refreshOAuth2Token got the following response:
{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }using refreshToken 1/1IBXP6v4HEaYj8-MxvP-YEFKSUMHjhLbRKWjDs2sVTwMEudVrK5jSpoR30zcRFq6

Weekend-ul trecut, in timp ce unii se plimbau prin parcuri, eu ma bucuram de ultimele palcuri de zapada din sezonul asta. Eram destul de trist dupa tabara de luna trecuta in care am invatat sa ma dau cu placa pentru ca nu prea mai aveam unde sa pun in practica ce-am invatat, dar dupa ce-am vazut concursul de pe blogul lui Toma, am zis sa imi incerc norocoul si sa merg pentru prima data la Harghita Madarasi.

Din fericire am castigat, astfel ca joia trecuta la 7 dimineata ma prezentam la locul de imbarcare catre 4 zile de neuitat. Statiunea Harghita Madarasi se afla in inima secuimii, muntele Harghita Madarasi fiind supranumit “muntele sfant a secuilor” dupa cum scria pe unul din pliantele de la hotelul unde am fost cazati.

Snow on Fire 2014-92

Fiind localizata aproape de varful muntelui (1801 m), se ajunge destul de greu acolo, iar drumul forestier pana acolo nu se afla in cea mai buna stare. Odata ajuns insa acolo, parca nici nu mai conteaza pentru ca privelistea este superba, iar partiile se prezinta intr-o stare excelenta. Ajuta foarte mult faptul ca pe aceste creste exista zapada pana pe la mijlocul lunii aprilie, dar si pentru ca exista o instalatie de zapada artificiala.

Tot aici se afla si “raiul snowboarderilor” din Romania pentru ca aici a fost construit unul din cele mai mari snow-park-uri din de la noi din tara si care le permite acestora sa se antreneze foarte bine pentru diverse competitii de snowboarding.

Snow on Fire 2014-81

[divider2]

Conform clubsnow.ro, park-ul de la Harghita Madarasi are aproximativ 1 km lungime, este deservit de teleski si privit din varful run-ului arata cam asa:

[list style=”blue”]

  • Bila Burn, de incalzire (cum altfel?)
  • Rail rotund (6m), foarte usor la vale
  • Shotgun cu profil rectangular dublu (6m)
  • Dupa incalzire ajungem la elementul-rege al park-ului: un kicker serios, lat de 3 metri si cu gap de 12m, care te aseaza pe un landing confortabil de 16m latime
  • In paralel cu kickerul mare este un kicker mic care se termina cu un wallride
  • Urmeaza al doilea kicker, un tabletop de 8m lungime si 5m latime, ce poate fi folosit drept  corner pe stanga
  • Din corenr intram in wallride lateral pe stanga  sau la un kicker de incepatori (4m)
  • Sectiunea inferioara a park-ului e dedicata jibbingului si incepe cu un A-frame box
  • Pole 3m
  • Terminam chill cu un butterbox usor kink flat-down 3m/3m si o teava patrata tripla (5m)

[/list]

[divider2]

Snow on Fire 2014-106

Acest snowpark a fost construit si este cat de cat administrat de Kinda Geza, unul din cei mai buni snowboarderi de freestyle din Romania si care anul acesta a fost la 2 secunde de participarea la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci. Avand in vedere ca acum 5 ani n-aveau nici macar unde sa se antreneze, eu zic ca performanta lui merta aplaudata si sunt convins ca peste 4 ani vom avea cel putin un rider roman la Olimpiada.

Motivul pentru care am fost weekend-ul asta acolo a fost competitia Snow On Fire, care a adunat la start 39 de sportivi din 3 tari (Romania, Ungaria si Polonia), impartiti in 9 categorii: snowboarding rookies, grooms si pro, ski rookies, grooms si pro, precum si snowboarding fete rookies, grooms si pro.

Am facut si eu cateva poze de-acolo pe care le puteti urmari in galeria foto de la finalul articolului. Rezultatele complete le gasiti aici.

Snow on Fire 2014-186

Eu nu mi-am incercat inca skillurile pe kickere pentru ca mai am de invatat sa ma dau pe placa pana sa incep sa fac si sarituri sau alte trickuri. Momentan sunt foarte multumit de faptul ca am reusit sa cobor fara cazaturi partiile.

Am avut ocazia weekend-ul asta sa-i cunosc un pic mai bine si pe riderii din echipa Burn, Adolf Bobo si Kinda Geza, dar si sa ma dau pe partie alaturi de Andi Moisescu, Laura Cosoi si doua treimi din CTC, Deliric si DOC. Pe care cum i-am prins i-am tras in cate-un selfie :))

Selfie cu Andi Moisescu Slefie cu Laura Cosoi Selfie cu Deliric  Selfie cu (mai)matza
Nu, ultimul nu e DOC. E doar un motan foarte simpatic.

De departe insa cea mai tare experienta a fost plimbarea cu snowmobilul prin padure. Adrenalina la maxim, un pic de panica la un moment dat, dar fara indoiala o experienta de neuitat. Sper s-o repet cat de curand.

[divider2]

Mi-as dori ca in Romania sa fie mai mule astfel de locuri. Mi-as dori ca snowboarderii sa aiba cat mai multe snowparkuri bine amenajate pentru ca acest sport sa devina din ce in ce mai popular. Mi-as dori sa avem din ce in ce mai multe competitii de acest gen, iar nivelul lor sa fie din ce in ce mai ridicat.

Pozele nu pot sa reflecte intru totul cat de spectaculos a fost concursul, dar cred ca va puteti face si voi o idee de cam cat de tare a fost la Snow on Fire 2014.

3 Comments

  1. […] Nu pot sa vorbesc de Snow on Fire fara sa zic ceva si de Kinda Geza –  omul care s-a zbatut si a facut posibila realizarea acestui snow park de la Harghita-Madarasi. Mi s-a rupt sufletul cand a fost intrebat de Olimpiada si am vazut niste lacrimi in ochii lui. Pentru cei care nu stiu, Geza trebuia sa fie singurul roman la snowboarding la Soci, dar i-au lipsit punctele necesare pentru  ca 2-3 etape de Cupa Mondiala au fost anulate chiar inainte de inceputul Olimpiadei de Iarna. Ce nesansa, ce ghinion.  Inchei spunand ca ii apreciez foarte mult pe cei de la Burn care cred ca in Romania se poate face si alt sport in afara de fotbal. Este o gura de aer proaspat sa vad brand-uri care sustin si altceva. N-am o problema majora cu fotbalul, doar ca as prefera sa la stirile sportive si alte sporturi – ceva care sa relationeze mai bine cu mine.  Mai multe informatii despre Snow on Fire gasiti aici intr-un pdf. Clasamentul competitiei de weekend-ul trecut il gasiti aici, iar pentru mai multe poze – puteti sa vedeti la Alin ‘Pandutzu’ Panda.  […]

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.