca intr-o istorie paralela, sportul rege ar fi fost… scrima. Ce postere cu Mihai Covaliu ar mai fi impanzit acum sufrageriile noastre! Sau poate ca intr-o altfel de istorie paralela, am fi indragit balonul oval si nu pe cel rotund. Ce tricouri semnate de Costica Meresoiu am mai fi purtat pe stadioane!… sau poate ne-ar fi placut handbalul si am fi avut acum sali cu numele lui Samungi, dar nu! Nici tenisul cu al sau Tiriac, nici poloul cu Vlad Hagiu, nici baschetul , nici tirul, badmintonul, natatia, gimnastica… nu! Noua ne-a placut fotbalul. In lumea noastra, fotbalul este sportul rege. Da fapt, e mai mult decat un rege. E un tiran! Pentru ca isi supune fara echivoc suporterii, ii cucereste pe cei care inca mai ratacesc pe la alte sporturi… si are atatea arme sa ne tina sub control!…

Fotbalul sarbatoreste,asadar, impreuna cu tot restul Clubului Sportiv Dinamo, 61 de ani de la infiintare. Pentru a ne incadra in marsul istoriei, trebuie sa constientizam ocazia pe care o avem de a mai bifa un titlu in palmaresul clubului. A 19-a „cununa cu lauri”. Iar pentru a ne indeplini acest obiectiv, trebuie sa castigam duelul cu principala contracandidata la titlu, FC Timisoara. Va trebui sa intrebuintam toate capacitatile neutilizate vinerea trecuta, in ghencea. De data asta chiar trebuie sa castigam, chit ca Rednic o scalda in egaluri. El cu pedagogia, noi cu pasiunea. VREM VICTORIA, VREM TITLUL 19!

LA MULTI ANI DINAMO !!!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.