Trei ardeleni ajung la Paris si se cazeaza la un motel. Camera costa 30 de euro, asa ca fiecare scoate din buzunar cate 10 euro, platesc si urca apoi la camera. Peste un sfert de ora receptionerul constata ca a uitat sa le aplice reducerea de sarbatori: camera de fapt costa 25 de euro. Asa ca o cheama pe femeia de serviciu sa le inapoieze 5 euro romanilor. Femeia de serviciu, urcand cu monedele la camera se gandeste: “Cum sa impart exact 5 monede la 3 oameni ?” Asa ca baga in buzunar 2 euro si ii inapoiaza fiecarui roman cate un euro. Sa facem totalul: fiecare roman a dat de fapt cate 9 euro, nu-i asa ? 9 * 3 = 27. Femeia de serviciu are in buzunar 2 euro, corect ? 27 + 2 = 29. Unde a disparut un euro ?!?

3 comentarii

  1. dar daca e altfel , 3×10=30 euro cat au platit , 30-5=25 cat trebuia sa fie plata finala, femeia de serviciu vine si din bugetul lor adica 30 a scazut 3 (care i-a inapoiat) 30-3=27 .daca vrei sa te intorci la totalul initial faci altfel , 25 +3+2=30 . cred ca enuntul e facut sa te induca in eroare :)) eu asa zic ca e…:-s m-am gandit , si am intors-o pe toate fetele dar nu i-am dat de inteles :D

  2. daca 5 euro nu ii poti impartii la 3 nici 25 de euro nu ii poti impartii la 3.
    daca la final cei 3 platesc impreuna 25 de euro inseamna ca unul din cei 3 a platit mai mult cu 1 euro decat ceilalti 2

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.