Si angajatii au drepturi!

2

Am dat azi peste un proiect cu care rezonez destul de mult si cu situatii in care am fost si eu pus in trecut si pe care nu m-am gandit ca as putea sa le controlez.

Ca mine cu siguranta ca sunt si altii care au acceptat niste conditii si abuzuri la locul de munca fara sa faca nimic. De la contracte facute doar asa, sa fie ceva semnat, la ore suplimentare neplatite, cu intarzieri la plata salariului, cu depasirea sarcinilor din fisa postului (asta daca si exista o asemenea fisa) si cate si mai cate.

Clipul de mai jos inglobeaza o parte din aceste probleme cu care angajatorii din Romania se confrunta zilnic.

Daca si tu te-ai saturat de aceste practici, se pare ca acum chiar poti sa faci ceva in aceasta privinta. Asociatia Conect a lansat impreuna cu Solidar Suisse, CNS Cartel Alfa si CNSLR Fratia, Federatia Sindicatelor din Comert si Federatia Sindicatelor din Constructii de Masini “Infratirea” campania “Servici’ Usor” prin care angajatii sunt incurajati sa se uneasca sub forma unor sindicate prin intermediul carora sa-si ceara drepturile.

Daca esti si tu intr-una din situatiile de mai sus, poti apela cu incredere la “mailul verde” mailul-verde@serviciusor.ro in care poti afla ce drepturi ai si ce poti face pentru a ti le apara. E practic un serviciu de consultanta pe probleme de munca.

Clipul de mai sus a fost realizat de Cosmin Dominte aka JAZZ 8 de la The Bridge Committe cu care sper sa fac si-un interviu pe tema asta in curand.

Previous articleEd Sheeran @ Paris (galerie foto & recenzie)
Next articlePrimele nume anuntate la Neversea 2017!
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

2 Comments

  1. Daca seful iti cere sa mergi la xerox si in fisa postului nu scrie ca e una din atributiile tale si ti se intampla ceva, el se spala pe maini. Daca refuzi sa faci ce nu-i in fisa postului, te da afara. Deci oricum ar fi, tot la cheremul sefului stai.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.