Cum am fost urmarit de o fantoma (video)

Fantomele sunt printre noi. Zboara libere prin vazduh, iar mai nou, te si urmaresc. Nu se intampla in fiecare zi sa te urmareasca o fantoma, iar cand ai si dovada video, parca e mai usor sa-i convingi si pe ceilalti ca e adevarat.

Iata mai jos un clip video care arata cum am fost eu urmarit de o fantoma.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/kF6D1OWdzfU?rel=0&showinfo=0″]

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Dupa ce-am urmarit cu mare admiratie clipurile filmate de Casey Neistat in vlogurile sale zilnice cu DJI Phanton 4 am fost tare incantat sa vad si eu “fantoma” indeaproape si sa am si oportunitatea de a o pilota pentru cateva minute.

IMG_5698
probabil cel mai scump selfie-stick :))

Lansata la inceputul acestui an, noua drona comerciala din portofoliul celor de la DJI este distribuita in romania si de catre F64, care au si cateva oferte speciale odata cu lansarea acestui nou model.

A fost pentru prima data cand am pilotat o drona, asa ca nu pot face momentan comparatii cu alte modele, insa m-a surprins usurinta cu care se poate manevra un astfel de gadget.

IMG_6016

Cu un pic de exercitiu poti invata foarte usor sa o manevrezi si sa ajungi chiar sa nu te mai uiti neaparat dupa drona, ci direct pe ecranul telefonului sau al tabletei, pentru a o directiona si pentru a avea un control mai bun asupra cadrelor pe care le vei filma.

Eu m-am plimbat un pic cu ea prin jurul Casei Vlasia si in mai putin de 10 minute deja postam pe Facebook prima mea filmare cu drona.

Inainte de a ma “conecta” la drona, am instalat aplicatia DJI GO pe telefon, care apoi mi-a oferit acces la interfata de control a dronei. Partea care mi-a placut a fost ca am putut salva direct pe telefon tot ce-am filmat cu drona, in acelasi timp in care se inregistrau aceleasi cadre si pe cardul de memorie din drona.

Fata de modelul precedent, DJI Phantom 4 vine cu cateva imbunatatiri esentiale.

  • o pereche de senzori noi, frontali, pe langa cei de jos prezenti si pe Phantom 3, astfel incat sa evite singura obstacolele;
  • o baterie mai buna ce ofera o autonomie de 28 de minute, cu 5 minute in plus fata de modelul precedent;
  • sasiul este din magneziu, astfel ca drona este mai solida;
  • functie sport ce ii permite dronei sa atinga o viteza maxima de 75 km/h;
  • are o camera si un senzorul de imagine mai bun, iar acum poate filma la 1080p cu 120 fps si 4k nativ la 30fps;
  • gimbal-ul este acum integrat si ofera o stabilitate mult mai buna pentru camera;
  • elice cu sistem quick release.

IMG_6208

In plus, acum exista si modurile Active Track (adica cel de urmarire pe care l-ati vazut mai sus) si Tap Fly (in care apesi pe ecran unde vrei sa zboare drona).

Mai multe despre DJI Phantom 4 am vorbit un pic cu Ariel chiar la lansare.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/8AEUkNNr6mU?rel=0&showinfo=0″]

DJI Phantom 4 este disponibila la F64 la pretul de 7.249 lei si cred ca in momentul de fata este una din cele mai bune drone comerciale de pe piata.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Interesant. Cu toate ca legea te obliga la avize si alte minuni, vanzarea acestor deviceuri este in crestere. Poate schimbam putin si legislatia sa ne putem bucura de aceste gadgeturi.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.