Unhappy / Happy

Sa luam lucrurile asa cum sunt si sa constatam daca ne multumesc sau nu. In cazul in care sunt intrebari, formulate pe baza unei nelamuriri, n u se pun ci se asteapta raspunsurile in timp de la partener.

REGULI de stiut:

NU te uita niciodata la un model precedent partenerului actual fiindca risti sa cazi in propria ta capcana a comparatilor. Si tu ai fost altul/alta cu alt model – partener.

NU spune nimeni sa n u te folosesti de experienta acumulata in vechile relatii dar ai grija cum o aplici si mai ales cand o aplici.

Modelele partenerilor sunt unice, n u exista doi parteneri la fel, exista posibilitatea sa aiba lucruri similare dar n u total similare in comun. Gandeste-te bine inainte sa te apuci sa afirmi si sa faci ceva ce ar putea leza sensibilitatea, mandria partenerului.

NU spune in nici o situatie, chiar si in cea limita de cearta ca modelul actual seamana cu modelul vechi. Exista in timp repercursiuni simtite de tine cu privire la atitudinea partenerului actual.

Daca simti ca partenerul actual n u se mai ridica la standardele transmise la inceputul relatiei, avand o atitudine delasatoare fata de ideea de cuplu, propune-i un dialog civilizat in care sa-ti expui nelamuririle si nemultumirile. In acesta etapa a comunicarii propune si solutii cu darul de a revigora relatia voastra.
Fara sa ai impresia gresita ca faci totul singur pentru cuplu, sprijina-ti partenerul de viata, intelegandu-i atitudinea ca mai apoi sa poti oferii cele mai bune solutii.

Este simplu sa spui eu imi vad de viata mea si tu sa iti vezi de a ta. Oricand aceste cuvinte, in cazuri limita, pot exprima o decizie de moment.
Cel mai greu intr-o relatie este sprijinul pe care cei doi parteneri si-l ofera. In cazul in care doar unul din parteneri sprijina relatia, celalat model trebuie sa fie adus in aceiasi zona de interes. Cum? Prin atitudinea corespunzatoare momentului in care jumatatea de cuplu traieste si prin comunicare. Sexualitatea are rol principal. Ofera-i si vei primi.

via Psihologia Strazii – un nou proiect marca Alexander Lecca

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.