refreshOAuth2Token got the following response:
{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }using refreshToken 1/1IBXP6v4HEaYj8-MxvP-YEFKSUMHjhLbRKWjDs2sVTwMEudVrK5jSpoR30zcRFq6

Saptamana asta sunt “in deplasare” prin judetul Neamt si descopar locurile de-aici. Pe unele le-am mai vazut si in anii trecuti si le redescopar acum, iar pe altele le vad pentru prima data si incerc sa ma bucur de fiecare experienta.

Dupa o prima seara petrecuta in Roman, in care ne-am adunat toata gasca, luni am plecat spre Targu Neamt, iar pe parcurs ne-am oprit sa vizitam cateva obiective.

#PriNeamt -3

Prima oprire a fost la Hanu Ancutei, probabil cel mai cunoscut han din Romania (dupa Hanul Drumetului :)) ). Lasand gluma la o parte, locul e plin de istorie si plin de povesti. Pe cateva dintre ele le puteti citi in cartea cu acelasi nume scrisa de Mihail Sadoveanu.

Hanul a fost construit in 1718 si era loc de popas pentru negustorii care veneau dinspre Roman spre Suceava sau Iasi. A rezistat pana in 1941, fiind demolat pentru ca proprietarii de-atunci nu-si permiteau sa plateasca taxele de intretinere.

#PriNeamt -9

A fost insa reconstruit pastrand acelasi stil arhitectural si planurile existente ale cladirii originale, iar in 1999 a fost restaurat complet, iar acum este loc de popas pentru turistii care traverseaza zona in lung si-n lat.

Pe langa restaurant, aici sunt si locuri de cazare la preturi avantajoase, asa ca poate reprezenta o varianta buna nu doar pentru un pranz copios, cat si pentru o seara linistita.

#PriNeamt -15

Urmatoarea oprire a fost la Muzeul Nicolae Popa, acolo unde am descoperit lucrarile celebrului mester popular. Aici am facut cunostinta cu celebrele sale masti populare.

Pe mine m-au impresionat insa sculpturile sale in lemn ce simbolizau atat personaje populare cat si portrete de daci si romani si muzeul cu colectiile de fotografii, monede, cufere, cojoace si porturi populare lucrate manual.

#PriNeamt -18

Ultima oprire de luni a fost la Depozitul de Armasari Dumbrava. Asa cum ii zice si numele, aici am vazut cativa armasari foarte frumosi. Aici se practica turismul ecvestru, asa ca daca vrei o vacanta in care sa calaresti, aici e un loc numai bun.

Cativa dintre noi au profitat de ocazie si au calarit si ei un armasar. Eu am preferat insa sa stau pe margine si sa prind niste cadre cu aparatul foto.

#PriNeamt -29

Am incheiat ziua la Pensiunea Aristocratis din Targu Neamt, loc ce avea sa ne gazduiasca doua nopti in aceasta deplasare #PriNeamt.

A doua zi am plecat dis de dimineata catre Cetatea Neamt, una din cele mai importante cetati din sistemul de fortificatii construit in Moldova finalul secolului al XIV-lea.

#PriNeamt -31

La baza cetatii am intalnit-o pe Ionela Lungu, care ne-a atras cu povestile sale despre figurinele pe care le face din lut si ne-a prezentat si colectia sa de figurine ce reprezinta personajele din universul literar al lui Ion Creanga.

Apoi am vizitat cetatea si-am facut un selfie de control cu toata gasca. Din pacate in poza nu i-am prins pe toti, pentru ca aparent fiecare era atent in alta parte :))

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Si daca in urma cu o zi vizitam un loc din povestile lui Mihail Sadoveanu, iata ca de data asta am ajuns chiar la el acasa, vizitand casa memoriala din Vanatori. Aceasta casa era folosita ca resedinta de vara de catre scriitor si aici obisnuia sa vina la pescuit si, evident, la vanatoare. #PriNeamt -42 Am dat o fuga si pe la Rezervatia de Zimbri “Dragos Voda”, dar nu am avut noroc sa vedem niciunul pentru ca nu se aflau in zona de vizitare. Asa ca dupa ce-am vizitat un pic muzeul si faciliatile rezervatiei dupa care am pornit spre ultima destinatie a zilei: Manastirea Neamt. #PriNeamt -49 Nu mai fusesem aici de cred ca de vreo 10 ani, ultima data vizita facand parte dintr-un tur al manastirilor din Moldova alaturi de familie. E o manastire foarte frumoasa, cu o arhitectura interesanta ctitorita de Stefan cel Mare la sfarsitul secolului al XV-lea. Este de fapt cel mai mare si cel mai vechi asezamand monahal din Moldova. #PriNeamt -52 Seara am incheiat-o tot la Aristocratis cu bucate alese si un foc de tabara ce ne-a indemnat la spus povesti din calatorii. Inainte de micul-dejun, am zis ca ar fi cazul sa mai alerg si eu, asa ca am profitat de ocazie si am dat o fuga si pana la Muzeul Memorial “Ion Creanga”, din Humulesti, care se afla la vreo 4 km distanta de unde eram noi.

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Cea de-a treia zi de drumetie ne-a dus la Durau, acolo unde ne-am incarcat bateriile pentru ca azi vom urca pe Ceahlau, pana la Cabana Dochia, unde vom inopta.

Pana ajungem noi in varf, va las cu poze din primele trei zile #PriNeamt.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.