Cunoasteti noul Matiz?

Omul cu BMW X5 era bucuros. O adevarata fericire acest BMW X5 full-options, cumparat de două zile numai. Omul cu BMW X5 este un om calm si intelept: traverseaza orasul cu viteză modestă. Asta nu inseamnă ca omul cu BMW X5 se lasă depasit. Nu, nu se lasa depasit, dar e calm. Foarte calm. Paraseste orasul pentru autostrada. 140 kilometri pe ora este o viteza modesta, insa omul cu BMW X5 vrea sa savureze o dupa-masa insorita.

Din intamplare aruncă o privire in oglinda retrovizoare. De obicei omul cu BMW X5 nu are nevoie de oglinda retrovizoare, omul cu BMW X5 merge spre viitor, iar viitorul e in fata. In plus, stie ce e in spate: toate masinile depasite. Insa ceva spulberă rutina! Ochiul omului cu BMW X5 tocmai a fost atras de o miscare anormală in oglinda retrovizoare.

In loc sa se micsoreze, un obiect se marea, din ce in ce mai mult. Asta insemna ca un obiect se apropia. Mai precis, obiectul avea o viteza mai mare decat omul cu BMW X5. Decat BMW X5-ul lui ! Obiectul sarea toate directiile intr-o agitatie de nedescris. Omul cu BMW X5 ramase ca si paralizat de uimire si nu reactionă. Un vehicul straniu ajunse la inaltimea lui si isi incetini viteza. Omul cu BMW X5 vede un geam coborandu-se si o mana agitandu-se. Intrigat, coboara si el geamul. Aude

«Cunoasteti noul Matiz ?»

Oooh, indrazneste sa ma jigneasca ! Indrazneste sa ma jigneasca cu un Matiz !

« Da, cunosc noul Matiz, dar el va invăta sa cunoască bunul vechi BMW X5 » gandi timp de o clipa omul cu BMW X5, privind in oglinda cum celălalt scădea in dimensiuni.

Isi reluă plimbarea placută. Intamplarea recenta l-a facut sa cunoasca « Matiz-ul ». Se gandeste chiar ca necunoasterea aceasta nici macar nu i-a lipsit. In schimb se intreaba ce anume poate motiva oamenii sa cumpere « asa ceva ». Chiar si in cea mai crunta mizerie ar prefera un car cu boi decat sa se injoseasca cu « asa ceva ». Hotarat lucru, trebuie sa ai grave probleme neurologice ca sa cumperi « aia ». Surpriza ii intrerupse sirul ordonat al reflectiilor. Surpriza din retrovizorul sau, mai precis dezordinea din retrovizorul sau, un obiect sau mai bine spus o agitatie dementială crestea constant in dimensiuni. Facea salturi nebunesti si se regasea pe asfalt la intervale mai mult sau mai putin regulate. « Iata-l din nou » isi spuse omul cu BMW X5. Vacarmul ajunse din nou la inaltimea sa. Un umanoid ce parea vizibil ca ocupa obiectul zbieră inca o dată, disperat:

« Cunoasteti noul Matiz ???»

« Da, cunosc noul Matiz » si de data asta piciorul omului cu BMW X5 apasă până la refuz pedala de acceleratie si se smulse din compania cea infama.

Decorul nu mai era decat un sir de culori care zburau spre spate. Timpul se reducea la fractiuni adaugate. Elementele de pe marginea atostrazii apareau brusc si dispareau instantaneu. Departe in spate. Omul cu BMW X5 conducea la limita aderentei. Si imposibilul se produce. Explodand in toate sensurile intr-un fum demn de o locomotiva cu aburi, obsesia revenea. La viteza aceea, nu era decat o pata dislocata in retrovizoare. Ajunsa la inaltimea sa, omul cu BMW X5 reusi sa distinga, iesind dintr-un vacarm monstruos:

«Cunoasteti noul Matiz?»

«Da, il cunosc» reusi omul cu BMW X5 sa raspunda, exasperat. «Dar, de ce?»

Printre urlete de tabla si zgomote de explozii intretesute o fraza abia audibila ajunse la el:

«Cum schimb in a doua???»

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous article
Next article

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.