La ce festivaluri de muzica mergem in 2017?

2016 a fost un an foarte bun din punct de vedere al festivalurilor si-am avut din mai pana in septembrie aproape in fiecare weekend cate un festival.

Hai sa vedem cum arata (momentan) calendarul festivalurilor pe 2017 in Romania.


Revolution Festival – 2-3 iunie 2017

Singurul festival romanesc prezent in finala Europe Festival awards la doua categorii (Best New Festival si Best Small Festival), Revolution Festival, fratele mai mic al EXIT-ului sarbesc creste de la editie la editie.

N-a fost inca anuntata oficiala data editiei din 2017, dar deja s-au pus in vanzare abonamente pentru combo-ul de 4 festivaluri marca EXIT Summer of Love 2017 care include festivalurile: Sea Star (Croatia), Revolution (Romania), EXIT (Serbia) si Sea Dance (Muntenegru)

Blaj aLive – 3-4 iunie 2017

Cea de-a cincea editie a festivalului din Blaj va avea loc la inceputul lunii iunie, iar momentan nu avem mai multe detalii. Nici despre artisti, dar nici despre bilete sau abonamente

Din pacate n-am ajuns la editia din 2016 pentru ca s-a intersectat cu Music Travel Festival si cu Graspop Metal Meeting si chiar n-am avut cum sa le bifez pe toate.

Metalhead Meeting – 24-25 iunie 2017

Editia din 2017 a festivalului Metalhead Meeting se anunta a fi foarte tare. Primele nume au fost deja confirmate, astfel ca acolo ne vom intalni cu Sepultura, Behemoth si Bucovina

Cumpara abonament

Anul acesta am ajuns la doar una din cele trei zile de festival si chiar mi-a placut printre metalistii romani.

Airfield Festival – 29 iunie – 3 iulie 2017

A parta editie a Airfield Festival va avea loc tot pe aerodromul Magura din Sibiu si sper ca anul acesta sa se bucure de un succes mai mare decat precedentele editii. Asteptam primele confirmari.

Cumpara abonament

N-am ajuns pana acum acest festival, dar poate e cu mai mult noroc 2017.

Shine Festival – 1-2 iulie 2017

SHINE a crescut foarte bine de la an la an, iar primele nume confirmate pentru 2017 sunt: Alternosfera, Vita de Vie, Suie Paparude, Coma, E.M.I.L. si Luna Amara. Astept sa vad si ce nume straine vor completa line-up-ul.

Cumpara abonament

Chiar daca nu este un festival in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba o serie de concerte pe durata a doua zile, Shine reuseste de fiecare data sa adune foarte multi oameni la Arenele Romane.

Electric Castle – 12-16 iulie 2017

Avand in vedere ca in 2017 se “sarbatoreste” a cincea editie de festival la castelul Banffy, asteptarile sunt mari. Organizatorii au pregatit deja cateva surprize, iar primele nume anuntate sunt mai mult decat atractive.

Cumpara abonament

In ciuda ploii torentiale, in 2016 m-am super distrat la Electric Castle si abia astept sa ma intorc!

ARTmania Festival – 28-29 iulie 2017

Unul din cele mai vechi festivaluri din Romania, ARTmania isi deschide portile si in 2017, la finalul lunii iulie. Momentan insa n-avem detalii despre line-up sau despre bilete.

Nu s-a nimerit sa ajung niciodata la acest festival, dar din feedback-ul pe care l-am primit de la prieteni de-ai mei care-au fost acolo, e un festival de neratat.

Untold – 3-6 august 2017

Dupa doua editii extrem de reusite, Untold a confirmat ca este intr-adevar un festival mare, iar faptul ca deja s-au dat 30.000 de abonamente e un semn ca anul acesta o sa fie sold-out. Asteptam insa si primele nume de pe afis.

Cumpara abonament

Pentru mine nici nu mai conteaza line-up-ul. Abia astept sa ma intorc la Untold. 

Rockstadt Extreme Fest – 10-13 august 2017

Cea de-a cincea editie a festivalului de rock extrem se anunta a fi cea mai grandioasa de pana acum.  Pe line-up avem momentan Opeth, Nile, Alestorm, August Burns Red si multi altii.

Cumpara abonament

Din pacate nici anul asta n-ajung acolo pentru ca se intersecteaza cu Sziget Festival!

Summer Well – 12-13 august 2017

Un festival ajuns la maturitate, Summer Well nu mai are nevoie de prezentari. Sunt curios ce nume vor fi anuntate pentru editia din 2017.

Cumpara abonament

Din pacate in 2017 n-ajung acolo pentru ca se intersecteaza cu Sziget Festival!

Magurawave Festival – 25-27 august 2017

Dupa o prima editie foarte reusita, Magurawave revine si in 2017 la Magura Uroiului, langa Simeria, jud Hunedora. Primele nume de pe line-up sunt: Vision of Atlantis, Bucovina, Nervosa si Guerrillas.

N-am ajuns la editia din 2016, dar am citit review-uri pozitive de-acolo. E de pus pe lista.

Balkanik Festival – 8-10 septembrie 2017

Un alt festival ajuns la a saptea editie, Balkanik Festival ofera o experienta inedita de fiecare data. Momentan nu stim detalii despre artisti sau despre pretul biletelor.

Cu siguranta voi fi prezent si anul acesta pentru ca e genul ala de festival in care te simti intr-o alta lume.

[td_smart_list_end]


Cam astea ar fi festivalurile care au anuntat deja data desfasurarii editiei din 2017. Pe masura ce se vor mai face anunturi voi updata lista. Daca mi-a scapat ceva, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu.

In articolul urmator o sa va prezint si cateva festivaluri din strainatate care merita atentia voastra.

Voi la ce festivaluri mergeti in 2017?

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.