Cum ar fi sa apasam mai usor pedala aia de acceleratie

Din fericire n-am fost pana acum implicat in niciun fel de accident de circulatie. Tot din fericire nici n-am fost martor la vreunul si ma consider norocos ca nu s-a intamplat asta. Sper sa nu trec niciodata prin asa ceva, iar ce s-a intamplat pe 30 octombrie sa ramana singurul accident din viata mea.

Am vazut insa o groaza de inregistrari cu accidente auto. Fie ca e vorba de cele vazute pe trafictube sau pe alte site-uri, mereu m-au dat peste cap imaginile respective. Iti dai seama in momentele alea cat de repede se poate intampla totul si cum poti sa mori in 3 secunde fara sa stii ce te-a lovit.

Si asta se intampla in principal din cauza vitezei excesive sau a neadaptarii acesteia la conditiile de drum. Stiu ca n-avem drumuri in Romania, ca se circula cum se circula, insa asta nu e o scuza sa gonesti cu masina ca un descreierat, sa depasesti pe linie continua sau in curbe fara vizibilitate.

viteza-ucide
Foto:alyasameen

Recunosc ca pe la inceputurile mele in soferie si eu eram un pic mai teribilist, dar de cativa ani buni am lasat-o mai usor si incerc sa merg cat se poate de legal, mai ales atunci cand drumul este foarte aglomerat.

Am vazut zilele trecute acest colaj cu accidente. E destul de vechi, insa sunt 5 minute care dupa ce le urmaresti sper sa te faca sa te gandesti de doua-trei ori inainte de a apasa mai tare pedala de acceleratie.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/LbN9Y–ej5I?rel=0&showinfo=0″]

Tot pe acest subiect va recomand si un articol excelent scris de Mircea Mester acum vreo trei ani. Se tot spune ca schimbarea incepe cu noi, asa ca, dragi colegi de drum, va rog sa apasati mai incet pedala de acceleratie si sa fiti extrem de atenti atunci cand va urcati la volan!

Drumuri bune, colega!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.