Cele mai din… 2017

Pana fac si pe Youtube clipul recapitulativ pentru 2017, am zis sa va prezint, asa cum spune traditia, cele mai cele din anul ce tocmai s-a incheiat.

A fost un an excelent din punctul meu de vedere in care am reusit sa fac o groaza de chestii, sa merg la 305 concerte (urmeaza si articolul cu infograficul pe 2k17), sa vizitez nu mai putin de 8 tari diferite si am pastrat si traditia de a vizita cel putin o tara noua in fiecare an.

A fost si un an in care m-am concentrat foarte mult pe zona de video, motiv pentru care din pacate am neglijat foarte mult acest blog, dar sper sa imi revin in 2018 si sa imi creez o strategie editoriala fezabila astfel incat sa pot sa ma tin de treaba.

Pana una alta, hai sa vedem care-au fost cele mai cele din 2017!

Cel mai tare concert: Ed Sheeran @ AccorHotels Arena, Paris

Daca in 2016 ii pozam pe Coldplay din photo-pit, 2017 mi-a dat ocazia sa-l fotografiez pe Ed Sheeran la concertul sau din Paris. Mi-am cumparat biletele la concert inca de cand s-au pus in vanzare pentru ca era pe lista mea “de vazut live” si n-am fost dezamagit de prestatia britanicului.

Am fost insa la multe concerte anul trecut, iar printre cele mai memorabile se numara: Green Day, Linkin Park, System of a Down si din nou Green Day la Nova Rock si bineinteles Pink la Sziget Festival, pe care imi doream de foarte mult timp s-o vad live.

Cel mai tare concert al din Romania: PsiheDelia @ Sala Palatului

Am fost si la multe concerte misto si in Romania, insa cele trei zile petrecute la Sala Palatului in spatele show-ului PsiheDelia al Deliei au fost o experienta de neuitat. Am vazut ce inseamna productia unui astfel de eveniment si am avut ocazia sa si documentez acest lucru.

Memorabile raman insa si concertele Satra BENZ de la Arenele Romane (unde si-acolo am facut un material misto), celebrul VUNK @ Sala Polivalenta si Primul Craciun cu Horia Brenciu de la Sala Palatului.

Cel mai tare festival romanesc: UNTOLD

Vara asta am fost in fiecare weekend la cate un festival, insa dintre toate cred ca cel mai provocator a fost Untold. Pur si simplu n-am avut timp sa respir cele 4 zile de festival.

Se intamplau atat de multe lucruri misto in acelasi timp incat trebuia sa alerg de colo-colo. Am vazut numai putin de 30 de artisti in cele patru zile de festival (compartiv cu 32 la Sziget in 7 zile).

Imi place foarte mult cum a crescut acest festival si abia astept editia din 2018! Chiar sunt curios cu ce-ar mai putea sa ne surprinda.

Am trait insa momente foarte tari si la Electric Castle acolo unde ne-am bucurat de zile insorite si de o atmosfera de festival in adevaratul sens al cuvantului, la AWAKE, un festival aflat la prima editie si care m-a convins sa merg si anul viitor, la Music Travel Festival, un festival de suflet si la Airfield unde din pacate n-am apucat sa ma dau si cu avionul.

Am ratat alte doua festivaluri misto, Neversea si Afterhills, dar sper sa le bifez anul acesta.

Cel mai tare festival strain: EXIT Festival

Pusesem de mult timp ochii pe EXIT Festival si iata ca anul acesta in sfarsit s-au aliniat planetele si-am ajuns si acolo. Am fost surprins de faptul ca acolo distractia incepea abia la 8 seara, dar si de faptul ca tinea pana la 8 dimineata a doua zi.

Nimic nu se compara cu un rasarit prins la Dance Arena, ceea ce va recomand si voua.

In 2016 am bifat insa si un alt festival nou din afara si anume Nova Rock. Pe langa line-up-ul bestial care mi-a oferit ocazia sa-i vad pe Linkin Park (in ceea ce avea sa fie de fapt unul din ultimele lor concerte cu Chester), System of a Down, Green Day, Pendulum, Fatboy Slim, blink-182 si pe multi altii, recunosc ca n-am fost impresionat de restul lucrurilor care s-au intamplat pe-acolo.

N-am lipsit nici de la Sziget, acolo unde merg deja de mai bine de 7 ani, dar cumva m-am obisnuit cu el si nu mai iese chiar atat de mult in evidenta. Nici line-up-ul nu a fost chiar cel mai grozav anul acesta, chiar daca am vazut-o acolo in sfarsit pe Pink.

Cel mai tare album: Guess Who – Un Anonim Celebru

Asteptam de ceva timp un nou album de la Guess Who si ma bucur ca nu m-a dezamagit. L-am avut #perepeat destul de mult anul acesta si probabil o sa mai fie ascultat si in 2018.

Mi-au intrat insa la suflet si albumele Eyedrops – Prezent, The Mono Jacks – Usor distorsionat si Divide-ul lui Ed Sheeran.

Cea mai tare piesa: Mihail – Who you are

Piesa asta m-a prins inca de la prima ascultare si-am avut-o #perepeat de mult prea multe ori. Imi place foarte mult de Mihail si abia astept sa ascult si albumul sau de debut.

Am mai ascultat obsesiv si Guess Who & Irina Rimes – Cupidon, The Motans – August si Calvin Harris – Feels (toate trei din cauza Ralucai care m-a “stresat” cu ele la maxim vara asta :)) ), iar pe final de an m-a rupt noua piesa de la Suie Paparude – Omul de Gheata.

Cel mai tare film: Logan

Nici anul asta n-am fost la atat de multe filme pe cat mi-as fi dorit, insa dintre toate cel mai mult mi-a placut Logan. A fost un altfel de film cu super-eroi, mai pe gustul meu.

Mi-au placut insa si Star Wars: The Last Jedi, Guardians of the Galaxy 2, Thor Ragnarock si Dunkirk.

Cel mai tare serial: A Series of Unfortunate Events

Am descoperit cateva seriale foarte tari anul acesta insa cel mai si cel mai mult mi-a placut A Series of Unfortunate Events. Neil Patrick Harris e absolut genial in serialul asta si cred ca pentru el este rolul ideal. Abia astept sezonul doi.

Mi-au placut foarte mult insa si 13 Reasons Why, Black Mirror si bineinteles sezoanele noi din House of Cards, Game of Thrones, Narcos, Umbre si Stranger Things.

Cea mai tare fotografie pe care-am facut-o

Bbye belek

A post shared by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Mi-a placut tare mult cum a iesit poza asta pe care am facut-o in Belek cand am fost impreuna cu trupa Mandinga pana in Turcia pentru un concert de-al lor. Initial voiam sa fac un timelapse si mi s-a parut foarte tare cum se aranjau pomii in forma de inima.

Cele mai apreciate poze facute de mine pe instagram le gasiti insa mai jos.

Cea mai tare campanie in care am fost implicat: OMNIASIG pentru OMU

Am fost implicat si anul acesta in multe campanii ale brandurilor insa cel mai mult mi-a placut cand am fost sa retrasam marcajele pentru traseele turistice din Busteni alaturi de cei de la Omniasig.

Am colaborat insa foarte fain si cu KFC, Kaufland, Lay’s sau VISA in 2017 si sper sa colaboram la fel de bine si in 2018.

Cea mai tare experienta: Am cucerit cel mai inalt punct din Romania

Asa cum am zis si la inceputul articolului, am facut o groaza de lucruri misto anul acesta si am trait foarte multe experiente de neuitat. Am ales insa ca highlight pentru 2017 momentul in care am ajuns in cel mai inalt punct din Romania – Vf. Moldoveanu.

Nu mai facusem pana acum un traseu atat de lung pe munte, iar cele 18 ore petrecute pe traseul dus intors de la Lacul Balea pana pe Vf. Moldoveanu au fost unele pline de peripetii dar totodata foarte misto.

Tot la categoria experiente misto se incadreaza si Maratonul de la Paris alergat de ziua mea, momentul cand m-am luat la intrecere cu metroul din Paris (si-am castigat), Big Build 2018 in care am ajutat la construirea a 36 de case in 5 zile sau cand m-am dus pana in Belgia doar ca sa vad ursi Panda.

Cel mai tare proiect personal: O saptamana cu

Dupa un an si jumatate de daily vlogging, am dus lucrurile la un alt nivel si am inceput un proiect care mi-a placut foarte mult. Acela de a urmari timp de o saptamana cate un artist din Romania si de a face un mini-documentar cu aceasta experienta.

Am reusit sa-i descopar astfel mult mai bine pe Alina Eremia, Guess Who, The Motans, Carla’s Dreams si pe Alex Velea, iar in 2018 imi propun sa continui aceasta serie de pe canalul meu de Youtube.

2017 a fost insa si anul in care s-a lansat o carte despre mine, “Cum am devenit Youtuber?” si anul in care mi-am expus pentru prima data fotografii in cadrul unui vernisaj. 2018 o sa vina si cu primul meu scurt-metraj pe care abia astept sa vi-l arat.


 

As mai avea de povestit o gramada despre 2017 care a fost intr-adevar cel mai bun an din viata mea de pana acum. Un an in care m-am dezvoltat din punct de vedere creativ, in care am invatat sa filmez si sa editez mai bine si in care m-am bucurat in fiecare zi de viata si de lucrurile care mi s-au intamplat.

Urmeaza 2018 care se anunta a fi si mai spectaculos!

Sa ne vedem cu bine!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.