Atentie la fraude

In ultimele doua zile am primit o serie de mailuri interesante. Ele pareau a fi venit din partea Raiffeisen Bank. Mi s-a parut ciudat totusi, pentru ca eu nu am niciun cont deschis la ei. Brusc avea un bous de fidelitate de 250 de RON. Wow, nici n-am cont si deja sunt fidel. Partea ciudata era ca sub linkurile puse de ei, se aflau alte adrese, pe care n-am intrat.. asa ca nu stiu ce e acolo. Aveti mai jos mailurile: (click pe poza ca sa o vedeti mai mare)

spam Raiffeisen Bankspam reiffeisen bank 2

Vazand asta, i-am sunat pe cei de la Raiffeisen Bank sa-i anunt de buba. Mi-au spus ca stiu de chestia asta si sa le forwardez mailurile carte online@rzb.ro , pentru a se ocupa de spameri. Daca ati intampinat acceasi problema.. va sfatuiesc sa faceti la fel.

Am primit si raspuns de la ei:

Buna ziua,
In primul rand va multumim pentru sesizarea acestui aspect, mesajul dumneavoastra ne este de ajutor.

Va reamintim ca facem tot posibilul pentru a preintampina acest tip de atacuri informatice.

In momentul in care depistam aceste atacuri, eforturile noastre se concentreaza pe stoparea acestora.

Referitor la adresa dumneavoastra de mail, cea la care ati primit acel mesaj de phishing, aceste adrese nu sunt preluate dintr-o baza de date detinuta de Raiffeisen Bank, ci sunt preluate din alte baze de date din diferite surse care nu au nicio legatura cu Raiffeisen Bank.

Phishing: atac informatic ce are drept scop furtul electronic de date confidentiale; in cele mai multe cazuri acest atac consta in transmiterea unui mesaj electronic in care utilizatorul este sfatuit sa ofere datele confidetiale pentru a castiga anumite premii sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. In acest mesaj electronic este indicata de obicei si o adresa de Web identica vizual cu cea a institutiei fraudate.

Pentru a vizualiza alte informatii referitoare la atacurile de phishing puteti accesa pagina noastra de internet www.raiffeisen.ro, meniul “ALERTA ATAC PHISHING ! “.

Raiffeisen Bank reaminteste detinatorilor de carduri: nu raspundeti mesajelor electronice in care vi se cere numarul de card si codul PIN.

Din dorinta de a evita potentialele tentative de frauda on-line, Raiffeisen Bank reaminteste cateva aspecte de baza privind utilizarea in mod corect si sigur a instrumentelor de acces la conturi:

– Va rugam sa nu raspundeti nici unei solicitari de a divulga Parola, codul PIN, numarul de card!
– Raiffeisen Bank nu va solicita niciodata informatii prin e-mail (parola, numar de card sau cod PIN);
– Parola, codul PIN nu se divulga sub nici un motiv; acestea sunt destinate in mod exclusiv utilizatorilor pentru accesul in mod securizat la canalele specializate de acces: ATM, POS, Raiffeisen Online;

Clientii care primesc astfel de mesaje sunt rugati sa contacteze de urgenta Raiffeisen Bank la numerele de telefon 0213065555 sau 0213065556 sau prin e-mail: online@rzb.ro.In cazul in care sesizarea se face sub forma de mail va rugam sa trimiteti mesajul ca attachament pentru a se putea vedea si header-ul mesajului.

In cazul in care ati furnizat informatii confidentiale va rugam sa ne contactati urgent!

Daca va putem fi de folos cu alte informatii referitoare la serviciul Raiffeisen Online va stam la dispozitie.

Multumesc,

Adrian STATE
Raiffeisen Bank
www.raiffeisen.ro
Tel. Raiffeisen Online:
021.306.55.55
021.306.55.56

Asadar, aveti grija ce mailuri deschideti, ce linkuri accesati, si in niciun caz sa nu dezvaluiti coduri pin.. sau mai stiu eu ce.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous articleSigns
Next articleVreau un Dodge

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.