Ce-a insemnat pentru mine turneul Voltaj X Tour

La inceputul lunii septembrie am pornit intr-o aventura muzicala pentru care unii dintre voi m-ar invidia. Nu ai de prea multe ori in viata ocazia sa pleci in turneu national alaturi de una din trupele tale preferate.

Ei bine, la mine s-au aliniat din nou planetele si dupa ce in 2015 am fost in turneul acustic al celor de la VUNK, de data asta am pornit la drum alaturi de Voltaj.

Este una din trupele mele de suflet, pentru care mergeam special la baluri de boboci prin liceu si facultate, doar pentru ca stiam ca urmau sa concerteze ei acolo (nu erau balurile pentru liceul meu) si care ma bucura de fiecare data cand o vedeam live.

voltaj-x-tour-suceava

Anii au trecut si chiar daca nu i-am mai vazut live atat de des precum o faceam acum 10 ani, a ramas o trupa pe care o urmaream si ale carei melodii le ascultam cu drag.

Undeva pe la mijlocul lunii august am primit propunerea de a fii vloggerul oficial al turneului. Atentie, va rog! Vlogger, nu blogger. Practic primii bani castigati din vlogging au insemnat sa merg in turneu alaturi de una din trupele mele preferate. How cool is that? :D

Am acceptat fara ezitare, chiar daca stiam ca o sa fie dificil sa fac cate doua episoade de vlog pe zi (unul pentru canalul de Youtube Voltaj si unul pentru PanDaily-ul meu de toate zilele). Ba chiar aveam emotii ca imi va fi dificil sa am cadre diferite si sa nu se repete foarte multe lucruri si colo si colo.

Am reusit insa sa nu le intersectez foarte mult si daca vlogul Voltaj era un fel de behind the scenes pentru turneu, PanDaily-ul era un fel de behind the scenes ale vlogului Voltaj. Sper ca ati inteles ce-am vrut sa zic. Behindthescenesception.

Din pacate insa n-am fost cu ei in toate concertele din turneu, ci am bifat doar 8 din cele 14 show-uri din X Tour, dar in plus am bifat si o prezenta la Media Music Awards alaturi de ei si-am avut ocazia sa vad si cum e un concert Voltaj in afara turneului, in cadrul show-ului sustinut la Zilele Humorului.

ploiesti

Ca orice turneu desfasurat prin Romania, si Voltaj X Tour a fost destul de obositor. Zilele se desfasurau in principiu cam la fel: trezit de dimineata, mic dejun la hotel, pornit la drum spre urmatorul oras, pranz, probe de sunet, somn (pentru cei din trupa – eu aveam de editat :)) ), mers la scena, concert, somn (pentru cei din trupa – eu aveam de editat :)) ).

Din fericire, spre deosebire de turneul de anul trecut, concertele din X Tour au fost impartite pe weekend-uri si n-am avut foarte multe zile consecutive de turneu. Altfel ar fi fost mult mai obositoare toata experienta asta. Pentru mine cel putin, care trebuia sa-mi aloc destul de mult timp si pentru editarea vlogurilor.

targu-mures

Cu ocazia acestui turneu am cunoscut si o parte din cursantii Voltaj Academy, scoala de muzica dezvoltata de cei de la Voltaj in Bucuresti si in Cluj-Napoca. Am descoperit o gasca de copii foarte talentati care au avut sansa de a canta in fata unui public numeros.

Turneul a inceput pe 3 septembrie la Suceava si a cuprins orasele Iasi, Oradea, Cluj-Napoca, Ploiesti, Targu Mures, Alba Iulia, Sibiu, Pitesti, Targu Jiu, Timisoara, Braila, Constanta si s-a incheiat pe 20 octombrie printr-un super concert la Sala Polivalenta din Bucuresti. Eu am ratat concertele din Oradea, Cluj, Alba Iulia, Sibiu, Tg. Jiu si Timisoara si sincer sa fiu, mi-a cam parut rau.

voltaj-x-tour-bucuresti

Baietii sunt foarte de treaba si surprinzator de linistiti pentru o trupa pop-rock. Poate daca i-as fi prin in turneu acum vreo 10-15 ani lucrurile ar fi stat mai altfel. Acum insa, toti sunt cu familii acasa si nu e putine ori i-am surprins pe toti vorbind cu cei dragi.

Show-ul de la Polivalenta a fost un pic diferit fata de concertele din celelalte orase pentru ca a avut parte de o productie speciala. Asa cum povesteam si cu Calin in ultimul episod din vlogul de turneu, pentru un astfel de show aduci bani de-acasa, nu iesi in profit, insa ramai cu o amintire frumoasa si cu un spectacol de neuitat, atat ca privitor cat si ca artist.

bucuresti

La Bucuresti am avut ocazia sa ascultam si piesa “NaNa” alaturi de Ruby, iar printre invitatii speciali s-au numarat si Smiley si Doru Tudorut de la Deepcentral. Invitatul permanent al turneului a fost Colin, un foarte talentat artist hip-hop.

Recunosc ca mi-a fost un pic frica la concertul de la Polivalenta. Cele foarte multe lasere pregatite de Andy Faulkner pentru acest show mi-ar fi putut praji instant senzorul noului meu aparat foto, asa ca am evitat sa filmez acele momente, in ciuda faptului ca erau cele mai spectaculoase.

constanta

Trupa Voltaj este o trupa ajunsa la maturitate, iar Calin, Gabi, Prunus, Oliver si Adrian sunt artisti care stiu foarte bine ce au de facut atat pe scena, cat si in afara ei. Chiar daca au sustinut sute, poate chiar mii de concerte pana acum, trateaza la fel de serios fiecare spectacol, iar energia pe care o dau si o primesc de la public este incredibila.

A fost o experienta pentru care sunt tare recunoscator si tind sa cred ca a inceput sa-mi placa sa merg in turneu cu trupe romanesti.

Va invit sa descoperiti episoadele pe care le-am facut impreuna cu Voltaj in acest turneu pe canalul lor de Youtube.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous article
Next article

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.