10 festivaluri din Europa la care sa mergi in 2017!

0

Suntem abia la inceputul anului, insa e bine sa-ti faci planurile pentru vara inca de-acum. Si ce poate fi mai fain decat un festival de muzica mai ales cand oferta este atat de variata si e imposibil sa nu gasesti macar o trupa pe care sa vrei sa o vezi live.

Pentru a veni in ajutorul vostru, am zis sa fac o lista cu 10 festivaluri din Europa la care merita sa mergi anul acesta. La unele dintre ele am fost in anii trecuti, deci pot sa confirm daca e fain sau nu, iar la altele mi-as dori sa merg fie anul acesta, fie pe viitor.

Le-am ales pe cele la care chiar mai puteti sa prindeti bilete (sorry Glastonbury & Tomorrowland) si care sunt cat de cat accesibile atat ca pretul abonamentelor, cat si ca transport pana acolo.

Iata asadar, recomandarile mele in ordine cronologica, asta ca sa va fie mai usor de programat.

2Rock Am Ring – Nurburg – 2-4 iunie 2017

Alaturi de Rock im Park, Rock Am Ring este unul din cele mai cunoscute festivaluri din Germania, cu o istorie de peste 30 de ani, aici se aduna crema cremelor din rock-ul mondial in fiecare an.

Pana in 2014, festivalul a avut loc pe circuitul de Formula 1 de la Nurburgring in Nurburg, insa in ultimii doi ani a fost mutat in Baza Aeriana din Mendig. Din pacate insa, aceasta mutare n-a fost cu foarte mare noroc pentru ca ambele editii au avut de suferit din cauza vremii, ultima zi a festivalului de anul trecut fiind anulata din princina fulgerelor si a furtunii. In 2017 se intoarce la Nurburgring, asa ca n-aveti de ce sa va temeti.

Line-up-ul se anunta foarte bun si anul acesta cu Rammstein, System of a Down si Die Totenhosen capi de afis. Surprinzatoare o sa fie prezenta duo-ului Macklemore & Ryan Lewis si a lui Rag’n’Bone Man dar nu cred ca o sa se supere nimeni.

Abonamentele costa 195 de euro, iar ca sa ajungi acolo, sunt curse low cost de avion spre Koln, iar de-acolo se ajunge usor cu trenul.

Daca nu te tenteaza o plecare in afara tarii am facut si-o lista a festivalurilor de anul acesta din Romania.

Previous articleInca o serie de nume noi confirmate la Sziget 2017
Next articleRomanii stiu doar sa se planga!
Alin Pandaru
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.