To Arthur Guinness

Primul pint de Guinness l-am baut, spre rusinea mea, anul trecut in noiembrie, la o intalnire cu Sorin, Chinezu si Augustina intr-un Irish Pub din Bucuresti.

A fost dragoste la prima degustare si de-atunci Guinness a devenit berea mea preferata. Cum eu nu sunt un bautor inrait de alcool, nu pot spune ca am baut foarte multe beri pana acum, dar de fiecare data cand am ocazia, savurez un Guinness.

Am avut prilejul vara asta sa ajung chiar in locul unde “a luat nastere” berea Guinness: Dublin. Cu greu m-am abtinut sa nu cumpar foarte multe suveniruri branduite cu Guinness. M-am limitat doar la o umbrela si un breloc-desfacator de bere.

Din pacate, timpul scurt de vizita prin capitala Irlandei nu mi-a permis sa ajung si la beraria St. James Gate (dar o sa ajung eu si acolo), dar am avut ocazia sa beau un pint de Guinness intr-un Irish Pub din Dublin.

Imi place ca acolo se respecta ritualul de turnare al unei beri Guinness. La noi, din pacate, din graba, sau poate nepasare, acest ritual nu este respectat.



To Arthur

Am observat asta si la party-ul de joi, organziat de Guinness in Arthur’s Irish Pub, in cinstea lui Arthur Guinness, fondatorul acestui brand, dar o sa accept scuza ca “erau prea multi bloggeri insetati de bere“.

Am baut si eu pe 22 septembrie un pint de Guinness (ma rog, cateva guri, ca eram cu masina), in cinstea lui Arthur Guinness, care pe 24 septembrie 1759, la ora 17:59 (GMT) a semnat contractul de inchiriere a berariei St James Gate din Dublin.

Sarbatoarea se numeste “Arthur’s Day” si a luat nastere in 2009, pentru a sarbatori 250 de ani de la fericitul eveniment amintit mai sus. In Irlanda, Artur’s Day inseamna concerte in diverse locatii din Dublin.

Evenimentul a devenit insa global si de la an la an, Arthur Guinness este sarbatorit in cat mai multe orase din lume. 

Anul acesta, gratie Guinness Romania si Rogalski Grigoriu, Arthur’s Day a fost sarbatorita si la noi. N-am avut concerte, dar cu toate astea ne-am simtit bine in Arthur’s Irish Pub si l-am sarbatorit cum se cuvine pe Arthur.

[column size=”1-2″]

 

Arthur’s Day:

[list style=”black”]

    • 2009 – 24 septembrie
    • 2010 – 23 septembrie
    • 2011 – 22 septembrie

[/list]

[/column]

[column size=”1-2″ last=”1″]

Poze:

[list style=”black”]

[/list]

Au mai scris:

[list style=”black”]

[/list]
[/column]

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.