Ronnie O’Sullivan a castigat cel de-al 3-lea titlu mondial, dupa ce l-a invins in finala pe Ali Carter, scor 18-8.
Intrand in ultima runda cu un confortabil 16-8, Ronnie si-a adjudecat si cele 2 meciuri de care mai avea nevoie pentru a castiga titlul mondial in doar o jumatate de ora.
Cu toate ca n-a fost o finala disputata, asa cum a fost semifinala cu Stephen Hendry, Ronnie si-a demonstrat clar valoarea fata de Ali Carter, care s-a aflat la prima finala de campionat mondial din cariera si care a facut destul de multe greseli.
O’ Sullivan a fost un jucator de exceptie pe durata celor 17 zile de competitie iar cu aceasta victorie termina sezonul ca fiind cel mai bun jucator din lume. Prin aceasta victorie si-a adjudecat si cecul in valoare de 250 000 de lire sterline si la varsta de 32 de ani, a devenit cel mai batran castigator de cupa mondiala, de cand Joe Johnson a castigat in 1986.
Se pare totusi ca dupa castigarea celui de-al 3-lea titlu mondial, Ronnie ar vrea sa se retraga din snooker. El a declarat ca: “Cateodata ma gandeam ca daca o sa castig si titlul acesta, ar fi frumos sa ma retrag ca fiind campion mondial, dar cred ca o sa ma mai gandesc la acest lucru pe perioada verii”. Sa speram ca nu se v-a retrage si o sa ne incante in continuare cu jocurile sale.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.