De peste 15 ani am inceput sa merg la festivaluri de muzica. Mai mici, mai mari, prin Romania, prin Europa si chiar si prin Statele Unite ale Americii. Asa ca as fi putut spune ca le-am vazut cam pe toate si ca am trait tot ce se putea trai la un festival. Dar m-as fi inselat, pentru ca ce am trait la Tomorrowland anul acesta a depasit toate asteptarile. 

Cei care ma cunosc sau care ma urmaresc de ceva timp, stiu ca eu sunt genul de festivalier care prefera sa fie in primele randuri la concerte si ca in mare parte experienta mea de festival se invarte in jurul muzicii si al artistilor care performeaza acolo. Si asta chiar asa e. Pentru mine componenta principala ramane muzica (de preferat live), iar restul lucrurilor vin ca un bonus. 

Probabil asta au observat si cei de la glo™, care mi-au propus sa experimentez un festival si dintr-o alta perspectiva, si astfel mi-au oferit experienta Tomorrowland powered by glo™.

Ce-a insemnat asta? Ei bine, daca in 2022 am fost cu cortul la Tomorrowland si mi l-am montat impreuna cu gasca pe o caldura insuportabila in DreamVille, de data asta am fost cazat la un hotel in Antwerp (la vreo 20 de minute de zona festivalului). Acum nu am mai strabatut tot campingul la dus si la intors, ci am avut parte de transport asigurat de la hotel la festival. Dupa o varsta chiar incepi sa apreciezi aceste comoditati si intr-adevar au fost binevenite.

Insa cel mai si cel mai mult mi-a placut ca am avut acces si intr-o zona Premium a festivalului si am avut ocazia sa vad scena principala de la Tomorrowland si dintr-o alta perspectiva: de la inaltime. Am vazut, la fel ca si voi, banuiesc, multe filmari de la Tomorrowland de la scena principala si pe cat de impresionant arata scena pe video, in realitate locul arata mult mai magic de atat.

Este impresionant si cand stai jos in public, pentru ca totul pare urias, si chiar este, insa cand vezi de sus toata marea aceea de oameni si scena aia imensa, intelegi exact magnitudinea acestui festival. Iar cand mai si canta toata lumea in acelasi timp n-are cum sa nu te lase cu piele de gaina.

Insa Tomorrowland nu inseamna doar scena principala, care anul acesta a avut ca tematica “Viata”, incluzand elemente din natura. Intreg spatiul festivalului este decorat, iar fiecare scena, fie ea mai mica sau mai mare, are tematica ei. Unele scene raman oarecum asemanatoare de la an la an, altele sunt create de la zero, cum a fost cazul scenei Planaxis de anul acesta, care avea o forma a unui melc de mare si care era amplasata chiar pe apa, pe lacul in jurul caruia se desfasoara festivalul. Referinta a venit, bineinteles, de la editia din 2018 a festivalului, cand intreaga scena principala era decorata cu elemente marine.

O alta scena impresionanta este scena Core, care spre deosebire de acum doi ani nu mai este chiar atat de “secreta”. Capul care trona deasupra pupitrului a fost de data aceasta impartit de un ecran imens LED, pentru a face loc si vizualurilor care acompanieze seturile DJ-ilor invitati.

Si daca tot vorbim de vizualuri, scena Freedom este cea mai spectaculoasa din acest punct de vedere si acolo am avut ocazia sa vad pentru prima data un show Anyma. A fost pur si simplu wow. Cumva m-am bucurat ca l-am prins acolo si nu pe main-stage unde au debutat cu show-ul in primul weekend de Tomorrowland 2024. Mi se pare mult mai potrivit intr-un spatiu mai inchis, unde e tot timpul intuneric, decat in aer liber.

O alta scena impresionanta, dar care nu se schimba in fiecare an, o reprezinta The Rose Garden, sau scena cu Dragonul, cum imi place mie sa-i spun. Acolo au fost mai mult DJ din zona de drum & bass si dubstep, iar atmosfera era energica de fiecare data cand treceam pe-acolo.

Scena mea preferata cred ca ramane insa The Library, care arata ca o biblioteca si care a fost introdusa in 2022 in stransa legatura cu tematica avuta in 2012 si 2019 cu “The Book of Wisdom”. Dar cel mai mult imi place ca acolo e si o “carte” in memoria lui Avicii. 

Dar suficient despre scene, hai sa vorbim si despre muzica. Anul acesta am avut parte de cateva momente memorabile pe scenele de la Tomorrowland. Swedish House Mafia s-au intors dupa o asteptare foarte lunga, de 12 ani, din nou pe scena principala a festivalului.

Recunosc ca si eu am asteptat acest moment, mai ales ca in 2012 am si descoperit si eu acest festival, aftermovie-ul de-atunci fiind unul memorabil care m-a facut sa imi doresc foarte mult sa ajung si eu acolo.

Alte momente memorabile au avut-o in prim-plan pe a noastra Irina Rimes, noua ei piesa, “Dudadu” auzindu-se de trei ori in acest weekend la Tomorrowland.

Keinemusic, Steve Aoki si Tiesto au inclus remixurile lor la acesta piesa in seturile lor de la scena principala, iar limba romana a fost auzita de zeci de mii de festivalieri. 

Pe plan personal, m-am bucurat foarte mult ca am avut ocazia sa-l vad de doua ori pe Lost Frequencies, care a pus muzica si pe scena principala, in prima zi, dar si la Library, in cea de-a doua, cand scena a fost practic curatoriata de el, DJ-ii invitati fiind prieteni de-ai lui sau oameni pe care ii sustine. 

Momentul meu de #pieledegaina a fost in timpul setului lui Zerb,  care a pus in premiera remixul sau de la piesa “feelslikeimfallinginlove” a celor de la Coldplay. M-a surprins foarte mult acest moment pentru ca a fost pentru prima data cand am auzit aceasta piesa la un festival.

De asemenea, in timpul setului sustinut de Dimitri Vegas & Like Mike si-a facut aparitia si Vin Diesel, lucru care a creat un val de entuziasm in public. Acesta a fost invitat de baieti in timpul piesei “Don’t Stop (The Music)”, iar actorul din seria “Fast & Furious” a spus celebra sa replica “Suntem toti o familie”

Si chiar asa se simte la Tomorrowland, ca o mare familie. Daca ar fi sa spun ce imi place cel mai mult la acest festival este intr-adevar publicul. Oameni veniti din toate colturile lumii, pentru trei zile in care nimic nu mai conteaza.

Toata lumea e un zambet, toata lumea are un vibe pozitiv si toata lumea e unita de acelasi lucru: muzica. Tomorrowland reprezinta un exemplu de unitate si este o experienta de trait macar o data in viata. Le multumesc pe aceasta cale celor de la glo™, ca mi-au oferit ocazia sa traiesc acest festival si dintr-o alta perspectiva.

glo™ este un dispozitiv electronic ce se utilizează împreună cu consumabilele compatibile ce conțin nicotină, o substanță ce creează dependență. Este destinat consumatorilor peste 18 ani. Acest produs nu este lipsit de riscuri.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.